Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia Brașov, victorie cu SCM Timișoara după un final strâns

Andreea Vlase

Andreea Vlase
10.12.2017

Olimpia Brașov s-a impus acasă în prima partidă pe care a jucat-o în compania celor de la SCM Timișoara. A fost un meci cu multe schimbări de lider, iar gazdele au gestionat mai bine finalul. Scorul a fost 73-71, pe sferturi: 21-20, 11-16, 22-16 și 19-19. Cele două echipe erau la egalitate de puncte înainte de ultima etapă a turului sezonului regulat.

Olimpia Brașov le-a avut în formula de start pe Dumitrache, Pesovic, Handford, Al Ash Hab și Higgins. La CSM Timișoara au intrat în primul 5: Ardelean, Ivășchescu, Conwright, Lloyd și Burdgess. Ardelean a înscris primele două puncte, dar Olimpia a răspuns cu un run de 9 și scorul era 9-2 în minutul trei, după tripla lui Pesovic. Conwright a înscris primul coș de la distanță al oaspetelor, iar timișorencele s-au apropiat la un punct în minutul 7, scor 17-16. Același ecart s-a înregistrat și la prima pauză când tabela arăta 21-20.

Sfertul secund a început cu ratări ale ambelor echipe. Kiriienko a înscris prima, de la linia de fault, și a egalat la 21. Conwright le-a readus pe timișorence în avantaj, iar Durrett reușea primele puncte ale gazdelor după mai mult de două minute. S-a mers cap la cap și Filip ducea ecartul la patru lungimi în favoarea alb-violetelor, 27-31, după alte două minute și jumătate fără reușite în atacul brașovean. Diferența s-a menținut și la pauza mare când scorul a fost 32-36. Amândouă echipele aveau 11 reușite din interiorul semicercului, iar oaspetele conduceau grație celor 4 reușite de la distanță, în timp ce gazdele aveau doar una.

Durrett egala în startul sfertului trei, iar Handford readucea Olimpia la conducere, 38-36. A fost rândul timișorencelor să aibă nevoie de mai mult de două minute pentru a marca primele puncte ale perioadei de joc. Ardelean și Lloyd scuturau plasa de la distanță și scorul devenea 38-43. Pesovic răspundea cu o triplă și apoi cu un 3 points-play, iar brașovencele treceau în avantaj, 46-43. Filip a egalat cu o reușită de după semicerc, Kazlauskaite și Durrett au reușit lay-up-uri, iar Conwright stabilea scorul ultimei pauze, 54-52.

În prima parte a sfertului patru gazdele au condus la 2 puncte, iar oaspetele au egalat în câteva rânduri. Timișorencele au profitat de câteva greșeli ale elevelor lui Dan Calancea și au marcat 7 puncte la rând, iar scorul devenea 60-65 la intrarea în ultimele patru minute. A urmat time-out-ul brașovean și Olimpia prelua conducerea după coșul lui Dumitrache, 66-65. Era rândul lui Mihai Coldea să ceară timp de odihnă. Ardelean le-a readus pe oaspete în avantaj, iar Handford a egalat după ce a transformat una din două libere. Lloyd a dus scorul la 67-69 după un atac rapid, iar Handford a răspuns cu un coș din apropierea inelului și a egalat.

Ardelean le-a readus pe timișorence în avantaj, iar Pesovic a înscris de la distanță pentru 72-71 când mai erau 40 de secunde. A fost un nou timp de odihnă al bănățencelor. Conwright a ratat aruncarea de două puncte, iar Kazlauskaite a fost faultată și a transformat o liberă din două. Alb-violetele erau în penalizare, în timp ce brașovencele mai puteau face trei faulturi. Au fost multe greșeli pe final, nu s-a mai înscris în ultima jumătate de minut, iar Olimpia Brașov s-a impus la final cu 73-71.

Pentru brașovence e prima victorie pe propriul teren care contează în clasament. Cu acest rezultat Olimpia acumulează 12 puncte și urcă pe locul 4 cu un bilanț de 4 victorii și 4 înfrângeri. SCM Timișoara are 11 puncte și este la egalitate cu alte două formații, având 3 succese și 5 eșecuri.

Gazdele s-au impus grație celor 38 de puncte din spațiul de trei secunde, față de 22, dar și a celor 19 puncte înscrise pe contraatac, față de 8. De asemenea, brașovencele au avut 16 libere transformate, față de 3 ale oaspetelor.

Biljana Pesovic a fost coșghetera partidei cu 24 de puncte (3x3), la care a adăugat 3 recuperări și 4 assist-uri. Pentru Olimpia Brașov s-au mai remarcat Durrett cu 18 puncte și 8 recuperări, respectiv Handford cu 16 puncte.

Patru jucătoare de la oaspete au fost în double-digits. Dora Ardelean a fost cea mai bună marcatoare de la SCM Timișoara cu 18 puncte (2x3), urmată de Lloyd cu 17 puncte și 7 recuperări, Conwright cu 16 puncte și 6 pase decisive , respectiv Filip cu 10 puncte.

În următoarea etapă, prima din retur, Olimpia Brașov primește vizita celor de la FCC ICIM Arad, în timp ce SCM Timișoara va juca în deplasare la Sfântu Gheorghe.  

*foto: SportPictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!