Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia Brașov vs. CSM Satu Mare, singurul meci transmis din etapa a 15-a

Andreea Vlase

Andreea Vlase
16.01.2018

Olimpia Brașov joacă al doilea meci la rând din campionat pe propriul teren. CSM Satu Mare va fi adversarul de la sala D.P. Colibași în etapa a 15-a din Liga Națională de baschet feminin.

Sătmărencele au mai multe victorii în deplasare în acest campionat, 4, decât succesele brașovene de pe propriul teren, 2. Gazdele partidei din etapa a 15-a au câștigat cele două partide pe care le-au jucat în acest an calendaristic: 70-66 la Alba Iulia și 83-75 acasă cu Sirius Târgu Mureș. CSM Satu Mare are o serie de trei victorii: 91-86 acasă cu SCM Timișoara, 89-67 la Târgu Mureș și 72-68 acasă cu FCC ICIM Arad.

CSM Satu Mare este a doua în clasament, cu 23 de puncte după 10 victorii și 3 înfrângeri. Olimpia Brașov are o restanță cu CSBT Alexandria și a stat deja în retur în etapa când ar fi trebuit să întâlnească retrasa Phoenix Galați. Brașovencele au 17 puncte cu un bilanț de 6 victorii și 5 înfrângeri. Sătmărencele au o medie de 80,1 puncte marcate pe meci, în timp ce brașovencele au 75,9 puncte. În ceea ce privește defensiva, CSM au primit 72,2 puncte/meci, iar Olimpia are 73,8.

La acest meci se vor întâlni cele două jucătoare care au reușit un triple-double în acest sezon, la interval de o zi. Marina Solopova, de la CSM Satu Mare, a realizat prima această performanță, într-un duel de pe terenul ultimei clasate, Sirius Târgu Mureș, pe 6 decembrie, în etapa a 13-a din Liga Națională. După doar o zi, căpitanul brașovencelor, Biljana Pesovic a reușit un triple-double în duelul maraton din Liga Europei Centrale, pe terenul celor de la CSU Alba Iulia.  

Meciul tur dintre CSM Satu Mare și Olimpia Brașov s-a disputat în 19 noiembrie, după fereastra de meciuri ale naționalei. Atunci sătmărencele s-au impus cu 83-69, după ce au preluat conducerea în sfertul secund. La acea partidă Gabriela Irimia a suferit accidentarea la mână care a ținut-o câteva săptămâni în afara terenului.

A fost ultimul meci a lui Destiny Williams la Satu Mare, înainte de plecarea în Coreea. Formația lui Marius Dobă o are pe Britany Miller în locul lui Williams. Și la Olimpia Brașov s-a produs o schimbare, cu Silvana Jez venită să o înlocuiască pe Portia Durrett.

Cele două echipe s-au întâlnit până acum de 18 ori în competițiile interne, începând cu anul 2009. Sătmărencele conduc cu 10-8. În ultimul an, nici una din echipe nu a obținut două succese la rând în duelurile directe. CSM Satu Mare a câștigat ultima două meciuri la rând, în decembrie 2016 și ianuarie 2017. Olimpia a câștigat în ultimul meci din sezonul trecut, în luna martie. CSM s-a impus la ultima confruntare de la sala D.P. Colibași.

Meciul dintre Olimpia Brașov și CSM Satu Mare se joacă miercuri, de la ora 18. Vor arbitra: Amalia Marchiș, Valentin Negrea și Vlad Potra. Comisarul acestei partide va fi Luca Badea.

Duelul este singurul transmis în această etapă și va putea fi urmărit pe FRB TV aici.

*foto: Sport Pictures și bc-marburg.de

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!