Stiri Juniori U17 Masculin

Olimpia București și Sportul Studențesc, finalistele CN U14 feminin

Andreea Vlase

Andreea Vlase
01.06.2019

Olimpia București și Sportul Studențesc, finalistele CN U14 feminin

Titlul în Campionatul Național U14 feminin îi va reveni unei echipe din capitală după ce CS Olimpia și Sportul Studențesc au obținut calificarea în finală. Olimpia a câștigat la trei puncte semifinala cu LPS Alba Iulia, iar Sportul a trecut la 26 de puncte de ACS Dan Dacian București. Cele două finaliste au fost în aceaași grupă la acest turneu.

A patra zi a turneului final din Campionatul Național U14 feminin a programat semifinalele. În prima s-au înfruntat CS Olimpia București și LPS Alba Iulia. Bucureștencele s-au impus cu 41-38, pe sferturi: 6-11, 16-6, 6-11, 13-10. Au fost 6 schimbări de lider și 7 egalități, iar cea mai mare diferență a fost de 5 puncte, consemnată în dreptul ambelor echipe. Învingătoarele au marcat 14 puncte pe contraatac față de 3 ale LPS-ului. Bucureștencele au marcat mai mult de la linia de fault, cu 10 libere transformate față de 6. S-a ratat mult de la distanță, doar Olimpia având o triplă reușită. LPS Alba Iulia a marcat de 16 ori de la semidistanță, față de 14. Ambele echipe au încheiat cu 57 de recuperări, iar la mingi pierdute scorul a fost 8-22. Banca Olimpiei a făcut diferența cu 31 de puncte, față de 16 înscrise de rezervele LPS-ului.

Sorina Oinaru a fost coșghetera partidei cu 16 puncte pentru Olimpia, în double-double cu 17 recuperări. De la bucureștence a mai fost în double-digits Maria Stănescu, autoare a 13 puncte, plus 7 recuperări. Alexia Balea a reușit un double-double cu 12 puncte și 11 recuperări pentru învinse, la care Iulia Stoica a marcat 10 puncte.

Al doilea loc în finală a fost disputat între concitadinele ACS Dan Dacian și Sportul Studențesc. Câștigătoarea grupei a doua a condus la 12 puncte în primul sfert, după care Sportul a preluat conducerea și s-a dus la un avans maxim de 28 de puncte. Scorul final a fost 45-71, pe sferturi: 25-14, 6-28, 9-16, 5-13. Jucătoarele venite de pe banca celor de la Sportul au avut o contribuție decisivă, de 51 de puncte, față de 11 în dreptul celor de la ACS. Învingătoarele au făcut diferența cu cele 25 de reușite din semicerc, față de 12, precum și cele 12 libere transformate față de 9. 4-3 a fost scorul la triple, pentru Dan Dacian, 58-50 a fost raportul la recuperări și 31-14 la turnovers.

Anisia Pușcașu a fost cea mai bună jucătoare din a doua semifinală, în double-double cu 30 de puncte și 12 recuperări pentru Sportul, la care a urmat-o Alexia Posoiu cu 12 puncte. Bianca Sîrbu a fost cea mai bună marcatoare de la ACS Dan Dacian, cu 16 puncte, aproape de double-double cu 9 recuperări. Andreea Crăciun a urmat-o cu 11 puncte și 5 recuperări.

După cele două semifinale s-au jucat meciurile pentru locurile 5-8. CSM Târgu Mureș a câștigat cu 43-39 duelul cu CN Teodor Nes Salonta, iar CSS Nr 5 București a trecut cu 46-43 de CSS Gloria Arad. Partidele de duminică opun formații care au fost în aceeași grupă la turneul final. Cele de pe primele două locuri din grupa 1 își dispută titlul, iar ultimele două joacă pentru locul 7. Primele două clasate în grupa 2 vor lupta pentru bronz, iar celelalte două pentru locul 5. Jocurile sunt transmise aici.

Programul meciurilor de duminică, 2 iunie, de la Arena de Baschet:

Ora 9:00 CN Teodor Nes Salonta vs CSS Gloria Arad (locurile 7-8)

11:00 CSM Târgu Mureș vs CSS Nr 5 București (locurile 5-6)

13:00 LPS Alba Iulia vs ACS Dan Dacian București (locurile 3-4)

15:00 CS Olimpia București vs Sportul Studențesc București (locurile 1-2)

Cele două finaliste s-au întâlnit de 11 ori în acest sezon. Sportul s-a impus de 8 ori, iar Olimpia de 3. În meciul din faza grupelor de la turneul final victoria le-a revenit celor de la Olimpia, cu 68-56. De menționat că cele două echipe și-au disputat finala și la U13 anul trecut, cu loturi păstrate în mare parte. Atunci titlul a revenit Olimpiei București după 68-49 în ultimul act.

*foto: Alina Cojocaru Photography facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!