Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov încheie pe 3 sezonul regulat după victoria strânsă de la Timișoara

Andreea Vlase

Andreea Vlase
03.02.2018

Olimpia CSU Brașov a plecat victorioasă de la Timișoara după un meci strâns, în care ambele echipe au condus. S-a încheiat 77-80, pe sferturi 20-25, 16-16, 19-16 și 22-23. Biljana Pesovic a fost decisivă pe finalul partidei când a înscris 4 puncte în jumătate de minut.

Gazdele au început meciul cu Brosovszky Boriga, Ardelean, Ivășchescu, Lloyd și Burdgess. În primul 5 al Olimpiei CSU Brașov au intrat Pesovic, Al Ash Hab, Irimia, Higgins și Handford. Pesovic a deschis scorul de la linia de fault și Burdgess a egalat. A fost din nou egal, la 4, iar Pesovic a reușit prima triplă a partidei. Lloyd a răspuns cu cinci puncte la rând și le-a dus pe gazde în avantaj cu 9-7. Cele două echipe au trecut pe rând la conducere. Oaspetele s-au distanțat la 7 lungimi după reușita de afară a lui Irimia. Lloyd a marcat ultimul coș al primei perioade de joc, iar la prima pauză scorul a fost 20-25.

Handford și Lloyd au înscris în debutul părții secunde, după care au urmat aproape trei minute fără coș din partea gazdelor. Nici oaspetele nu au fost cu mult mai precise, iar scorul devenea 22-30. Higgins a fost sancționată cu tehnic, dar Lloyd a ratat libera. Ardelean și Lloyd au strâns ecartul la o lungime, Pesovic și Lloyd au înscris de după semicerc și diferența a oscilat între unu și trei puncte în următoarele minute. Handford a „furat” o minge la ultima fază a sfertului și a înscris, astfel că la pauza mare scorul a fost 36-41.  

Brașovencele s-au dus la 11 puncte în față în minutul 26, când scorul era 44-55. Lloyd și Ardelean au redus diferența la un punct, după trei minute și jumătate fără coș al oaspetelor. La ultima pauză scorul a fost 55-57. Lloyd a egalat în două rânduri și le-a dus pe gazde în avantaj. La jumătatea sfertului patru alb-violetele aveau un avans de 5 puncte, 68-63. Oaspetele s-au apropiat la două lungimi în mai multe rânduri, iar Handford a egalat la 75. Lloyd le-a dus ultima dată pe gazde în avantaj, scor 77-75 când mai era un minut și jumătate.

Handford a strâns ecartul la un punct, marcând o liberă din două. Timișorencele au comis un turnover de 24 de secunde cu mai puțin de 40 de secunde rămase din joc. Pesovic a înscris patru puncte în ultima jumătate de minut și a oferit victoria brașovencelor, scor 77-80.

Cu acest succes Olimpia CSU încheie pe locul 3 sezonul regulat cu un bilanț de 9 victorii și 7 înfrângeri, 25 de puncte. Timișorencele sunt pe 7 cu 22 de puncte, după 6 victorii și 10 înfrângeri. Brașovencele vor juca în grupa valorică 1-5, iar timișorencele în a doua, 6-9.

Dlesha Lloyd a marcat mai mult de jumătate din punctele gazdelor, 46 (4x3). A fost în double-double cu 10 recuperări. În double-double a fost și Burdgess de la gazde, cu 17 puncte și 11 recuperări.

Aliyyah Handford a fost principala marcatoare de la oaspete cu 26 de puncte la care a adăugat 7 recuperări. A urmat-o Pesovic cu 19 puncte și 7 recuperări. Irimia a avut 16 puncte și Higgins, double-double cu 12 puncte și 14 recuperări.

Cele două echipe se vor întâlni și în sferturile Cupei României. Turneul final se desfășoară la Sfântu Gheorghe în perioada 22-25 februarie. 

*foto: facebook Olimpia Brasov

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!