Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov și ACS Sepsi SIC încheie etapa a 8-a din LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
01.12.2018

Olimpia CSU Brașov primește duminică, de la ora 17:00, vizita campioanei ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Cele două echipe sunt despărțite de trei puncte în clasament, cu alb-verzile având un parcurs perfect în campionat. Brașovencele au jucat în efectiv redus ultima partidă, de la Satu Mare, iar campioana României este între două meciuri de EuroCup Women.

Olimpia CSU Brașov vine după o înfrângere drastică la Satu Mare, cu 56-91. Dan Calancea nu a putut folosi la partida de pe terenul vicecampioanei două jucătoare de bază în această ediție de campionat, Alina Podar și Kristina Arsenic. Prima a fost la sală, iar sârboaica n-a fost pe foaia de joc.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a jucat meciul din runda precedentă sâmbăta trecută, câștigând acasă cu 68-58 cu FCC ICIM Arad. Alb-verzile au avut parte de o deplasare foarte lungă la mijlocul săptămânii, până la Krasnoyarsk, unde au fost învinse la o diferență de 20 de puncte. Jovana Pasic s-a accidentat la umăr în duelul din Rusia și ar putea rata al doilea meci la rând în campionat. Covăsnencele au miercuri un meci foarte important în EuroCup, în deplasare cu Mersin BSB.

Formația pregătită de Zoran Mikes are cea mai mare medie de puncte în campionat, 87,1 înscrise pe meci, primind doar 61,6. Brașovencele au cea mai permisivă apărare, cu 81,3 puncte primite pe meci și înscriu 73,7. Sepsi are medii mai bune și la recuperări (45,7 la 37,1), pase decisive (23 la 20,6) și intercepții (23 la 20,6). Cele două echipe au procentaje apropiate de la linia de fault, 73,7% în dreptul alb-albastrelor și 74,6% pentru alb-verzi. Sepsi stă mult mai bine la șuturile din semicerc, 56% față de 46,2%, în timp ce Olimpia CSU are un procentaj mai bun la triple, 36,8% față de 32,6%.

Va fi prima partidă în care Kristina Higgins va juca din postură de vizitatoare la sala D.P. Colibași din Brașov, după ce în ultimele două sezoane a jucat pentru formația de sub Tâmpa. Pivotul s-a adaptat rapid la noua sa echipă și este cea mai bună marcatoare a campioanei cu 20,6 puncte/meci plus 13 recuperări. Annemarie Godri-Părău este jucătoarea care oferă cele mai multe pase decisive de la alb-verzi, cu 6,7 assist-uri pe meci. De partea cealaltă, Alina Podar are 14,8 puncte pe partidă, Carla Bartee 8,4 recuperări și Biljana Pesovic 6,3 pase decisive.

Alb-verzile conduc autoritar clasamentul grupei valorice A, cu 14 puncte după 7 victorii din 7. Olimpia CSU Brașov are 11 puncte după 4 victorii și 3 înfrângeri și a fost depășită în această seară de CSM Satu Mare.

Formația lui Zoran Mikes a câștigat toate cele trei partide jucate în deplasare în campionat, în timp brașovencele au 3 victorii și o înfrângere pe propriul teren. În tur deținătoarea titlului s-a impus acasă cu 96-57, la brașovence Pesovic și Ferenczi au avut probleme.

Din 2012 până acum au fost 21 de confruntări directe între cele două echipe. Alb-verzile au 20 de victorii, câștigând ultimele 11 partide. Singurul succes al brașovencelor s-a înregistrat în decembrie 2015, acasă, la trei puncte.

Meciul dintre Olimpia CSU Brașov și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe se dispută duminică, de la ora 17:00, la sala D.P. Colibași. Vor arbitra: Alexandra Stan, Vlad Potra și Andrei Răileanu, supervizați de Anton Cutov.

*foto: D.P. Sports Photographer

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    AM CASTIGAT 71-84 FELICITAR FETELOR !!

    cu 5 ani în urmă (02.12.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!