Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov și CSM Satu Mare dispută primul meci al etapei a 2-a din LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
11.10.2018

Olimpia CSU Brașov și CSM Satu Mare deschid etapa a doua a Ligii Naționale de Baschet Feminin, ediția 2018-2019. Va fi un duel între locurile 3 şi 2 de anul trecut. Pentru brașovence este primul meci din acest campionat, după amânarea din prima etapă. Sătmărencele au început cu o victorie, acasă, cu FCC ICIM Arad.

Olimpia CSU Brașov se confruntă cu probleme de lot în acest debut de sezon și nu se mai poate baza pe trei dintre jucătoarele cu care s-a înțeles în vară:  Tianna Tarter, Diana Moraru și Irina Enache. Au venit Candice Warthen și Renata Szmutku, iar Dan Calancea are probleme să joace 5 la 5 la antrenamente, cu doar 9 senioare.

De partea cealaltă, CSM Satu Mare are un lot numeros, cu jucătoare experimentate și pe bancă. Adina Pop este accidentată și va lipsi. În schimb, Marius Dobă o va putea utiliza pe Promise Amukamara pentru prima dată în acest sezon. Fundașul a jucat la Cupa Mondială și a lipsit de la meciurile din cupă. Nigerianca a fost pe bancă la partida din etapa 1, dar nu a putut să joace pentru că nu a primit viza medicală la timp. Problema s-a rezolvat și aceasta va putea debuta vineri pentru noua sa echipă.

Olimpia CSU Brașov are aproape două săptămâni de la precedentul meci oficial. Elevele lui Dan Calancea au disputat până acum cele două partide din Cupa României, cu FCC ICIM Arad. Olimpicele au cedat în deplasare cu 61-70 și au câștigat acasă cu 74-66. Ambele echipe au mers în turul secund, cu brașovencele ca „lucky loser”. Olimpia CSU trebuia să joace în prima etapă la Cluj-Napoca, dar meciul a fost amânat la cererea gazdelor. Acel meci este programat pentru 16 octombrie.

CSM Satu Mare va fi la a patra partidă oficială a sezonului, prima în deplasare. Primele două au fost succesele din cupă cu Rapid București (din grupa valorică B), 98-75 și 108-42, cu ambele partide găzduite de sala LPS din Satu Mare la finalul lunii septembrie. Sâmbăta trecută sătmărencele au fost gazdele meciului care a deschis noua ediție a LNBF. Acestea s-au impus cu 74-59 în fața celor de la FCC ICIM Arad.

Cele două echipe s-au întâlnit de 22 de ori în cele două competiții interne, începând din 2009. Scorul este favorabil sătmărencelor, 13-9. Ultimele trei dueluri le-au revenit alb-roșiilor, inclusiv cele două din semifinalele precedentei ediții de campionat. La brașovence au rămas doar două jucătoare din lotul de anul trecut, în timp ce sătmărencele au păstrat două straniere, precum și câteva jucătoare autohtone cu experiență.

Partida dintre Olimpia CSU Brașov și CSM Satu Mare se joacă vineri, de la ora 18:00, la sala D.P. Colibași.

*foto: Sport Pictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!