Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov și CSM Satu Mare se întâlnesc marți în jocul trei al semifinalei LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
29.04.2019

Seria semifinală dintre ocupantele locurilor 2 și 3 în sezonul precedent se mută pe terenul Olimpiei CSU Brașov. Jocul trei se dispută marți, de la ora 17:00. CSM Satu Mare are 2-0 la general după ce s-a impus în ambele partide pe care le-a găzduit săptămâna trecută. Elevele lui Maikel Lopez sunt la o victorie de o nouă calificare în finala Ligii Naționale de Baschet Feminin, a doua la rând.

CSM Satu Mare conduce cu 2-0 după ce a câștigat acasă meciurile care au deschis semifinala. 77-59 a fost scorul primului joc, când alb-roșiile au condus pe toată durata acestuia. Ecartul maxim a fost de 24 de puncte, iar gazdele au făcut diferența cu cele 29 de reușite din semicerc (cu un procentaj excelent, 72%) față de 15 coșuri de două puncte în dreptul oaspetelor.

Andra Mandache a fost coșghetera acelui meci cu 19 puncte pentru învingătoare, la care au mai fost în double-digits Brittany Denson (16 puncte, 6 recuperări, 5 assist-uri) și Dlesha Lloyd (11 puncte, 5 recuperări). Alb-roșiile au avut 9 marcatoare, în timp ce la alb-albastre doar jucătoarele din primul cinci au punctat. Biljana Pesovic a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete cu 17 puncte, urmată de Romina Filip (15 puncte, 5 recuperări), Carla Bartee (14 puncte, 9 recuperări) și Alina Podar (10 puncte).

Meciul doi a fost mai echilibrat în prima parte, dar sătmărencele s-au distanțat în sfertul trei (câștigat la 19 lungimi). Scorul final a fost 75-58 și CSM Satu Mare este la un pas de finală. Din nou gazdele au făcut diferența din semicerc, cu 23 de reușite față de 14, iar la libere transformate a fost 11-6. Brașovencele au fost mai bune la recuperare în jocul doi, cu 46 de mingi prinse la panou față de 35, iar acest lucru s-a văzut în punctele înscrise după recuperări ofensive, 23 pentru Olimpia CSU și 4 pentru CSM.

Carla Bartee a fost coșghetera jocului de joi, în double-double pentru oaspete cu 21 de puncte și 18 recuperări, urmată de Biljana Pesovic cu 14 puncte (6 recuperări, 7 assist-uri). Patru sătmărence au fost în double-digits: Brittany Denson (19 puncte), Dlesha Lloyd (18 puncte, 7 recuperări), Andra Mandache (17 puncte, 8 recuperări) și Promise Amukamara (12 puncte).

La Olimpia CSU Brașov n-a putut juca Brandi Wingate, iar la CSM Satu Mare Alexandra Uiuiu, ambele cu probleme la genunchi. Maikel Lopez a împărțit minutele între mai multe jucătoare, având doar două peste 30 de minute în fiecare dintre cele două meciuri. Dan Calancea a folosit o rotație mult mai scurtă, cu patru jucătoare peste 35 de minute în ambele partide, dintre care trei au fost integraliste în meciul doi. De menționat că brașovencele au avut mai multe posesii în amândouă meciurile, cu o diferență importantă în al doilea, de 17 posesii, care nu s-a simțit și pe tabelă.

Cele două formații s-au întâlnit de șase ori până acum în acest sezon. Olimpia CSU Brașov a câștigat primul meci în luna octombrie, pe propriul teren, la șase puncte. După schimbările de pe banca sătmăreană, alb-roșiile s-au impus în următoarele cinci partide și sunt la o victorie de calificarea în ultimul act. Din 2009 până acum au fost în total 18 confruntări directe în competițiile interne, iar scorul este 18-10 pentru sătmărence. Reamintim că cele două echipe s-au confruntat în semifinale și în stagiunea precedentă. Atunci alb-roșiile au trecut mai departe cu două victorii, una clară pe propriul teren (la 41 de puncte diferență) și una mult mai strânsă în deplasare (la patru puncte).

În confruntările directe din aceste sezon, sătmărencele au înscris 83,5 puncte pe meci și brașovencele 63,5. Alb-roșiile au medii mai bune și la recuperări (36,5 față de 34), pase decisive (21,5 la 15,8), intercepții (12,7 față de 5,2) și mingi pierdute (12,3 față de 18,2). În ceea ce privește procentajele la aruncări, ardelencele stau mai bine la șuturile de două puncte (55,9% față de 44,9%), de la distanță (39,4% față de 31,3%) și libere (77,5% față de 74,6%).

Carla Bartee și Brittany Denson sunt cele mai bune marcatoare ale celor două echipe în duelurile directe. Americanca de la Olimpia CSU Brașov are 17,2 puncte pe meci și 8,7 recuperări în aceste meciuri, iar Biljana Pesovic are o medie de 4,8 pase decisive. Pivotul sătmărean a înscris 19,2 puncte pe partidă, iar Dlesha Lloyd și Promise Amukamara au medii de 7 recuperări, respectiv 5,2 assist-uri.

Meciul trei al semifinalei dintre Olimpia CSU Brașov și CSM Satu Mare se dispută marți, 30 aprilie, de la ora 17:00, la Sala D.P. Colibași. O victorie a oaspetelor încheie seria cu 3-0 pentru vicecampioană. Dacă brașovencele câștigă mâine, atunci vor găzdui și meciul patru, în 2 mai, de la ora 18:00. Dacă va fi nevoie de joc decisiv, acesta va fi în 5 mai, la Satu Mare.

*foto: Dan Potor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!