Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov și FCC ICIM Arad, la al 6-lea duel stagional

Andreea Vlase

Andreea Vlase
16.02.2019

Olimpia CSU Brașov primește duminică, de la ora 17:00, vizita celor de la FCC ICIM Arad. Meciul contează pentru etapa a 9-a din faza a doua a sezonului regulat în Liga Națională de Baschet Feminin. Cele două echipe sunt despărțite de trei puncte în clasamentul Grupei Roșii, fiind pe locurile 4 și 5.

Formația de sub Tâmpa ocupă locul 4 cu 25 de puncte și un bilanț de 8 victorii și 9 înfrângeri. Echipa pregătită de Dan Calancea va juca a doua partidă la rând pe propriul teren, după ce în 6 februarie se impunea cu 88-72 în fața Universității Cluj. După aceea a urmat un weekend pauză pentru turneele din Cupa României 3x3. Alb-albastrele au câștigat ambele meciuri jucate acasă în a doua fază a sezonului regulat și au un bilanț de 5 victorii și 2 înfrângeri la sala D.P. Colibași în acest campionat.

FCC ICIM Arad este pe 5 cu 22 de puncte, după 5 victorii și 12 înfrângeri. Galben-albastrele au pus capăt unei serii de 6 înfrângeri în Grupa Roșie după ce s-au impus în 8 februarie la Târgoviște cu 70-52. A fost primul meci cu Bogdan Bulj pe bancă, la al doilea mandat cu formația de pe Mureș. A fost doar al doilea succes în deplasare pentru arădence în acest sezon, după cel de la Cluj, din ultima etapă a primei faze. FCC ICIM are un bilanț total de 2 succese și 7 înfrângeri în deplasare în acest campionat și va juca mâine al 4-lea meci consecutiv pe terenuri străine.

Din 2009 până acum au fost 27 de confruntări directe între cele două echipe. Arădencele au câștigat de 17 ori și brașovencele de 10. Cinci dintre aceste partide au avut loc în acest sezon. În finalul lunii septembrie a fost dubla din Cupa României, când arădencele s-au impus acasă cu 70-61, iar brașovencele câștigau returul cu 74-66 și ambele echipe au mers mai departe.

În ambele confruntări din prima fază a sezonului regulat s-a impus din nou echipa gazdă. Olimpia CSU Brașov câștiga în finalul lunii octombrie cu 87-76. Carla Bartee era atunci coșghetera partidei cu 29 de puncte pentru brașovence (în double-double cu 13 recuperări, plus 7 assist-uri). De la alb-albastre au mai fost în double-digits: Biljana Pesovic (22 de puncte, 9 recuperări), Flavia Ferenczi (16 puncte, 7 assist-uri) și Kristina Arsenic (15 puncte). De la vizitatoare s-au remarcat: Brankica Hadzovic (25 de puncte, 7 recuperări), Leeza Burdgess (16 puncte, 10 recuperări) și Miljana Dzombeta (16 puncte). Brașovencele erau atunci mai bune la șuturile de la distanță (8 triple înscrise față de 5) și de la linia de fault (17 libere transformate față de 7), iar arădencele aveau patru reușite în plus din semicerc (27-23).

Returul s-a disputat în 7 decembrie. Atunci FCC ICIM Arad s-a impus cu 85-73. Brankica Hadzovic a fost coșghetera acelui meci cu 31 de puncte (13 recuperări, 8 pase decisive). La gazde au mai fost patru jucătoare în double-digits: Miljana Dzombeta (15 puncte), Teodora Neagu (13 puncte), Leeza Burdgess (12 puncte, 12 recuperări) și Marta Fodor (10 puncte, 7 assist-uri). Carla Bartee era din nou în double-double, cu 24 de puncte și 11 recuperări, urmată la oaspete de Flavia Ferenczi (15 puncte), Biljana Pesovic 14 puncte (6 assist-uri) și Alina Podar (14 puncte, 5 assist-uri). Arădencele au fost atunci mai bune la șuturile din semicerc (24 de reușite față de 20) și la libere (13 transformate față de 3), iar oaspetele au avut două triple în plus (10-8).

A 5-a confruntare între cele două echipe din acest sezon a avut loc în finalul anului 2018. A fost primul meci în care au câștigat oaspetele după ce Olimpia CSU Brașov s-a impus la Arad cu 82-72. Cele cinci jucătoare din primul 5 brașovean au încheiat în double-digits: Carla Bartee (19 puncte, 11 recuperări), Biljana Pesovic (18 puncte, 7 recuperări, 8 pase decisive), Alina Podar (13 puncte, 7 pase decisive), Amira Al Ash Hab (12 puncte, 7 recuperări) și Flavia Ferenczi (11 puncte). Patru arădence au fost în double-digits atunci: Leeza Burdgess (19 puncte, 10 recuperări), Marta Fodor (19 puncte), Miljana Dzombeta 11 puncte (6 assist-uri) și Milica Deura (11 puncte). Oaspetele au avut atunci două triple, două libere și un coș de două puncte în plus.

Față de ultimul duel direct, în ambele tabere au fost schimbări, mai multe la arădence. La FCC ICIM nu mai sunt în lot Leeza Burdgess, Teodora Neagu și Milica Deura, iar antrenorul Miljan Medvedj a demisionat la finalul turului din Grupa Roșie. La capitolul noutăți, formația de pe Mureș le are pe Destiny Williams și Chelsey Lee, pe lângă antrenorul Bogdan Bulj. De la Olimpia CSU Brașov a plecat Kristina Arsenic și au venit Brandi Wingate și Devran Tanaçan. Turcoaica ar putea debuta la meciul de mâine. După aceste schimbări, ambele echipe au câte 4 straniere în lot.

În ceea ce privește mediile celor două echipe, alb-albastrele stau mai bine în atac, iar arădencele, în apărare. Olimpia CSU Brașov are 74,6 puncte înscrise pe meci și 79,3 primite, în timp ce FCC ICIM Arad a înscris 66,2 puncte pe partidă și a primit 70. Brașovencele stau mai bine la pase decisive (19,6 pe meci față de 15,4), capace (2,2 la 1,6) și faulturi (16,1 față de 18,9). Arădencele au medii mai bune la recuperări (37,5 față de 35,6), intercepții (9,1 la 6,8) și mingi pierdute (15,3 față de 16,7). Olimpia CSU Brașov are procentaje mai bune la aruncări. Cea mai mică diferență este la șuturile din semicerc (48,1% față de 44,5%). La șuturile de la distanță raportul este 37,8% față de 30,6%, iar de la linia de fault este o diferență și mai mare (73,7% în dreptul gazdelor de mâine și 61,2% la oaspete).

Carla Bartee și Brankica Hadzovic au cele mai bune medii de puncte ale celor două echipe. Americanca are 18,1 puncte pe meci și este și cea mai bună recuperatoare a brașovencelor (9,7), iar sârboaica are 17,3 puncte pe meci și oferă cele mai multe assist-uri în tabăra arădeană (5,1). Alina Podar are cea mai bună medie de pase decisive la brașovence (6,1), iar Destiny Williams are 13 recuperări pe meci în cele 3 partide pe care le-a disputat alături de galben-albastre. Româncele sub 23 de ani de la Olimpia CSU Brașov au o contribuție mai importantă la jocul echipei, cu mai multe minute. Alina Podar are 36:36 minute pe partidă și este a 3-a marcatoare, cu 13,3 puncte pe meci, plus 2,9 recuperări. Amira Al Ash Hab are 21:05 minute pe meci și contribuie cu 4,8 puncte pe partidă și 3,3 recuperări. În tabăra arădeană, Anamaria Ciotir a rămas prima opțiune U23 după despărțirea de Teodora Neagu. Ciotir are în acest moment medii de 8:18 minute, 1,9 puncte și 1,2 recuperări, iar Neagu avea 19:59 minute pe meci, cu 3,9 puncte și 2,4 recuperări.

Partida dintre Olimpia CSU Brașov și FCC ICIM Arad se joacă duminică, de la ora 17:00, la sala D.P. Colibași. Vor arbitra: Alexandru Ivan, Alexandru Nicolae și Claudia Telcian. Alina Moanță va fi comisar la acest meci.

*foto: Dan Potor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!