Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov și Phoenix Știința Constanța își încep luni lupta pentru un loc în semifinalele LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
07.04.2019

Duelul dintre Olimpia CSU Brașov și Phoenix Știința Constanța este singurul din care nu s-a disputat încă vreun meci, în timp ce din celelalte două s-au jucat deja două. Primele două partide dintre brașovence și constănțence se dispută la Sala D.P. Colibași din Brașov, în 8 și 10 aprilie, de la ora 18:00. Cele două formații s-au mai întâlnit până acum doar de două ori, ambele dueluri fiind câștigate de Olimpia CSU.

Primul meci între cele două echipe a avut loc în luna ianuarie, pe terenul brașovencelor. Gazdele s-au distanțat încă din primul sfert și și-au menținut avansul până la final, deși constănțencele s-au apropiat în partea secundă. Scorul final a fost 74-60. Biljana Pesovic era coșghetera acelui meci cu 22 de puncte pentru gazde, plus 9 assist-uri, iar Carla Bartee a încheiat în double-double cu 17 puncte și 13 recuperări. Celelalte două jucătoare care au fost în double-digits pentru gazde, Kristina Arsenic și Flavia Ferenczi nu mai sunt sub comanda antrenorului Dan Calancea. Cristiana Cutaș a fost coșghetera oaspetelor cu 16 puncte, plus 8 recuperări, iar Vladinka Erak a încheiat în double-double cu 12 puncte și 10 recuperări.

Returul s-a disputat la Constanța la începutul lunii martie, când brașovencele aveau deja la dispoziție ultimele transferuri. Scorul a fost 57-72 și oaspetele s-au distanțat decisiv încă din primul sfert, la fel ca în tur. Chelsea Douglas era coșghetera meciului din retur, cu 24 de puncte pentru gazde, iar Vladinka Erak reușea din nou un double-double cu 12 puncte și 10 recuperări. Carla Bartee era cea mai bună marcatoare a oaspetelor cu 17 puncte, în double-double cu 10 recuperări, iar Biljana Pesovic și Brandi Wingate au urmat-o cu 16 puncte.

Cele două echipe au avut gestionări diferite în ceea ce privește lotul în acest sezon. Phoenix Știința Constanța a mers pe continuitate, fără să facă schimbări după startul campionatului. Olimpia CSU Brașov a avut o rotație scurtă în prima parte a campionatului și a adus trei jucătoare noi în ultima lună în care au fost permise transferurile. După aceste completări, formația brașoveană are în lot numărul maxim de straniere permise pe foaia de joc, 5, în timp ce constănțencele au doar 3.

Olimpia CSU Brașov a jucat în prima grupă valorică în ambele faze ale sezonului regulat și are de partea sa experiența în faza eliminatorie a Ligii Naționale. Echipa pregătită de Dan Calancea a încheiat pe locul 3 în ultimele două ediții de campionat. Phoenix Știința Constanța este pentru prima dată în această fază a competiției, după ce în sezonul de debut la senioare a jucat în Liga 1 (al doilea eșalon).

Șase puncte au fost între cele două echipe la finalul fazei a doua a sezonului regulat. Brașovencele au încheiat pe locul trei cu 32 de puncte și un bilanț de 10 puncte și 12 înfrângeri. Phoenix Știința Constanța a avut 26 de puncte (14 victorii/10 înfrângeri, dar a urcat cu punctajul înjumătățit din a doua grupă valorică, unde a jucat în prima fază). Olimpia CSU are 6 succese și 5 eșecuri pe propriul teren în acest campionat, în timp ce elevele lui Predrag Stanojcic au un bilanț de 7 victorii și 5 înfrângeri în deplasare.

În ceea ce privește mediile celor două echipe, brașovencele au 71,4 puncte înscrise pe meci și 78,1 primite, în timp ce constănțencele au marcat 64,4 puncte pe partidă și au primit 60,8 (intră și cifrele din grupa a doua valorică, în prima fază). Phoenix Știința stă mai bine la recuperări (39,8 a 35,3), intercepții (9,3 la 7,1) și capace (2,3 la 2,1). Brașovencele au medii mai bune la pase decisive (18,1 la 16,6), mingi pierdute (16,4 la 17) și faulturi (16 la 16,7). Este echilibru la procentajele de reușită din semicerc, cu un plus pentru gazdele de mâine (46% și 45,4%), dar și de la linia de fault (72,9% la 70,7%). La reușitele de la distanță este o diferență puțin mai mare, 36% față de 31,1%.

Ambele echipe au jucat la Final 4-ul Cupei României în ultimul weekend din luna martie. Phoenix Știința Constanța pierdea în prima semifinală cu CSM Satu Mare, scor 51-68. Brașovencele jucau fără căpitanul Biljana Pesovic în duelul cu gazda turneului final, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, care câștiga a doua semifinală cu 103-50. În campionat, amândouă formațiile au cedat în ultimul meci după ce obțineau victorii importante în lupta pentru poziții. Dobrogencele pierdeau cu 48-75 la Arad, iar brașovencele cu 53-91 acasă cu ACS Sepsi SIC.

Stranierele sunt liderele celor două echipe la statisticile individuale importante. Carla Bartee are medii de 16,8 puncte și 9,6 recuperări pentru gazdele de mâine, la care Biljana Pesovic oferă 5,3 pase decisive pe partidă. Chelsea Douglas are 13,9 puncte și 3,8 assist-uri pe meci la constănțence, iar Vladinka Erak, 8,7 recuperări.

Primul meci al seriei dintre Olimpia CSU Brașov și Phoenix Știința Constanța se dispută luni, de la ora 18:00, la sala D.P. Colibași. Vor arbitra Alexandra Stan, Dan Narcis și Răzvan Opriș, supervizați de Mircea Martiș. Jocul doi va avea loc tot pe terenul brașovencelor miercuri, de la ora 18. Brigada de arbitri va fi formată din Amalia Marchiș, Andrei Bădilă și Tiberiu Șerbulea, cu Luca Badea comisar.

*foto: Phoenix Stiinta Constanta facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!