Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov și Universitatea Cluj, la a 35-a confruntare directă în competițiile interne

Andreea Vlase

Andreea Vlase
06.02.2019

Olimpia CSU Brașov primește astăzi, de la ora 18:00, vizita Universității Cluj, în etapa a 8-a din Grupa Roșie a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Va fi a 4-a confruntare stagională între cele două formații. Primele două au fost câștigate de brașovence, iar în runda care a deschis Grupa Roșie s-au impus clujencele.

Cele două echipe sunt despărțite de patru puncte în clasamentul primei grupe valorice. Olimpia CSU Brașov este pe locul 4 cu 23 de puncte și un bilanț de 7 victorii și 9 înfrângeri. Universitatea Cluj este a 6-a, cu 19 puncte după 3 victorii și 13 înfrângeri. Gazdele de astăzi au 4 victorii și 2 înfrângeri pe propriul teren în această ediție de campionat, câștigând singurul meci jucat acasă în faza a doua. Universitatea are 7 înfrângeri în 7 partide disputate în deplasare (0/2 în faza a doua).

Brașovencele au stat în runda precedentă și revin la sala D.P. Colibași după două partide pierdute în deplasare, la Târgoviște și Sfântu Gheorghe (58-87). Față de meciul din 26 ianuarie, alb-albastrele nu o mai au în lot pe Kristina Arsenic, care a plecat în Cehia la KP Brno.

Clujencele sunt la a doua deplasare consecutivă, după ce în ultima zi a lunii trecute au jucat la Târgoviște, iar gazdele s-au impus cu 87-71. Alb-negrele au disputat acasă patru din cele șase partde din turul fazei a doua a sezonului regulat, iar în runda precedentă au început o serie de patru deplasări. „U” a câștigat trei din cele patru jocuri de acasă în Grupa Roșie, fiind primele succese stagionale.

Formația pregătită de Carmin Popa reușea prima victorie chiar în fața Olimpiei CSU Brașov, cu 80-74, în partida din 22 decembrie, din runda inaugurală a fazei a doua. Atunci gazdele reveneau în partea secundă, după ce erau conduse cu un ecart maxim de 18 puncte. A fost egalitate perfectă la coșutile marcate din acțiune, câte 20 din semicerc și 7 de la distanță. Alb-negrele au transformat 19 libere și alb-albastrele, 13. Biljana Pesovic și Carla Bartee au avut câte 22 de puncte și 9 recuperări pentru învinse, iar Flavia Ferenczi și Alina Podar le-au urmat cu 12 și 11 puncte. Cele patru au fost integraliste, iar celelalte minute și le-au împărțit două jucătoare. Rishonda Napier (integralistă) a fost atunci coșghetera învingătoarelor cu 21 de puncte, urmată de Paula Cenean și Irina Părău cu câte 13 puncte, Nicolett Orban cu 12 (a plecat între timp de la echipă) și Arlesia Morse în double-double cu 11 puncte și 11 recuperări.

Olimpia CSU Brașov și-a adjudecat duelurile directe din prima fază a sezonului regulat. În 16 octombrie se impunea la Cluj-Napoca cu 80-71 după ce în primele 25 de minute au fost multe schimbări de lider. Atunci diferența a fost făcută de cele 11 triple reușite de brașovence, iar gazdele nu au înscris de la distanță. Acestea au stat mai bine din semicerc (26 de reușite față de 18), la libere transformate (19 la 11) și la recuperări (45-34). Biljana Pesovic a fost atunci la două recuperări de triple-double, cu 20 de puncte, 12 pase decisive și 8 recuperări. În double-double încheia și Carla Bartee cu 17 puncte și 12 recuperări, iar Alina Podar și Flavia Ferenczi contribuiau cu 16 și 11 puncte. Aleksandra Begenisic debuta atunci la clujence cu un double-double (18 puncte și 13 recuperări). Mai încheiau în double-digits: Rishonda Napier (17 puncte), Arlesia Morse (15) și Irina Părău (10).

Returul s-a disputat la Brașov în 10 noiembrie și gazdele s-au impus cu 84-70, după ce s-au distanțat la 24 de puncte în prima repriză. Tot reușitele de la distanță au făcut diferența și atunci, cu 10 pentru gazde și 1 pentru oaspete. Clujencele au marcat mai mult din semicerc (24-21) și de la linia de fault (19-12). Arlesia Morse era coșghetera acelui meci cu 32 de puncte, fiind urmată la oaspete de Nicolett Orban (double-double cu 11 puncte și 10 recuperări) și Irina Părău (10 puncte). Alina Podar a fost principala marcatoare a gazdelor, cu 22 de puncte, urmată de Kristina Arsenic (17) și Biljana Pesovic (13).

Olimpia CSUBrașov are medii de 73,8 puncte marcate pe meci și 79,8 primite, în timp ce Universitatea înscrie 63,1 puncte pe meci și primește 80,2. Clujencele au medii mai bune la recuperări (37,7 față de 35,4) și intercepții (8 la 6,8). Brașovencele stau mai bine la pase decisive (19,4 la 11,6), capace (2,3 la 1,6), mingi pierdute (16,7 la 18,9) și faulturi (16,3 la 16,9). Formația lui Dan Calancea are procentaje mai bune din acțiune, atât la două puncte (47,4% la 41,2%), cât și la triple (37,5% la 26,2%). „U” stă puțin mai bine de la linia de fault (75,5% față de 73,9%).

În ceea ce privește statistica individuală, Carla Bartee și Arlesia Morse sunt cele mai bune marcatoare ale celor două echipe, cu 18 și 18,7 puncte pe meci. Bartee este și cea mai bună recuperatoare de la gazdele de azi, cu 9,9 mingi prinse la panou pe meci, iar Alina Podar are cea mai bună medie de pase decisive, 5,9. Aleksandra Begenisic este cea mai bună recuperatoare a Universității (8,2 recuperări pe meci), iar Rishonda Napier are 4,1 pase decisive. Reamintim că la alb-negre toate româncele au sub 23 de ani, în timp ce la brașovence sunt și jucătoare cu mai multă experiență în primul eșalon, iar echipa de sub Tâmpa are și straniere cu multe sezoane în LNBF.

Va fi a 35-a confruntare directă în competițiile interne între cele două echipe, dn 2009 până acum. Brașovencele s-au impus în 21 dintre aceste dueluri, iar clujencele au câștigat 13.

Olimpia CSU Brașov și Universitatea Cluj se întâlnesc astăzi, de la ora 18:00, la sala D.P. Colibași. Brigada de arbitri va fi formată din Alexandru Sandu, Alexandru Stamate și Claudia Telcian, iar comisar va fi Stelian Bănică.

*foto: D.P. Sports Photographer

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!