Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov și Universitatea Cluj se întâlnesc sâmbătă în prima etapă a returului din grupa A

Andreea Vlase

Andreea Vlase
09.11.2018

Olimpia CSU Brașov găzduiește sâmbătă, de la ora 17:00, duelul cu Universitatea Cluj-Napoca. Meciul contează pentru etapa a 6-a din grupa valorică A a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Brașovencele încearcă să reia șirul victoriilor pe propriul teren, întrerupt sâmbăta trecută de CSM Târgoviște. Clujencele sunt în continuare în căutarea primului succes din acest sezon, după ce au încheiat turul primei faze a campionatului cu 5 înfrângeri din tot atâtea partide.

În meciul tur s-au impus brașovencele cu 80-71 la Cluj-Napoca. Acestea jucau pe terenul Universității la patru zile după victoria surprinzătoare de acasă cu CSM Satu Mare și acuzau puțin și oboseala. Clujencele au avut meciurile din primele două etape amânate pentru că au avut două jucătoare și antrenorul la naționala de 3x3 U23. „U” a avut o pauză mai mare de două săptămâni între acel prim joc pe care l-a disputat în campionat și cele din dubla de cupă.

Confruntarea din tur a fost prima la care clujencele au folosit toate cele 3 straniere. Begenisic debuta pentru alb-negre cu un double-double, 18 puncte și 13 recuperări. Alte trei clujence erau în double-digits, Napier cu 17 puncte, Morse cu 15 și Părău cu 10. Pesovic a fost aproape de triple-double pentru brașovence atunci, cu 20 de puncte, 8 recuperări și 12 pase decisive. În double-double a fost și Bartee cu 17 puncte și 12 recuperări, iar în double-digits au fost Podar (16 puncte), Arsenic (13) și Ferenczi (11).

Din 2009 până acum au fost 32 de dueluri directe între cele două echipe. Olimpia CSU are 20 de victorii, iar Universitatea, 12. Brașovencele au câștigat ultimele 4 confruntări, printre care și cele din finala mică a ediției precedente din LNBF, dar ambele loturi sunt mult schimbate față de sezonul trecut.

Brașovencele au în această ediție de campionat o medie de 75,2 puncte înscrise și au încasat 81,6 puncte/meci. Clujencele au marcat 60,2 puncte/partidă și au primit 77,6. Cele două echipe au medii apropiate la recuperare, 37,2 și 39,2, iar la pase decisive este o diferență mare în favoarea alb-albastrelor, 21 față de 11,2. Universitatea are mai multe intercepții/meci, 8,4 față de 6,8. Formația de sub Tâmpa aruncă mai bine de afară, 36,5% față de 26,3%. În ceea ce privește șuturile din semicerc, procentajele sunt mai apropiate, 45,2% și 41,9%. Pesovic și Morse sunt cele mai bune marcatoare ale celor două echipe, cu medii de 16,8 puncte/meci, respectiv 15,2.

Dan Calancea are la dispoziție jucătoare mai experimentate, dar o rotație mică în prima fază a campionatului. Carmin Popa are doar jucătoare autohtone sub 23 de ani. În clasament sunt 3 puncte între cele două echipe. Brașovencele au 8 puncte după 3 victorii și 2 înfrângeri, iar alb-negrele, 5 puncte, cu 5 înfrângeri.

Olimpia CSU Brașov a suferit primul eșec stagional pe teren propriu sâmbăta trecută, când a cedat cu 72-91 cu CSM Târgoviște. Era un ecart de 5 puncte la intrarea în ultimul sfert. Universitatea Cluj a jucat marți în fața aceleiași formații dâmbovițene. CSM s-a impus cu 60-51 acasă, cu clujencele ținând aproape până în minutul 38.

Partida dintre Olimpia CSU Brașov și Universitatea Cluj se joacă sâmbătă, de la ora 17:00, la sala D.P. Colibași. Brigada de arbitri va fi formată din Mihai Săndulache, Răzvan Opriș și Alexandru Nicolae, supervizați de Mircea Martiș. 

*foto: Sport Pictures flickr

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!