Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov și-a asigurat locul 3 după victoria cu „U” Cluj

Andreea Vlase

Andreea Vlase
17.03.2018

Meciul dintre cele două echipe a fost decisiv pentru stabilirea formației de pe locul trei la finalul fazei a doua a sezonului regulat. Olimpia CSU Brașov s-a impus cu 73-64 după un joc echilibrat în prima parte. Pe sferturi a fost: 19-19, 12-15, 27-8 și 15-22.

Dan Calancea a început partida cu Handford, Pesovic, Al Ash Hab, Irimia și Higgins. Dragan Petricevic a răspuns cu Taylor, Ghizilă, Vorpahl, Thompson și Părău. Ultima a revenit în lotul clujencelor pentru meciurile din prima ligă după ce la ultima partidă de la turneul brașovean a lipsit pentru a juca la U18.

Vorpahl și Handford au marcat primele coșuri ale echipelor lor. Brașovencele au condus cu 11-5, dar clujencele au reușit opt puncte la rând și au preluat conducerea. Au urmat momente când cele două echipe au alternat la conducere, iar la prima pauză scorul a fost egal, 19-19. Alb-negrele au condus la cinci lungimi în sfertul secund. La jumătatea partidei, tabela sălii Sporturilor din Alexandria arăta 31-34.

Alb-albastrele au reușit 7 puncte la rând în prima parte a sfertului trei și au revenit la conducere, 40-36. Kalusic a egalat, dar un run de 13 puncte al Olimpiei, cu Handford în prim-plan, a dus scorul la 58-42, la ultima pauză. Au fost patru minute și jumătate fără coș al clujencelor. Taylor și Thompson au strâns diferența la 10 lungimi după ce brașovencele nu au marcat din acțiune în primele trei minute ale sfertului patru. A continuat seceta din atacul alb-albastrelor și vicecampioana s-a apropiat la 61-56 în minutul 36. Olimpia CSU s-a distanțat la 12 puncte în finalul partidei. Pesovic și Taylor au marcat de la distanță în ultimul minut, iar scorul final a fost 73-64, sinonim cu locul 3 pentru formația brașoveană la finalul sezonului regulat. Clujencele mai au de tras pentru a depăși CSBT Alexandria în lupta pentru locul 4.

Diferența s-a făcut la punctele din spațiul de trei secunde (38-26 pentru brașovence) și la cele înscrise după mingi pierdute de adversare (23-13). Alb-albastrele au fost mai bune la aruncările din interiorul semicercului (24-20), în timp ce clujencele au avut două triple în plus (4-6). Diferența s-a făcut și de la linia de fault. 13-6 a fost scorul la libere înscrise. La recuperare a fost 37-29.

Aliyyah Handford a fost coșghetera partidei cu 23 de puncte, la care a adăugat 5 recuperări și 7 pase decisive, cu +27 indice al eficienței. Kristina Higgins a fost din nou în double-double cu 14 puncte și 12 recuperări. Pentru Olimpia CSU au mai înscris: Irimia 11 puncte, Radovic 10, Pesovic 10 și Al Ash Hab 5 puncte.

Leslie Vorpahl a fost cea mai bună marcatoare de la Universitatea Cluj cu 19 puncte. Americanca a jucat mai puțin de 26 de minute, fiind eliminată cu 5 greșeli personale. Pentru „U” au mai înscris: Taylor 10 puncte, Thompson 10, Kalusic 10, Ghizilă 7, Samburska 6 și Părău 2 puncte.

Pentru brașovence urmează duelul de astăzi cu campioana ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, de la ora 17. Universitatea Cluj-Napoca are zi de pauză, iar duminică, de la ora 19:30, va juca decisivul cu CSBT Alexandria, pentru locul 4. Acel meci va încheia faza a doua a sezonului regulat.

*foto: Sport Pictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!