Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov și-a prezentat noile jucătoare

Valentin Todea

Valentin Todea
03.09.2015

Formația de sub Tâmpa a prezentat în fața jurnaliștilor achizițiile din presezon, la întâlnirea cu presa fiind prezente Dara Kovacevic, Janae Sharpe, Biljana Pesovic, Dora Ardelean, Ruxandra Chiș și Jelena Mitic, o jucătoare din Serbia de poziția 5. 

Mitic este ultima noutate din cadrul lotului condus de antrenorul Dan Calancea, aceasta evoluând ultima oară pentru formația Play Off Sarajevo, după ce a trecut în cariera ei și prin campionatul din Iran. În prima parte a sezonului 2014-2015, jucătoarea cu o înălțime de 1.91 metri a jucat în Slovenia pentru Triglav Vadoli, unde a strâns medii statistice de 4.8 puncte și 4.2 recuperări în cinci partide din campionat, adunând de asemenea și patru jocuri în competiția europeană MZRKL, reușind o medie de 3.8 puncte în 4 meciuri. În decembrie sportiva s-a transferat în campionatul Serbiei la ZKK Vrbas, unde a evoluat într-o singură partidă, reușind 19 puncte, 6 recuperări, o pasă decisivă, 3 intercepții și un capac. Luna ianuarie a acestui an a găsit-o la Sarajevo, unde în trei partide evoluate în MZRKL a contabilizat medii de 13.0 puncte, 5.0 recuperări și 1.7 pase decisive. Conform paginii de facebook a clubului din Brașov, sârboaica a declarat următoarele în cadrul conferinței de presă:

„Referințele despre această echipă, despre oamenii de aici, despre antrenor, au fost foarte bune. Acestea sunt motivele pentru care am ales Olimpia. Îmi doresc să ajut cât mai mult echipa, să ne îndeplinim obiectivele, iar lumea să fie mulțumită de noi.” 

Sursa aminitită mai sus notează următoarele declarații în dreptul celorlalte nou-venite:

Dara Kovacevic:

„Am ales să joc la Olimpia pentru că eu consider că este o echipă mare din Romania și putem avea performanțe foarte bune. Am venit la Brașov și pentru fratele meu, Nenad(acesta fiind antrenorul secund al echipei). Sunt convinsă că vom intra în play-off și vom avea la final o clasare foarte bună, iar în Cupa României trebuie să ajungem în Final Four.”

Janae Sharpe:

„Brașovul este o bună oportunitate pentru mine, pentru a demonstra că sunt o jucătoare de calitate. Este prima mea experiență în afara Statelor Unite ale Americii, am ales Olimpia deoarece am auzit numai cuvinte frumoase despre antrenor, despre oamenii de aici. Sper să facem o figură cât mai frumoasă în campionat, iar în Cupa României să ne calificăm în Final Four. Îmi place foarte mult de antrenor, mă înțeleg foarte bine cu celelalte colege. Sunt de foarte puțin timp aici, dar deja pot spune că iubesc Brasovul. Este un oraș foarte frumos!”

Biljana Pesovic:

„Jucătorele care au venit la echipa sunt foarte bune și împreună cu cele rămase de anul trecut, consider că vom face o figură foarte frumoasă în acest sezon. Obiectivele sunt clare: o prezență cât mai sus în play-off și Final Four-ul Cupei României.”

Dora Ardelean:

„Îmi doream de mult să lucrez cu oamenii de aici. Eu zic că este un pas înainte în cariera mea și sper să fie și un progres. Aș dori să facem o performanță mai bună ca anul trecut, ar fi extraordinar să urcam chiar mai sus în clasament.”

Ruxandra Chiș:

„Am ales Brașovul în primul rând pentru domnul antrenor Dan Calancea. În urmă cu cațiva ani l-am avut antrenor la lotul national și mi-au plăcut foarte mult antrenamentele făcute de dânsul. Sper să terminăm cât mai sus în clasament iar în Cupa României să ajungem în Final Four. 

Conform aceleiași surse, antrenorul echipei Olimpia CSU Brașov, Dan Calancea, a declarat, printre altele, că noua stagiune va fi una atractivă:

„Va fi un sezon foarte disputat. Sunt nouă echipe cu șanse relativ egale. Consider că va fi cel mai echilibrat campionat al ultimilor ani. Lupta pentru calificarea în play-off dar și cea pentru titlu, se anunță extrem de interesantă. Nu va fi deloc ușor, dar ne dorim să depășim performanța din sezonul trecut. Suntem capabili să jucăm foarte bine, iar prin prestația echipei ne dorim să aducem cât mai mulți oameni la sală.”

 *Foto: Facebook Olimpia CSU Brașov

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!