Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov câștigă și returul cu Universitatea Cluj

Andreea Vlase

Andreea Vlase
10.11.2018

Olimpia CSU Brașov s-a impus cu 84-70 în duelul cu Universitatea Cluj, pe sferturi 31-14, 20-22, 21-17, 12-17. Gazdele au condus pe toată durata partidei, cu un avans maxim de 24 de puncte, dar oaspetele au redus diferența, profitând că au intrat și brașovencele cu mai puține minute. Morse a reușit 32 de puncte pentru clujence, iar Podar a fost principala marcatoare a gazdelor cu 22 de puncte.

Olimpia CSU Brașov a început partida în formula Ferenczi, Pesovic, Bartee, Podar și Arsenic. Universitatea Cluj-Napoca le-a avut în 5-ul de start pe Părău, Sfîrlea, Morse, Napier și Begenisic. Bartee a deschis scorul de la distanță, iar Pesovic și Ferenczi au dus scorul la 7-0 după un minut și jumătate. A urmat time-out-ul lui Popa și Morse înscria primele două puncte ale oaspetelor. Pesovic și Arsenic au dus ecartul la 10 puncte. Brașovencele s-au distanțat la 19-3 după antisportivul lui Orban, liberele lui Pesovic și tripla lui Podar. Clujencele s-au apropiat la 11 puncte, dar finalul sfertului le-a aparținut gazdelor, care aveau 31-14 la prima pauză.

În primele trei minute ale sfertului secund, diferența a oscilat între 15 și 18 puncte. Au urmat mai mult de două minute și jumătate fără coș pentru oaspete, iar gazdele s-au distanțat la 47-23. Morse și Napier au redus diferența cu șase puncte. Gazdele au marcat doar două puncte timp de patru minute, prin Szmutku, iar clujenceles-au apropiat la 49-36 în penultimul minut al sfertului. Ferenczi a mai înscris în acest timp și la pauza mare scorul a fost 51-36.

Părău și Morse au strâns ecartul la 11 puncte și Podar a marcat primele puncte ale gazdelor după revenirea de la vestiare, cu o triplă. Morse a răspuns cu o reușită de după semicerc și Părău scădea diferența sub 10 puncte, la 54-45. Arsenic și Podar au făcut 59-45 în minutul 24. Diferența a rămas în jur de 12 puncte până în penultimul minut al sfertului. Pesovic și Podar au marcat 7 puncte și au stabilit scorul ultimei pauze, 72-53.

Sfertul patru a început cu puține puncte, mai precis doar cu 3 points-play-ul lui Orban. Gazdele au avut nevoie de trei minute și jumătate pentru a marca primul coș, prin Pesovic, care a făcut 74-56.  Au fost în a doua parte a perioadei de joc și faulturi tehnice și antisportive, dar diferența nu a scăzut sub 11 puncte. S-a încheiat 84-70, iar brașovencele ajung la 10 puncte cu 4 victorii și 2 înfrângeri. Universitatea are 6 înfrângeri până acum în prima grupă valorică.

Brașovencele au făcut diferența cu 10 triple, față de una singură în dreptul oaspetelor.

Arlesia Morse a fost coșghetera partidei cu 32 de puncte, plus 5 recuperări. Nicolett Orban a fost în double-double pentru oaspete cu 11 puncte și 10 recuperări. Pentru Universitatea Cluj au mai înscris: Părău 10 puncte (6 recuperări), Napier 8 puncte, Cenean 4, Begenisic 3 puncte (8 recuperări) și Boț 2 puncte.

Alina Podar a fost cea mai bună marcatoare de la gazde cu 22 de puncte, plus 8 recuperări. Pentru Olimpia CSU Brașov au mai înscris: Arsenic 17 puncte (7 recuperări), Pesovic 13 puncte (5 recuperări), Bartee 8 puncte, Ferenczi 7, Filip și Al Ash Hab câte 6 puncte și 6 recuperări,  și Szmutku 5 puncte.

După pauza de naționale Olimpia CSU Brașov va juca la Satu Mare, în 28 noiembrie, iar Universitatea Cluj acasă, cu CSM Târgoviște.

*foto: Sports Pictures Brasov flickr

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!