Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov câștigă bronzul LNBF pentru al doilea an la rând

Andreea Vlase

Andreea Vlase
22.04.2018

Olimpia CSU Brașov și-a trecut în cont al doilea loc 3 la rând în Liga Națională de baschet feminin după ce s-a impus cu 2-0 în duelul cu Universitatea. Meciul doi al finalei mici, de la Cluj, s-a încheiat cu scorul de 72-76, pe sferturi: 20-17, 15-21, 18-23 și 19-15.

Universitatea Cluj a început partida cu Samburska, Ghizilă, Părău, Thompson și Taylor. Gazdele au avut doar patru straniere pentru finalul sezonului, după accidentarea lui Vorpahl. Olimpia CSU Brașov le-a avut în 5-ul de start pe Handford, Pesovic, Irimia, Al Ash Hab și Higgins. Meciul a început cu un run de 7 puncte al gazdelor. Brașovencele au avut nevoie de aproape patru minute pentru a reuși primele puncte, prin Handford. Pesovic a reușit prima triplă a meciului și a dus scorul la 9-5 la jumătatea primei perioade de joc. Oaspetele s-au apropiat la două puncte, dar Taylor și Samburska au refăcut avansul gazdelor, la 15-7. Au fost multe greșeli în primul sfert. Pesovic a reușit 5 puncte la rând, dar Taylor a răspuns cu un șut de la distanță. Handford a marcat ultimul coș al sfertului, iar la prima pauză scorul era 20-17.

Irimia a scuturat plasa de la distanță și a egalat, iar Handford și Higgins le-au dus pe brașovence la conducere, 20-24. Ghizilă a înscris de după semicerc, fiind primul coș clujean în sfertul secund. Alb-albastrele s-au distanțat la 7 lungimi, dar gazdele au răspuns cu un run de 12 puncte și au trecut în față, 35-30. Au fost patru minute fără reușită pentru Olimpia. A fost rândul alb-negrelor să nu găsească drumul spre coș 2 minute și jumătate. În acest timp oaspetele au înscris 8 puncte și, la jumătatea partidei, scorul era 35-38.

Diferența a oscilat între 1 și 5 puncte după revenirea de la vestiare. Olimpia CSU Brașov s-a distanțat la 10 lungimi în ultimul minut al sfertului trei, după tripla lui Radovic și două puncte Higgins. Taylor a stabilit scorul ultimei pauze, după o intercepție. 53-61 era scorul după 30 de minute.

Samburska a înscris de la distanță și Thomspon a strâns diferența la trei, 58-61. Oaspetele au avut nevoie de mai mult de două minute pentru a marca în ultima perioadă de joc. A făcut-o Radovic, de după semicerc, iar Higgins a dus scorul la 58-68 cu șase minute rămase din joc. A urmat time-out-ul gazdelor. Alb-negrele au reușit un run de 9 puncte și oaspetele cereau time-out, după contraatacul reușit de Ghizilă. Scorul era 67-68 cu patru minute până la final. Olimpia continua să aibă probleme în ofensivă, dar și clujencele au comis un turnover de 24 de secunde. Pesovic a oprit seceta de patru minute din atacul brașovean, iar Radovic a scuturat plasa de la distanță pentru 67-73. Gazdele s-au apropiat la 4 puncte, după tripla reușită de Samburska cu 34 de secunde până la final. Brașovencele s-au impus la final cu 72-76.

Olena Samburska a fost coșghetera partidei cu 24 de puncte (6x3). Pentru Universitatea Cluj-Napoca au mai înscris: Taylor 18 puncte, Ghizilă 11, Părău 10, Thompson 7 puncte (plus 21 de recuperări) și Kalusic 2 puncte.

Kristina Higgins a reușit un nou double-double în această ediție de campionat după ce a încheiat partida cu 23 de puncte și 15 recuperări. Pentru Olimpia CSU Brașov au mai înscris: Radovic 18 puncte (9 recuperări), Pesovic 18 puncte, Handford 14 puncte (9 recuperări) și Irimia 3 puncte.

Olimpia CSU Brașov câștigă cu 2-0 finala mică și este pentru a doua oară la rând pe locul 3 în Liga Națională. Clujencele încheie pe 4.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!