Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov câștigă la Arad deși a avut, din nou, doar 7 jucătoare

Andreea Vlase

Andreea Vlase
29.12.2018

FCC ICIM Arad și Olimpia CSU Brașov s-au întâlnit pentru a 5-a oară în acest sezon și a fost prima dată când formația vizitatoare s-a impus. Scorul a fost 72-82, pe sferturi: 18-24, 19-22, 17-17, 18-19. Arădencele au condus la începutul meciului din etapa a doua a Grupei Roșii, dar brașovencele au preluat conducerea și au rămas în față până la final, profitând de multe momente de derută în apărarea adversă. Galben-albastrele s-au apropiat de câteva ori, dar oaspetele s-au distanțat rapid.

FCC ICIM Arad a început partida cu Brankica Hadzovic, Miljana Dzombeta, Marta Fodor, Anamaria Ciotir și Leeza Burdgess. Olimpia CSU Brașov le-a avut în 5-ul de start pe Alina Podar, Biljana Pesovic, Flavia Ferenczi, Amira Al Ash Hab și Carla Bartee. A lipsit din nou Kristina Arsenic de la formația de sub Tâmpa.

Hadzovic și Dzombeta au marcat primele patru puncte ale partidei, iar Pesovic a reușit prima triplă după ce a profitat de replierea greoaie a gazdelor, a primit rapid mingea și a aruncat. Burdgess a făcut 6-3, dar Pesovic și Ferenczi le-au dus pe oaspete pentru prima dată în avantaj. Brașovencele au profitat de multe erori în defensiva galben-albastră și au scăpat de multe ori singure sub coș sau pe contraatac, marcând puncte simple. Gazdele au încercat să forțeze aruncările în câteva rânduri, au ratat și au avut și câteva pase greșite, iar scorul era 6-11 la jumătatea primului sfert. Miljan Medvedj cerea primul time-out. După acesta, alb-albastrele au ieșit la pressing avansat și au trecut la apărarea în zonă. Fodor a oprit seceta de trei minute din atacul gazdelor cu prima lor triplă, iar oaspetele se duceau la +6 după tripla lui Bartee. Fodor și Dzombeta au scuturat plasa de la distanță și și-au apropiat echipa la două lungimi, 18-20 în penultimul minut al sfertului. Tinerele Podar și Al Ash Hab au mai punctat până la prima pauză, când tabela arăta 18-24.

Hadzovic a deschis sfertul secund cu un 3 points-play, iar oaspetele au avut momente când au dominat la recuperare sub panoul advers. Dzombeta a strâns diferența la două lungimi, dar gazdele au avut din nou găuri în apărare, speculate de brașovence, care au dus scorul la 23-29. Gazdele au încercat apărarea în zonă, dar Olimpia CSU a continuat să se distanțeze și a ajuns la un avans de 10 puncte în minutul 16, la 26-36. Arădencele au reușit să ducă mingea la pivot, Burdgess a marcat patru puncte la rând și Fodor a strâns diferența la patru puncte.

Cu aproximativ două minute și jumătate rămase din perioada de joc, a fost o fază în care ambele echipe au dat dovadă de fair-play. Bartee s-a accidentat la o fază și căpitanii celor două echipe au făcut semn arbitrilor să oprească jocul. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, Hadzovic a a dat mingea afară. Antrenorul Dan Calancea le-a strigat elevelor sale să dea mingea înapoi arădencelor. Galben-albastrele s-au apropiat la trei lungimi după un antisportiv care a oprit contra și o liberă din două transformate. Ferenczi și Filip au scuturat plasa de la distanță și brașovencele s-au dus la +9. Burdgess și Podar au mai înscris pe finalul sfertului și scorul la jumătatea partidei era 37-46.

Bartee a scuturat plasa de la distanță după revenirea de la vestiare, iar Burdgess și Fodor au strâns ecartul la cinci lungimi, profitând de un turnover de 24 de secunde al oaspetelor. Podar și Pesovic și-au dus echipa la 9 puncte în față, dar Burdgess și Dzombeta au strâns din nou ecartul la 5. Ardelean, Bartee și Neagu au ajuns la 4 greșeli personale după jumătatea perioadei de joc. Filip a reușit un capac la un contraatac al gazdelor, brașovencele înscriau rapid și scorul devenea 48-59. Au fost momente când jocul s-a lăsat puțin mai liber și ambele echipe cereau fault. Din nou gazdele pierdeau ușor oamenii în defensivă și ambii antrenori au apelat la formule mici, doar cu fundași și extreme. Oaspetele s-au dus la 12 puncte cu reușita lui Ferenczi, după ce Fodor a intrat sub panou și nu a primit fault. Aceasta s-a accidentat și a părăsit terenul în minutul 29. Deura a scuturat plasa de la distanță în finalul perioadei de joc și la ultima pauză tabela arăta 54-63.

Dzombeta a marcat pe contraatac după o intercepție a lui Deura, iar brașovencele s-au distanțat din nou după ce au depășit ușor apărarea adversă. Gazdele au încercat să bage din nou mingea sub coș, la Burdgess, care a marcat și a ratat libera suplimentară. Deura a punctat pe final de atac, dar Pesovic a scuturat plasa de la distanță, cu o aruncare rapidă. Mercea a răspuns cu o triplă de la mare distanță și au urmat momente de joc confuz.

Gazdele au încercat o apărare la intercepție în fața căpitanului brașovean și Bartee a dus scorul la 63-73, cu o nouă reușită de după semicerc. Arădencele au înjumătățit ecartul prin Burdgess și tripla lui Deura și Calancea cerea timp de odihnnă. Filip a marcat după ce a fost găsită cu o pasă back-door, gazdele încercau un pressing avansat și Deura a înscris de la distanță (71-75), după o ratare a lui Bartee la o fază în care oaspetele au făcut șah-mat apărarea adversă. Podar a răspuns cu 5 puncte la rând și nu se mai punea problema învingătoarei. Scorul final a fost 72-82 și brașovencele au obținut a 6-a victorie în campionat, în timp ce arădencele ajung la 8 înfrângeri. Olimpia CSU a condus 36:30 minute și arădencele doar 2:20. De-a lungul partidei mai multe jucătoare de la ambele echipe au acuzat accidentări, Fodor fiind singura care nu a mai revenit în teren.

Carla Bartee a fost în double-double pentru oaspete, cu 19 puncte (4x3) și 11 recuperări. Biljana Pesovic a urmat-o cu 18 puncte, 7 recuperări și 8 pase decisive. Pentru Olimpia CSU Brașov au mai înscris: Podar 13 puncte, Al Ash Hab 12 puncte (7 recuperări), Ferenczi 11 puncte și Filip 9.

Tot 19 puncte au înscris și cele mai bune marcatoare ale gazdelor, Marta Fodor și Leeza Burdgess. Pivotul a fost în double-double cu 10 recuperări. Pentru FCC ICIM Arad au mai înscris: Dzombeta 11 puncte (6 pase decisive), Deura 11 puncte (3x3), Hazovic 6 puncte (5 assist-uri), Mercea 4 puncte și Neagu 2.

Pentru Olimpia CSU Brașov urmează o deplasare la Satu Mare, în 5 ianuarie. FCC ICIM Arad stă în următoarea etapă și va juca la Cluj-Napoca în runda din 12 ianuarie.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!