Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov câștigă la Constanța și preia conducerea în duelul din play-off cu Phoenix Știința

Andreea Vlase

Andreea Vlase
14.04.2019

Olimpia CSU Brașov are 2-1 în lupta pentru calificarea în semifinalele LNBF cu Phoenix Știința Constanța după ce s-a impus în meciul trei. Jocul găzduit de formație de la malul mării s-a încheiat cu scorul de 56-65, pe sferturi: 21-13, 7-23, 14-11, 14-18. Phoenix Știința a început din nou bine, conducând la 10 puncte, dar oaspetele au preluat conducerea în sfertul doi și au avut un avans maxim de 13 lungimi. Meciul patru se dispută tot la Constanța, marți.

Predrag Stanojcic le-a trimis în primul 5 al gazdelor pe Chelsea Douglas, Ecaterina Armanu, Jelena Jovanovic, Bianca Fota și Vladinka Erak. Dan Calancea a răspuns cu Marija Prlja, Alina Podar, Biljana Pesovic, Romina Filip și Carla Bartee. Phoenix Știința Constanța a început cu un run de 7 puncte (5 E. Armanu) în primele două minute și oaspetele cereau primul timp de odihnă. Filip înscria primul coș al brașovencelor și în următoarele minute diferența s-a menținut între 7 și 4 puncte. Triplele lui Jovanovic și E. Armanu duceau ecartul la 10 lungimi, iar Podar stabilea scorl la prima pauză, 21-13.

În sfertul secund a fost rândul gazdelor să nu găsească drumul spre coș în primele trei minute. Oaspetele au avut un run de 11 puncte, cu trei triple (două Podar, una Bartee) și au trecut la conducere la 21-24. Erak reușea primele puncte ale lui Phoenix Știința în această perioadă de joc, dar Bartee și Filip măreau ecartul la șase puncte pentru vizitatoare, 23-29. Douglas și Fota își apropiau echipa la cinci lungimi, iar tripla lui Filip mărea distanța la 8 puncte. În finalul sfertului Douglas a transformat două libere și Pesovic stabilea scorul la pauza mare, 28-36.

Repriza secundă a început cu aproape două minute fără coș. Erak a marcat primele puncte cu o reușită din semicerc, iar Pesovic înscria de afară pentru 30-39. Căpitanul oaspetelor transforma trei libere (ultima pentru tehnicul lui Douglas) și mărea ecartul la 10 lungimi, 32-42. Au fost două minute în care gazdele nu au marcat, întrerupte de Erak. A venit rândul oaspetelor să nu înscrie patru minute. Au fost câteva greșeli ale brașovencelor, Fota și Beldian au înscris de la distanță și Beldian egala la 42. Phoenix Știința n-a mai înscris în finalul perioadei de joc, iar Bartee și Pesovic au dus scorul la 42-47 înaintea sfertului patru.

Douglas își apropia echipa la patru puncte cu o reușită de după semicerc, dar Filip răspundea cu o triplă și Pesovic ducea ecartul la 9 puncte. Oaspetele încercau apărarea în zonă în această perioadă de joc, iar Jovanovic scutura plasa de afară și Erak strângea diferența la cinci lungimi la jumătatea sfertului. Bartee și Filip (de la distanță) au mărit din nou diferența la 10 puncte (50-60) și urma time-out-ul gazdelor. Erak a ratat două libere, dar a marcat din semicerc după un contraatac. Prlja și Podar (de afară) au mărit diferența la 13 puncte (cel mai mare ecart) în penultimul minut al sfertului. Erak și Jovanovic au mai înscris pe final și jocul s-a încheiat cu scorul de 56-65.

A fost egalitate la coșurile de două puncte înscrise (14-14) și liberele transformate (7-7). Diferența s-a făcut din spatele semicercului, cu 10 triple pentru oaspete și 7 pentru gazde. Brașovencele au înscris 21 de puncte după greșelile adverse față de 13. La recuperare a fost echilibru, 37 pentru constănțence și 35 pentru vizitatoare.

Carla Bartee a fost coșghetera partidei cu 18 puncte (2x3), în double-double cu 15 recuperări. Pentru Olimpia CSU Brașov au mai înscris: Pesovic 15 puncte (2x3, 8 pase decisive), Podar 15 puncte (3x3), Filip 13 puncte (3x3, 5 recuperări) și Prlja 4 puncte (5 assist-uri).

Jelena Jovanovic a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor cu 14 puncte (2x3). Pentru Phoenix Știința Constanța au mai înscris: Erak 12 puncte (9 recuperări), E. Armanu 10 puncte (2x3), Douglas 9 puncte (7 recuperări, 6 assist-uri), Fota 6 puncte și Beldian 5 puncte.

Meciul patru se dispută tot la Sala Sporturilor Constanța, marți 16 aprilie, de la ora 18:00. Dacă se vor impune oaspetele, vor încheia seria cu 3-1. Dacă vor câștiga constănțencele vor împinge seria în decisiv, care se va disputa în 19 aprilie la Brașov.

*foto: Dan Potor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!