Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov câștigă primul meci de la turneul grupei 1-5

Andreea Vlase

Andreea Vlase
09.03.2018

Olimpia CSU Brașov s-a impus cu 79-69 în meciul care a reluat Liga Națională după pauza de o lună. Scorul pe sferturi a fost: 27-21, 18-23, 15-13 și 19-12. Gazdele au atins ecartul maxim la final, dar au avut momente când au condus la 7, 9 puncte și pe parcursul partidei, dar oaspetele au revenit.

Gazdele de la Olimpia CSU Brașov au început partida cu Pesovic, Al Ash Hab, Irimia, Higgins și Handford. În 5-ul de start al Alexandriei au intrat Voicu, Bartee, Podar, Amukamara și Vrancic. Bartee a înscris primul punct al partidei, de la linia de fault, după antisportivul lui Al Ash Hab. Vrancic a scuturat plasa de la distanță pentru 0-4. Pesovic a marcat primul coș al gazdelor, de după semicerc, iar Higgins le-a dus pe gazde în față cu o reușită pe contră. Teleormănencele au făcut câteva greșeli în atac, iar brașovencele s-au dus la 7-4.

Piperea cerea primul timp de odihnă, în minutul 4, dar elevele sale au avut în continuare probleme în atac. Run-ul gazdelor a ajuns la 13 puncte, iar Voicu a marcat de două ori din apropierea inelului. Alb-albastrele au pierdut câteva mingi, iar Vrancic a dus scorul la 15-10. Oaspetele s-au apropiat la trei lungimi grație reușitelor de după semicerc. Ecartul a crescut la șapte puncte după liberele transformate de brașovence. Ambele echipe au ratat din poziții favorabile, de lângă inel, iar teleormănencele au ieșit la pressing pe repunerea adversă și Bartee marca după o intercepție. Pesovic a ajuns la 13 puncte în finalul perioadei de joc și a stabilit scorul la prima pauză, 27-21. Grbic a ieșit accidentată în penultimul minut al sfertului, după o lovitură la dinți și nu a mai intrat până la final.

Amukamara a marcat primele patru puncte ale sfertului doi, Pesovic a scuturat de două ori plasa de la distanță, dar Bartee și Amukamara au strâns din nou ecartul la o posesie. Mihai a furat o minge și a egalat la 35. Oaspetele au preluat conducerea după tripla lui Amukamara, 39-40. Avantajul a revenit în tabăra gazdelor după reușita lui Higgins. La pauza mare scorul a fost 45-44. Oaspetele aveau 23 de puncte înscrise după cele 15 mingi pierdute de adversare. Gazdele conduceau cu 23-13 la recuperări.

La fel ca prima repriză, sfertul trei a început cu 4 puncte înscrise de galben-albastre, iar brașovencele au răspuns cu un run de 7 puncte. Mihai a înscris de după semicerc și au urmat momente cu multe greșeli de ambele părți. Higgins și Handford au dus diferența la cinci puncte în favoarea gazdelor, dar Cooper a punctat de după semicerc pentru 56-54. Sfertul a continuat să fie echilibrat, cu ratări de ambele părți, iar la ultima pauză scorul era 60-57.

Ecartul a crescut la 7 puncte pentru gazde în debutul sfertului patru. Oaspetele au comis un turnover de 24 de secunde, iar Handford a dus scorul la 67-59. Voicu și Vrancic au strâns diferența la trei puncte și Calancea cerea timp de odihnă. Gazdele au folosit o formulă cu Higgins și Irimia sub panou, iar teleormănencele s-au apropiat la 71-69. Brașovencele au continuat să piardă mingi, dar oaspetele au ratat de două ori din apropierea inelului, pe contră. Handford a reușit un 3 points-play și Dumitrache a transformat două libere cu care a dus scorul la 76-69. Și oaspetele au apelat la o formulă cu patru oameni mici care au încercat pressing pe tot terenul, Radovic a recuperat ofensiv după o liberă ratată și Higgins a dus ecartul la 10 puncte, 79-69. Acesta avea să fie scorul final după ce ACSBT a încheiat partida cu câteva atacuri ratate, urmate de recuperări ofensive.

Brașovencele au făcut diferența din spațiul de trei secunde cu 42 de puncte față de 28, dar și la recuperare, 53 față de 35. Oaspetele au avut 26 de puncte după turn-over-uri, față de 6.

Biljana Pesovic a fost coșghetera partidei cu 26 de puncte (4x3), fiind în double-double cu 10 recuperări, plus 7 pase decisive. De la gazde au mai fost în double-double Handford (17 puncte și 10 recuperări) și Higgins (18 puncte și 13 recuperări). Pentru Olimpia CSU au mai înscris: Irimia 8 puncte, Dumitrache 6 și Radovic 4 puncte.

Carla Bartee a fost cea mai bună marcatoare a oaspetelor cu 15 puncte și 8 recuperări. Au urmat-o Amukamara și Vrancic cu câte 14 puncte, iar Voicu a fost în double-double cu 12 puncte și 10 recuperări. Pentru oaspete au mai înscris: Mihai 7 puncte, Cooper 6 și Podar 1 punct.

Pentru brașovence urmează meciul de sâmbătă cu CSM Satu Mare, de la ora 17, în timp ce teleormănencele vor juca trei meciuri la turneul pe care îl găzduiesc săptămâna viitoare, în perioada 16-18 martie.

*foto: Sport Pictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!