Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov câștigă primul meci din finala mică

Andreea Vlase

Andreea Vlase
19.04.2018

Brașovencele au profitat de avantajul terenului propriu și s-au impus în primul meci al duelului pentru bronz, cu Universitatea Cluj-Napoca. Scorul a fost 86-70, pe sferturi: 23-16, 22-15, 22-25 și 19-14.

Olimpia CSU a început partida cu Handford, Pesovic, Irimia, Al Ash Hab și Higgins. Universitatea le-a avut în 5-ul de start pe Ghizilă, Samburska, Taylor, Părău și Thompson. „U” a jucat din nou cu 4 straniere, fără accidentata Vorpahl. Higgins a deschis scorul și Părău a egalat. Irimia și Handford au dus scorul la 10-2, iar Petricevic cerea primul time-out, în minutul trei. Higgins a dus avantajul la două cifre, iar Pesovic reușea prima triplă, după șase minute. scorul devenea 19-6. Brașovencele au avut aproape trei minute fără coș în finalul sfertului, iar Kalusic și Voica au stabilit scoru primei pauze, 23-16.

Sfertul doi a început cu un run de 13 puncte al gazdelor și diferența creștea la 20 (36-16). Thompson a marcat primul coș clujean după trei minute și jumătate. La jumătatea partidei scorul era 45-31. În sfertul trei s-au marcat cele mai multe puncte, 47, iar la ultima pauză tabela sălii D.P. Colibași arăta 67-56.

Kalusic și Samburska au strâns ecartul la 8 lungimi, dar Pesovic a răspuns cu o triplă. Cu un minut înainte de final antrenorul oaspetelor, Dragan Petricevic a fost sancționat cu tehnic. Radovic a transformat libera și a dus diferența la 19 puncte. Thompson a stabilit scorul final cu un 3 points-play. S-a încheiat 86-70 și Olimpia CSU Brașov conduce cu 1-0 în lupta pentru medalia de bronz.   

Biljana Pesovic a fost coșghetera partidei cu 20 de puncte, la care a adăugat 6 recuperări și 7 assist-uri. A urmat-o Irimia cu 19 puncte. Higgins a fost din nou în double-double cu 16 puncte și 13 recuperări. Pentru Olimpia CSU au mai înscris: Handford 15 puncte, Radovic 8, Jez 4, Al Ash Hab 2 și Dumitrache 2 puncte.

Theairra Taylor a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete cu 16 puncte, plus 6 recuperări și 3 assist-uri. Pentru Universitatea Cluj au mai înscris: Kalusic 14 puncte (aproape de double-double cu 9 recuperări), Samburska 14 puncte, Ghizilă 8, Părău 6, Thompson 5, Voica 5 și Maxim 2 puncte.

Meciul doi se va juca la Cluj-Napoca duminică, 22 aprilie, de la ora 18:30. Dacă va fi nevoie de joc decisiv, acesta se va disputa la Brașov în 25 aprilie.

*foto: Sport Pictures flickr

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!