Stiri Cupa României Feminin

Olimpia CSU Brașov caută a 4-a calificare la rând la turneul final al Cupei României

Andreea Vlase

Andreea Vlase
05.03.2019

Olimpia CSU Brașov și ACS KSE Târgu Secuiesc își dispută miercuri, de la ora 18:00, returul sfertului de finală din Cupa României la Baschet Feminin. Brașovencele au de apărat un avans de 28 de puncte după victoria din tur, obținută pe terenul covăsnencelor săptămâna trecută.

Meciul din prima manșă a fost primul între cele două echipe. Atunci Olimpia CSU Brașov s-a impus cu 74-46 la Târgu Secuiesc. Jocul a fost echilibrat în primele două sferturi și jumătate, dar s-a rupt în finalul sfertului trei. Brașovencele au profitat de greșelile adverse și au înscris 21 de puncte după acestea. Biljana Pesovic a fost coșghetera partidei cu 25 de puncte pentru învingătoare, urmată de Brandi Wingate cu 19 puncte. Kayla Mobley a reușit un double-double pentru covăsnence, cu 18 puncte și 11 recuperări.

Ambele echipe vin după o victorie în campionat și vor avea meciuri importante în weekend. ACS KSE Târgu Secuiesc se impunea sâmbătă la Oradea cu 67-44 în etapa a 8-a din a doua grupă valorică a campionatului. Covăsnencele au egalat Rapidul în lupta pentru ultimul loc care duce în play-off. Bucureștencele au un meci mai puțin. Cele două formații se vor întâlni sâmbătă, pe terenul celor de la ACS KSE Târgu Secuiesc.

Olimpia CSU Brașov a câștigat sâmbăta trecută la Constanța cu 72-57 și a urcat pe locul 3 în prima grupă valorică din LNBF. Formația de sub Tâmpa are un punct în fața celor de la CSM Târgoviște, dar și un meci în plus. Pentru brașovence urmează un meci decisiv pentru ocuparea locului 3 înaintea play-off-ului. Acestea primesc sâmbătă vizita celor de la CSM Târgoviște, în etapa a 12-a din Grupa Roșie.

Până la duelurile din campionat, urmează returul din cupă. Brașovencele sunt aproape calificate la al 4-lea turneu final consecutiv. Formația brașoveană a disputat de două ori finala cupei, în 2016 și 2017. Meciul dintre Olimpia CSU Brașov și ACS KSE Târgu Secuiesc se joacă miercuri, de la ora 18:00, la sala D.P. Colibași. Partida va fi arbitrată de Mihai Săndulache, Alexandru Stamate și Cristian Trofim, supervizați de Cristian Vilcinschi.

*foto: Levi Tofan / Kezdi kosarasai facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!