Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov, la a 3-a semifinală consecutivă de campionat

Andreea Vlase

Andreea Vlase
02.04.2018

Olimpia CSU Brașov s-a calificat pentru a treia oară la rând în semifinalele Ligii Naționale de baschet feminin. Alb-albastrele sunt la al 9-lea sezon în primul eșalon.

Actuala formație din Brașov a debutat în Divizia A în sezonul 2009-2010, cu denumirea de BC Galactica Olimpia Brașov. Au fost atunci două campionate consecutive în care s-a jucat în prima fază pe grupe regionale, iar brașovencele nu au obținut calificarea în prima grupă valorică din faza a 2-a a sezonului regulat, astfel că nu au avut ocazia să lupte pentru faza eliminatorie. În stagiunea 2011-2012 s-a revenit la play-off-ul clasic cu 8 echipe. Formația de sub Tâmpa a fost atunci pe locul 10 după sezonul regulat. A încheiat pe 12 după ce a pierdut în duelul pentru locul 11 cu Universitatea Cluj.

A urmat schimbarea denumirii campionatului, din Divizia A în Liga Națională, iar Olimpia Brașov a fost prima sub linia play-off-ului. Atunci nu s-au jucat meciuri de clasament, astfel că alb-albastrele au încheiat pe locul 9.

În sezonul 2013-2014 a fost prima dată când această echipă brașoveană a intrat în play-off, după ce a fost pe 6 la finalul celor 26 de etape din sezonul regulat. Elevele lui Dan Calancea au dat în sferturi de viitoarea campioană, CSM Târgoviște, care s-a impus cu 2-0. Locul final al Olimpiei a fost 6, pentru că nici în acel an nu s-au jucat meciurile de clasament.

În 2015 Olimpia CSU încheia pe locul 8 sezonul regulat și nu avea șanse în fața liderului ACS Sepsi SIC. Covăsnencele s-au impus în două meciuri și aveau să ajungă până în finală, pe care au pierdut-o în decisiv. În acel sezon s-a optat pentru turnee care să stabilească locurile 5-8 și 11-14. Brașovencele au urcat de pe 8 pe 5 în urma turneului jucat la Sfântu Gheorghe.

Ediția 2015-2016 a Ligii Naționale a fost prima în care Olimpia CSU a trecut de primul tur de play-off. Alb-albastrele au fost pe 2 după sezonul regulat. În sferturi a fost un duel cu Phoenix Galați, tranșat de brașovence în două partide, cu diferențe de sub 10 puncte. A urmat semifinala cu CSU Alba Iulia, iar formația din Cetatea Unirii avansa în finală. Olimpia CSU juca pentru bronz cu CSM Târgoviște. Fosta campioană se impunea după două partide.

Olimpia CSU Brașov s-a calificat în finala Cupei României în precedentele două sezoane, pierzând în 2017 la un singur punct cu CSM Târgoviște, după ce arbitrii au anulat coșul din final, după consultarea reluărilor.

Anul trecut brașovencele au făcut pasul spre podiumul campionatului. În prima fază a sezonului regulat au fost pe 4, loc pe care l-au păstrat și după grupa 1-6. A urmat un nou duel în sferturi cu Phoenix Galați, încheiat tot după două victorii ale Olimpiei CSU. În semifinale au fost două partide diametral opuse în compania campioanei ACS Sepsi SIC. În primul meci alb-verzile s-au impus categoric, la peste 40 de puncte, iar brașovencele au pierdut cu doar trei puncte în a doua partidă. Alb-albastrele jucau din nou cu CSM Târgoviște în finala mică, dar de această dată se impuneau cu 2-0.

Formația de sub Tâmpa s-a calificat pentru a treia oară la rând în semifinalele Ligii Naționale. După ce au încheiat sezonul regulat pe locul 3, brașovencele au trecut în două meciuri de FCC ICIM Arad. Alb-albastrele vor juca pentru un loc în finală cu CSM Satu Mare. Primul meci al seriei este programat în 6 aprilie, la ora 18, la Satu Mare. A doua partidă se va juca în 12 aprilie la Brașov. Dacă va fi nevoie de joc decisiv, acesta se va disputa în 15 aprilie, la Satu Mare.

*foto: Sport Pictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!