Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov se impune în amicalul cu Universitatea Cluj-Napoca

Andreea Vlase

Andreea Vlase
19.09.2018

Olimpia CSU Brașov a obținut a doua victorie în Memorialul Takács Károly, câștigând turneul amical de la Târgu Mureș. Brașovencele au trecut de Universitatea Cluj-Napoca cu 92-70, pe sferturi: 18-15, 15-29, 22-18, 15-30. Formația clujeană a folosit 10 jucătoare, iar Olimpia CSU a jucat din nou în 6.  

Dacă brașovencele au jucat marți primul amical al perioadei de pregătire, clujencele au început astăzi meciurile de verificare. Carmin Popa le-a trimis în 5-ul de start al Universității pe Rishonda Napier, Nicolett Orban, Irina Părău (c), Arlesia Morse și Marina Sfîrlea. Dan Calancea a răspuns cu Tianna Tarter, Alina Podar, Romina Filip, Amira Al Ash Hab și Carla Bartee. Pe parcurs a mai intrat doar căpitanul Biljana Pesovic. La jumătatea primului sfert scorul era 5-9. Clujencele au trecut în față, au condus la cinci puncte și aveau 18-15 la prima pauză. Olimpia a reușit un run de 17 puncte în a doua perioadă de joc, prin care s-a dus la 26-42. „U” a redus din ecart, iar la pauza mare scorul era 33-44.

Sfertul trei le-a revenit alb-negrelor, cu un parțial de 22-18, astfel că tabela arăta 55-62 înaintea ultimelor zece minute. A patra perioadă de joc le-a aparținut alb-albastrelor, care s-au distanțat la diferența maximă de 24 de puncte. S-a încheiat 70-92 și Olimpia CSU Brașov câștigă Memorialul Takács Károly, după ce în prima zi a trecut cu 97-72 de CSM Târgu Mureș.

Arlesia Morse, de la Universitatea Cluj, a fost coșghetera partidei cu 24 de puncte. Și-a mai trecut în cont 9 recuperări. Pentru „U” au mai înscris: Părău 14 puncte (7 recuperări), Cenan 11 puncte, Napier 10, Orban 4 puncte (6 recuperări), Sfîrlea 4 puncte și Boț 3 puncte. Au mai jucat Ciciovan, Biszak și Irimieș.

Trei jucătoare au reușit câte 22 de puncte pentru Olimpia CSU Brașov. Carla Bartee și Biljana Pesovic au fost în double-double. Americanca a încheiat partida cu 22 de puncte, 13 recuperări, 4 pase decisive și 4 intercepții. Sârboaica a avut 22 de puncte, 10 assist-uri și 6 recuperări. Tot 22 de puncte a marcat și Alina Podar. Au mai înscris pentru alb-albastre: Al Ash Hab 17 puncte (6 recuperări), Filip 5 puncte (4 recuperări și 6 assist-uri, a fost singura integralistă) și Tarter 4 puncte (3 recuperări, 5 pase decisive). Au mai fost pe foaie Arsenic și Ferenczi.

Olimpia CSU Brașov și-a încheiat participarea la turneul amical de la Târgu Mureș cu cele două victorii. Joi este programat ultimul meci la feminin. CSM Târgu Mureș și Universitatea Cluj-Napoca se întâlnesc de la ora 16:00.

*fot: Olimpia CSU Brasov facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!