Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov se impune acasă cu FCC ICIM Arad și în campionat

Andreea Vlase

Andreea Vlase
29.10.2018

Olimpia CSU Brașov s-a impus cu 87-76 în duelul cu FCC ICIM Arad, pe sferturi: 24-24, 27-13, 21-20, 15-19. Gazdele au făcut diferența de la linia de fault și de la distanță, în timp ce arădencele au înscris mai mult din semicerc în meciul din etapa a 4-a a LNBF, grupa valorică A. Dan Calancea a folosit din nou o rotație foarte scurtă, în timp ce oaspetele și-au împărțit minutele între 9 jucătoare. Carla Bartee a fost cea mai eficientă de pe teren, cu 29 de puncte, 13 recuperări și 7 assist-uri pentru gazde.

Olimpia CSU Brașov a început partida cu Flavia Ferenczi, Biljana Pesovic, Carla Bartee, Alina Podar (U23) și Kristina Arsenic. FCC ICIM Arad le-a avut în 5-ul de start pe Marta Fodor, Teodora Neagu (U23), Brankica Hadzovic, Miljana Dzombeta și Leeza Burdgess. Burdgess a înscris primele patru puncte ale partidei, Bartee și Arsenic au egalat, iar Ferenczi reușea prima triplă, pentru 7-4. În cea mai mare parte a sfertului gazdele au condus cu 1 și 3 puncte, iar Hadzovic a egalat la 22 cu prima triplă a oaspetelor. Ferenczi și Burdgess au mai înscris până la finalul perioadei de joc, iar scorul primei pauze a fost 24-24. Gazdele aveau o triplă în plus (2-1) și cu 5 libere mai mult (6-1), în timp ce oaspetele stătau mai bine la șuturile din semicerc, 10 față de 6.

În startul sfertului secund arădencele au preluat conducerea prin Fodor și Hadzovic. Au urmat aproape 3 minute fără coș pentru galben-albastre. Arsenic și Pesovic au dus scorul la 37-30, Neagu a punctat de după semicerc și a urmat un nou run brașovean, cu aproape trei minute și jumătate fără ca oaspetele să puncteze. Olimpia CSU reușea 10 puncte la rând și se distanța la 47-33. Ecartul a crescut la 16 puncte, iar la jumătatea partidei tabela arăta 51-37. Alb-albastrele au reușit 10 coșuri din acțiune (8 de două, 2 de la distanță) și 5 libere în sfertul secund, în timp ce arădencele au avut doar 5 reușite din semicerc și una de afară.

Pesovic și Bartee au mărit ecartul la 19 puncte după revenirea de la vestiare, iar Hadzovic marca de la distanță primul coș al oaspetelor în a doua repriză. Arădencele au avut multe mingi pierdute și în debutul sfertului trei, după ce aveau 10 în prima repriză. Oaspetele s-au apropiat la 14 puncte după tripla lui Dzombeta, dar Podar a răspuns tot cu o reușită de după semicerc și ducea scorul la 63-46 în minutul 26. Banca oaspetelor a încasat un tehnic cu 3 minute și jumătate rămase din sfert, iar Bartee ducea ecartul la 20 de lungimi după cinci puncte la rând, scor 68-48. A urmat time-out-ul arădean și a fost rândul gazdelor să nu găsească drumul spre coș timp de două minute. Hadzovic și Dzombeta au strâns ecartul la 11 puncte, iar Bartee și Ferenczi au stabilit scorul la ultima pauză, 72-57.

Harrison și Hadzovic au strâns din nou distanța la 11 puncte, dar Pesovic și Bartee au păstrat-o într-o zonă de confort pentru gazde. Scorul era 77-63 cu opt minute rămase din joc. Au urmat greșeli și ratări de ambele părți și nu s-a înscris mai mult de două minute. Burdgess a transformat o liberă din două, iar galben-albastrele au continuat și în acest meci cu procentaje slabe la linia de fault. Arsenic și Hadzovic au oprit seria ratărilor din acțiune pentru cele două echipe. Oaspetele au reușit un run de 11 puncte și s-au apropiat la 79-75 la intrarea în ultimele două minute, după tripla lui Mercea. Pesovic a dus diferența la șase puncte. Hadzovic a ratat două libere, iar Ferenczi a transformat ambele aruncări de un punct de care a beneficiat, a făcut 83-75 când mai erau 36 de secunde și Fodor ieșea cu 5 greșeli personale. Ferenczi și Bartee au mărit ecartul în favoarea gazdelor pe final, iar meciul s-a încheiat cu scorul de 87-76.

Gazdele au făcut diferența de la distanță cu 8 reușite din 17 (47%) și de la linia de fault, cu 17 libere transformate din 18 (94%), în timp ce galben-albastrele au avut 5/19 de afară (26%) și 7/16 la libere (43%). Oaspetele au stat mai bine la șuturile de la semidistanță, cu 27 de reușite din 50 (54%) față de 23 din 46 (50%). Brașovencele au stat mai bine la jocul combinativ, cu 25 de assist-uri față de 15. 22-18 a fost scorul la puncte înscrise pe contraatac și 7-3 la cele după recuperări ofensive. Deși au făcut mai multe intercepții (12-7), arădencele au profitat mai puțin de acestea față de alb-albastre, marcând un punct mai puțin după turnovers.

Carla Bartee a fost coșghetera partidei cu 29 de puncte (3x3), fiind în double-double cu 13 recuperări. A mai reușit 7 pase decisive, pentru +40 eficiență. De la gazde au înscris doar jucătoarele din 5-ul de start. Biljana Pesovic a fost aproape de double-double cu 22 de puncte (2x3) și 9 recuperări, plus 5 pase decisive. Pentru Olimpia CSU Brașov au mai înscris: Ferenczi 16 puncte (2x3, 7 pase decisive), Arsenic 15 puncte (5 recuperări) și Podar 5 puncte (5 pase decisive). Pesovic și Podar au fost integraliste, Ferenczi a lipsit de pe teren doar 43 de secunde (cât a jucat Filip), iar Al Ash Hab a intrat 9:29 minute, cât s-au odihnit Bartee (37:53 minute) și Arsenic (32:38).

De partea cealaltă au intrat 9 jucătoare și toate au reușit să înscrie. Brankica Hadzovic a fost cea mai bună marcatoare arădeană cu 25 de puncte (2x3, plus 7 recuperări, 5 pase decisive). Leeza Burdgess a încheiat în double-double pentru oaspete, cu 16 puncte și 10 recuperări. Pentru FCC ICIM Arad au mai înscris: Dzombeta 16 puncte (4 intercepții), Fodor 7 puncte (5 recuperări), Neagu 3 puncte, Mercea 3, Ardelean 2, Ciotir 2 și Harrison 2 puncte. Hadzovic și Dzombeta au stat mai mult de 38 de minute în teren la oaspete, în timp ce celelalte jucătoare au jucat sub 30 de minute.

Olimpia CSU Brașov ajunge la 7 puncte după 3 victorii și o înfrângere. FCC ICIM Arad are 5 puncte, cu un bilanț de un succes și 3 eșecuri. Arădencele sunt în continuare fără victorie în deplasare. Pentru ambele echipe urmează două meciuri pe propriul teren înainte de pauza pentru naționale. Galben-albastrele primesc vineri vizita Universității Cluj, iar alb-albastrele întâlnesc sâmbătă CSM Târgoviște.

*foto: Sports Pictures flickr

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!