Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov se impune la Constanța și urcă pe locul 3 în Grupa Roșie

Andreea Vlase

Andreea Vlase
03.03.2019

Olimpia CSU Brașov și-a întrerupt evoluțiile mai puțin reușite din campionat cu o victorie la Constanța. Meciul dintre Phoenix Știința și formația brașoveană s-a încheiat cu 57-72, pe sferturi: 9-24, 14-10, 19-21, 15-17. Oaspetele au preluat conducerea cu un run de 14 puncte în primul sfert și avansul luat înaintea primei pauze a fost suficient pentru o victorie care le-a dus momentan pe locul 3.

Phoenix Știința Constanța a început meciul cu Andreea Beldian, Chelsea Douglas, Bianca Fota, Cristiana Cutaș și Vladinka Erak. Olimpia CSU Brașov le-a avut în 5-ul de start pe Biljana Pesovic, Brandi Wingate, Romina Filip, Alina Podar și Carla Bartee.

Podar a deschis scorul după un contraatac, iar Douglas le ducea pe gazde pentru singura dată în avantaj, cu prima triplă. Au urmat mai mult de cinci minute fără coș pentru constănțence, timp în care oaspetele s-au distanțat la 13 puncte, scor 3-16. Douglas a strâns ecartul la 9 puncte, dar Filip și Podar au scuturat plasa de la distanță în finalul perioadei de joc. La prima pauză tabela arăta 9-24.

Ecartul a oscilat între 13 și 15 puncte în primele trei minute ale sfertului secund. Oaspetele au avut aproape cinci minute în care nu au înscris, iar constănțencele s-au apropiat la 9 puncte. Și Phoenix Știința a avut mai mult de patru minute fără coș, iar tripla lui Prlja ducea scorul la 19-31. Douglas a mai redus diferența la 9 puncte și Bartee transforma două libere cu care ducea scorul la 23-34 la pauza mare.

Douglas și-a apropiat echipa la 8 puncte cu o reușită de după semicerc, dar oaspetele au răspuns cu 8 puncte și s-au dus la 16 lungimi în față. Gazdele s-au mai apropiat la 11 puncte în câteva rânduri, iar Pesovic stabilea scorul la ultima pauză, 42-55. În sfertul patru diferența s-a menținut între 11 și 18 puncte. Meciul s-a încheiat cu scorul de 57-72 și Olimpia CSU Brașov obține a 9-a victorie în această ediție de campionat. Pentru Phoenix Știința Constanța a fost a 9-a înfrângere.

Oaspetele au reușit un număr dublu de triple (8 față de 4) și libere (14 față de 7). Constănțencele au stat mai bine la punctele înscrise din semicerc, 19 coșuri față de 17. Brașovencele au încheiat partida cu 50% procentaj de reușită la șuturile din acțiune (25 din 50), în timp ce gazdele au avut 41% (23/55).

Chelsea Douglas a fost coșghetera partidei cu 24 de puncte pentru gazde, la care Vladinka Erak a fost în double-double cu 12 puncte și 10 recuperări. Pentru Phoenix Știința Constanța au mai înscris: Jovanovic 13 puncte, Fota 4, Beldian 2 și Cutaș 2 puncte.

Carla Bartee a fost cea mai bună marcatoare de la învingătoare cu 17 puncte, în double-double cu 10 recuperări. Pentru Olimpia CSU Brașov au mai înscris: Pesovic 16 puncte (5 assist-uri), Wingate 16 puncte, Podar 12, Filip 7 și Prlja 4 puncte.

Formația de sub Tâmpa urcă pe locul 3 cu 29 de puncte, cu unul mai mult decât CSM Târgoviște care are amânat meciul din această rundă, acasă cu ACS Sepsi SIC. Echipa de la malul mării este pe 6 cu 23 de puncte.

Pentru ambele echipe urmează returul din sferturile Cupei României, după ce s-au impus în prima manșă cu adversarii din a doua grupă valorică. Olimpia CSU Brașov va juca miercuri, de la ora 18:00, acasă cu ACS KSE Târgu Secuiesc. Phoenix Știința Constanța va juca tot miercuri, de la ora 20:00, în deplasare cu CSM Alexandria. Brașovencele au următorul meci din campionat sâmbăta viitoare, acasă cu CSM Târgoviște. Constănțencele stau în runda următoare și în 16 martie vor întâlni acasă pe Universitatea Cluj.

*foto: Dan Potor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!