Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov trece cu 2-0 de FCC ICIM Arad în primul tur de play-off

Andreea Vlase

Andreea Vlase
27.03.2018

Olimpia CSU Brașov este a doua formație calificată în semifinalele Ligii Naționale după ce s-a impus cu 2-0 în primul tur de play-off cu FCC ICIM Arad. Brașovencele au câștigat cu 74-66 în deplasare, pe sferturi: 16-10, 18-9, 22-15 și 18-32. Oaspetele au condus și la 28 de puncte, dar au scos jucătoarele importante pe final și ecartul s-a strâns în ultimele minute.

FCC ICIM Arad a început partida cu Hadzovic, Tavic, Ferenczi, Ciotir și Coker, iar Olimpia CSU Brașov le-a avut în 5-ul de start pe Handford, Pesovic, Irimia, Al Ash Hab și Higgins. Hadzovic a deschis scorul, iar Al Ash Hab a egalat. Gazdele au șutat în criză de timp, brașovencele au recuperat și au pasat rapid pentru finalizarea lui Irimia. Galben-albastrele au încercat să pună probleme pe repunerea adversă, iar Handford a făcut pași. Hadzovic și-a dus echipa în avantaj, 6-4, dar alb-albastrele au trecut din nou în față,  ducând rapid mingea sub coșul advers. Pesovic a dus scorul la 6-12, pe contră, după o intercepție, iar Bulj cerea primul time-out. Arădencele s-au apropiat la două lungimi după reușita lui Poole, dar finalul de sfert le-a aparținut vizitatoarelor. Scorul la prima pauză a fost 10-16.

Brașovencele combinau ușor în spațiul de trei secunde și s-au distanțat la zece lungimi, 10-20. Higgins a dus scorul la 12-24, având și o liberă suplimentară. Oaspetele au fost mult mai determinate și au luptat mai bine la recuperare sub coșul advers, în timp ce arădencele erau departe de jocul colectiv cu care au reușit să obțină victorii importante în returul primei faze a sezonului regulat. Coker și-a apropiat echipa la zece puncte, după un 3 points-play, iar Calancea cerea și el timp de odihnă. Brașovencele au găsit, din nou, pase ușoare sub panoul advers, iar Radovic a stabilit scorul la jumătatea partidei, 19-34. Nu s-a înscris de după semicerc în primele 20 de minute.

Galben-albastrele au marcat doar două puncte în primele trei minute ale sfertului trei, iar Olimpia s-a distanțat la 21-45. Arădencele au încercat apărarea în zonă, dar fără prea mare succes. La ultima pauză scorul a fost 34-56, iar oaspetele își odihneau deja câteva titulare. Brașovencele au avut un avans maxim de 28 de puncte, iar Dan Calancea a trimis jucătoarele cu mai puține minute pe final, păstrând-o doar pe Irimia în teren dintre cele din primul 5. Gazdele s-au apropiat la opt puncte și oaspeții cereau timp de odihnă. Au revenit jucătoarele importante la alb-albastre. S-a încheiat 66-74 și Olimpia CSU Brașov s-a calificat în semifinale cu 2-0 la general.

Monique Coker a fost coșghetera partidei cu 22 de puncte, fiind aproape de double-double cu 9 recuperări. De la gazde au mai înscris: Hadzovic 13 puncte, Nagy 13, Poole 7, Mercea 6, Wingate 4 și Zidaru 1 punct.

Trei jucătoare de la oaspete au marcat câte 15 puncte: Biljana Pesovic, Kristina Higgins și Gabriela Irimia. Aliyyah Handford a încheiat în double-double cu 14 puncte și 13 recuperări. Pentru Olimpia CSU Brașov au mai înscris Radovic 11 puncte și Al Ash Hab 4.

Brașovencele vor juca în semifinale cu câștigătoarea seriei dintre SCM Timișora și CSM Satu Mare. Scorul este 1-1, iar decisivul va avea loc în 30 martie, la Satu Mare. Semifinala începe în 6 aprilie, cu meciurile de pe terenul echipei mai bine clasate. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!