Stiri

Omul cu megafonul de pe banca lui Toronto Raptors (Video)

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
14.06.2019

Toronto Raptors a devenit în premieră campioană în NBA. Echipa din Canada a câștigat meciul 6 de pe terenul lui Golden State Warriors cu scorul de 114-110 și a închis astfe seria cu 4-2 la general. Această finală a fost una atipică, înregistrându-se cinci victorii în deplasare din cele șase meciuri disputate. Toronto a reușit singura victorie acasă în încleștarea cu Golden State Warriors, chiar în meciul de deschidere al finalei NBA 2019.

Trupa condusă de Nick Nurse a ratat șansa de a cuceri trofeul Larry O΄Brian în meciul 5. Staff-ul tehnic al lui Toronto a fost decis să nu mai rateze șansa de a închide seria și și-a luat măsuri pentru o comunicare cât mai bun. Cel mai inventiv a fost Jamaal Magloire, unul dintre asistenții lui Nick Nurse.

Magloire a improvizat un megafon dintr-un pahar de carton pentru a fi cât mai bine auzit de jucătorii săi. El a folosit acest „dispozitiv” pe întreaga durată a partidei de Oracle Arena. Este cunoscut faptul că fanii lui Warriors creează un adevărat vacarm la meciurile importante de pe teren propriu a formației din Bay Area.

Este greu de apreciat cât de eficientă a fost metodă adoptată de Jamaal Magloire dar efortul său este unul lăudabil și care evident a devenit viral pe internet.

Jamaal Magloire este fost jucător profesionist în NBA timp de 12 sezoane. El juca pe poziția 5 și măsura 2.11 metri iar în cariera lui a trecut pe la New Orleans Hornets, Milwaukee Bucks, Portland Trail Blazers, New Jersey Nets, Dallas Mavericks, Miami Heat iar în stagiunea 2011/2012 și-a încheiat cariera la Toronto Raptors.

Timeout-ul din meciul 5 care putea schimba soarta finalei este istorie. Nick Nurse a decis atunci să solicite timp de odihnă cu mai puțin de trei minute rămase de joc la scorul de 103-97 pentru Raptors, după un run de 12-2 pentru canadieni. Ulterior acelui time-out, Warriors au revenit cu trei coșuri de la distanță și au câștigat la final 106-105.

Nick Nurse a cucerit titlul NBA la primul său sezon ca antrenor principal, lucru reușit în ultimii ani de Steve Kerr cu Golden State Warriors și de Tyronne Lue cu Cleveland Cavaliers. Din staff-ul tehnic al lui Nick Nurse la Toronto Raptors au mai făcut parte Sergio Scariolo, Adrian Griffin, Phil Handy, Patrick Mutumbo, Jim Sann, Eric Khoury și Jamaal Magloire.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!