Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Opinie. CSM Steaua joacă pentru al doilea an consecutiv finala în modesta Sală a Regimentului de Gardă

Eduard Popa

Eduard Popa
09.06.2018

steaua sala regimentului

CSM Steaua Eximbank București a reușit a doua calificare consecutivă în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin, după cea de anul trecut, împotriva celor de la U-BT Cluj-Napoca.

Față de anul trecut, când trupa lui Jukka Toijala a întâlnit o echipă mult prea puternică, CSM Steaua s-a întărit considerabil la deadline-ul pentru transferuri și a avut un traseu extrem de greu în playoff, revenind de la 1-2 și 0-2 în seriile cu BC SCM Timișoara și U-BT Cluj. Acum, echipa patronată de primăria Capitalei și de Clubul Sportiv al Armatei are șansa să câștige primul titlu după aproape trei decenii, după ce a „furat” un meci în Arena Antonio Alexe din Oradea. Cu toate acestea, CSM Steaua va juca pentru al doilea an consecutiv cu trofeul pe masă în modesta Sală a Regimentului de Gardă Mihai Viteazu, care are o capacitate maximă de 500 de locuri.

Situația s-a produs din două motive: unul de natură sportivă, altul din cauza infrastructurii. Motivul de natură sportivă se referă la faptul că CSM Steaua nu a jucat deloc în acest sezon într-o altă sală în meciurile care au contat pe teren propriu, cu excepția celui din FIBA Europe Cup, când a evoluat împotriva lui Kormend la Târgoviște. Astfel, jucătorii au preferat să rămână în sala în care se antrenează, în ciuda unei capacități extrem de modeste!

steaua oradea sala regimentulu

Apoi, mai este motivul care ține de infrastructură. După scoaterea din uz a Sălii Floreasca, Bucureștiul a mai rămas cu Sala Polivalentă din Parcul Tineretului și cu Sala Dinamo din Ștefan cel Mare ca arene cu capacități ridicate. Cum pe arena alb-roșilor era exclus să se joace din motive evidente, sala Polivalenta era singura altă opțiune pentru steliști. Cu toate acestea, echipa condusă de Jukka Toijala nu a avut cum să se antreneze pe cea mai mare arenă din capitală, care a găzduit și Final Four-ul Champions League la volei feminin la care a participat Alba Blaj. Motivul este simplu: a avut prioritate echipa de handbal fete a CSM București, care a terminat pe locul 3 în Champions League și a avut în componență nume grele precum Cristina Neagu, Paula Ungureanu sau Bella Gulden.

Cum s-a ajuns însă în situația ca București să nu aibă decât o singură sală cu o capacitate de peste 5.000 de locuri nu este un mister. Administrațiile care au condus capitala în ultimii zeci de ani nu au făcut absolut nimic pentru infrastructura orașului pentru mari evenimente sportive. Primul care s-a lăudat că ar face ceva în acest sens a fost Sorin Oprescu. Fostul primar al Capitalei a promis în 2014 o polivalentă lângă Arena Națională, care ar fi avut o capacitate de 12.000 de locuri și un termen limită care acum pare haios: mai 2016. Cu toate acestea, după ce licitația s-a împotmolit în contestații, nici măcar o cărămidă nu a fost pusă pentru noul proiect.

A urmat apoi o altă promisiune haioasă, de data aceasta a doamnei primar Gabriela Firea: o sală polivalentă de 15.000 de locuri. Atât că noul edil al Capitalei și-a obișnuit cetățenii cu campanii de PR și vorbe goale. Așadar, evident nicio lopată nu a văzut pământul pentru construirea noii săli. În schimb, recent, doamna Firea a inaugurat o sală polivalentă în Voluntari, alături de soțul său, primarul Florentin Pandele și de directorul general CSM București, Gabriela Szabo, cea care dă numele arenei din comuna aflată la periferia Capitalei.

steaua oradea sala regimentului

Interesant este că la câteva zile distanță, fosta campioană olimpică nu a fost prezentă la conferința de presă a celor de la CSM Steaua dinaintea meciului 3 cu Oradea, chiar dacă la această întâlnire a asistat omologul său de la CSA, Cristian Petrea, care a și vorbit despre această chestiune.

„Suntem conștienți de problema sălii. Încercăm să facem tot posibilul în acest sens. Am prezentat proiectul unei săli polivalente în complexul Ghencea, o sală de 2500-3000 de locuri, astfel încât cele 3 echipe ale clubului: baschet, handbal și volei, să își poată desfășura meciurile într-o sală mare, să poată fi încurajate de public. Nu cred că acest lucru se poate realiza peste noapte. Tot acest proiect va fi realizat pe termen mediu. Încercăm să scurtăm proiectul ca distanță în timp și să vedem proiectul cât mai curând realizat”, a spus comandantul Cristian Petrea.

Până când acest termen mediu va fi realizat, vom fi nevoiți să asistăm la o altă finală în cea mai mică sală din Liga Națională de Baschet Masculin.

*foto:sportpictures.eu/ facebook Gabriela Firea

10 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    sa fim seriosi
    cred ca se roaga si la stele sa nu construiasca prea repede alta sala. In sala asta de antrenament au multe avantaje despre care am mai povestit cu alte ocazii.
    Dar da, pt LNBM este o rusine desfausrarea pt al.doilea an consecutiv a finalei intr o sala mai mica decat sala a Rapidului, unde joaca ceva amici in liga corporatiilor din Bucuresti.
    Steaua csm eximbank e o formatie cu 500 de suporteri, maxim. De aceea nici nu mi doresc sa castige ei campionaul ,ci Oradea. Pe langa motivele evidente ale suprapunerilor cu asehotii: Georgescu, Otocoliki, Negoitescu...

    cu 5 ani în urmă (09.06.2018)
    • CSA Steaua București edmond_dantes:

      .
      Nu ti-e jena sa scrii astfel de mizerii, bai minte putina? Steaua e un club cu milioane de sustinatori in toata tara' compara-i cu populatia de sub feleac, sa vedem daca nu-ti da cu virgula. Despre comparatia cu asesoft...care-i legatura logica, saracule in duh? Cand te uiti in oglinda, nu-ti vine sa cumperi funie si sapun?

      cu 5 ani în urmă (09.06.2018)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea mailman :

    n-ai unde, n-ai cu cine!
    Sala Mica, Echipa Mica, performanta mica! Marti seara la Oradea vom urmari in Piata Unirii pe un Ecran Mare impreuna cu 10.000 de spectatori veniti de buna voie, o Echipa Mare si o Performanta Mare: castigarea Campionatului de catre Oradea!

    cu 5 ani în urmă (09.06.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Fără supărare
      Tu în viața de zi cu zi ești speaker motivațional? Toate comentariile tale au așa o aură de MLM...

      cu 5 ani în urmă (09.06.2018)
    • CSA Steaua București edmond_dantes:

      0
      S-ar duce dracului domeniul respectiv daca cineva cu nivelul intelectual al lui mailman ar fi primit in bransa.

      cu 5 ani în urmă (09.06.2018)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    E teribil de greu
    ... să și furi și să și construiești. De atâta amar de vreme Bucureștiul este condus de smecheri de duzină sau de analfabeți funcționali încât simpla punere în discuție a unor astfel de proiecte cade în ridicol.

    cu 5 ani în urmă (09.06.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 6X :

    Sala mica.
    Bolojan este primar la Oradea unde si se mai construieste ceva.
    Capitala....este capitala hotiei.

    cu 5 ani în urmă (09.06.2018) Raspunde
  • CSA Steaua București edmond_dantes :

    sala
    Totusi nu vad pe nimeni destul de istet incat sa priceapa esentialul: cei care au de pierdut din acest status-quo suntem noi, suporterii Stelei; inchipuiti-va ce atmosfera ar fi intr-o sala cu mii de stelisti. Voi, asistatii sociali din cluuj si horadia, ar trebui sa fiti fericiti ca sala aia e mica precum o putza de furnica

    cu 5 ani în urmă (09.06.2018)
    • ccc:

      funny
      Unde sunt miile de stelisti la meciurile din deplasare ca nu prea se vad. Sibiul, Clujul, Oradea au suporteri si in deplasare...steaua pauza. Sa iti spun un secret prietene fa o deosebire intre suporteri de baschet si fotbal si vei vedea ca nu aveti nici 500 de suporteri

      cu 5 ani în urmă (09.06.2018)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      stelemeaua
      voi nu vedeti ca e un singur ratacit pe aici? Care trebuia banat de mult, dar celor de la TB le place polemica = vizualizari.
      Legat de spectatori, situatia e jenanta la steaua - cu toate ca au o sala mica (500 de locuri - desi comform regulamentului o sala omologata trebuie sa aiba min 600) media de spectatori e de 250!!! Si au media asta ca au adus pectatori din galeria de fotbal

      cu 5 ani în urmă (09.06.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!