Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Oradea-Sibiu, un duel echilibrat din toate punctele de vedere

Radu Bărăian

Radu Bărăian
25.01.2014

Liga Națională

Etapa XV

Duminică, 26 ianuarie - Ora 20:00

În direct la DigiSport 2

Arena Antonio Alexe

10-3 Fișa meciului 10-3

Unul dintre cele mai interesante dueluri ale rundei cu numărul 15 din Liga Națională de Baschet Masculin se va da între CSM Oradea și CSU Sibiu. Confruntarea se va disputa în Arena Antonio Alexe din Oradea, duminică, 26 ianuarie, începând cu ora 20:00, în direct pe DigiSport 2. 

Partida de duminică seara se anunță una extrem de echilibrată, aducând față în față două echipe care merg cap la cap în această stagiune. Înaintea confruntării din această rundă, ambele formații au la activ 23 de puncte în clasament, cu un bilanț de 10 victorii și 3 înfrângeri, având de asemenea și un meci mai puțin disputat, în compania celor de la BC Mureș. Chiar dacă au avantajul terenului propriu, bihorenii pornesc cu un mic minus din punct de vedere al moralului după înfrângerea din etapa trecută de la Cluj, scor 69-70. De cealaltă parte, gruparea de pe Cibin s-a impus fără drept de apel în fața celor de la Farul Constanța, scor 104-48. 

În anterioarele 18 întâlniri directe, cele două combatante și-au împărțit victoriile în mod egal, 9 la 9. Ultima dispută Oradea-Sibiu s-a consemnat în turul stagiunii curente, în Sala Sporturilor Transilvania, acolo unde trupa lui Cristian Achim și-a adjudecat destul de clar victoria, câștigând la 17 puncte diferență, scor 91-74, într-un meci pe care bihorenii l-au controlat de la un capăt la celălalt. 

Echilibrul dintre CSM Oradea și CSU Sibiu se menține și din punct de vedere statistic, cele două formații find destul de apropiate din punct de vedere al cifrelor înregistrate până în prezent. Astfel, orădenii sunt puțin peste galben-albaștri la aruncările din interiorul semicercului (58.4%/56.2%), la aruncările libere (70.8%/69.5%), respectiv pase decisive (19.2/17.2). De cealaltă parte, elevii pregătiți de Miodrag Perisic au o medie mai bună decât orădenii la aruncările de la distanță (36.7%/35.3%), respectiv la recuperări (38.5/36.8). 

Pe lângă duelul de la nivelul băncii tehnice, dintre cei doi tehnicieni experimentați, Cristi Achim și Miodrag Perisic, vom avea și pe parchet multe încleștări interesante. Titus Nicoară de la Oradea și Milos Bojovic de la Sibiu, sunt cei mai buni marcatori, respectiv eficienți baschetbaliști din angrenajul loturilor la care evoluează. Orădeanul are în medie 14.7 puncte și 19.8 la eficiență pe partidă, în timp ce sârbul sibienilor are 19.0 puncte și 18.7 eficiență. De asemenea, William Franklin și Matija Ceskovic sunt cei mai buni pasatori care vor păși mâine pe parchet, aceștia distribuind în medie 4.5, respectiv 5.3 assisturi pe partidă. Un alt duel interesant și de ce nu decisiv, se va da sub panou, între Sean Denison și Christopher Lee. 

Jocul dintre CSM Oradea și CSU Sibiu va fi arbitrat de către un trio format din Marius Ciulin, Alin Faur și Istvan Bertalan, iar comisar din partea FRB va fi Ion Olaru.

*Foto: Facebook CSU Sibiu

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Greu
    E un duel echilibrat doar pe hartie, in realitate Oradea e mare favorita, iar noi scartaim in deplasari, am aratat asta la Timisoara si la Steaua.
    In momentul de fata Oradea si Asesoft sunt cu un nivel mai sus fata de restul echipelor, dar desigur, niciuna nu e invincibila si pot aparea surprize. Hai CSU !!!

    cu 10 ani în urmă (25.01.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!