Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Oradea câştigă categoric în deplasarea cu BC Timişoara

Claudiu Dekan

Claudiu Dekan
10.11.2013

79 - 87

4-3 Fișa meciului 7-1


În faţa unei săli arhipline, BC Timişoara îşi punea mari speranţe înaintea derby-ului cu rivalii de la CSM Oradea. Surprinzător, Tudor Costescu a început din primul minut cu pivotul George Toth pe parchet, primul cinci fiind completat de Jovanovic, Panic, Volkus şi Lee. În prezentarea lotului dinaintea partidei, oficialii timişoreni l-au inclus şi pe Jason Cornell Conley, un american de 32 de ani care s-a remarcat ca un bun marcator în campionatul finlandez. Acesta l-a înlocuit pe Tremaine Johnson accidentat. 

Oradea începe meciul cu Dillon, Subotic, Nicoară, Ţibârnă şi Franklin. Încă din primul minut apărarea orădeană dă de furcă gazdelor care depăşesc în două rânduri cele 24 de secunde ale unui atac. Jucătorii timişoreni au momente în care nu găsesc soluţii de a pasa mingea, însă execuţiile individuale, în special ale lui Lee menţin echipa în joc. După ce Oradea a preluat conducerea şi s-a distanţat la 5 – 14, Costescu cere time out, iar explicaţiile sale par să limpezească jocul, elevii săi revenind la 11 – 14. Aportul principal este al lui Lee si Panic, aceştia ducându-şi echipa chiar la singurul avantaj de pe tabelă 17 – 16. De la orădeni, Titus Nicoară are un început foarte bun de meci. Nou venitul de la gazde, jucătorul pe  poziţia 3, Jason Conley, debutează în tricoul alb violet cu 2 minute înainte de sfârşitul primului sfert, însă nu îşi aduce aportul la evoluţia scorului, primele 10 minute ale meciului încheindu-se 21 – 24. 

În debutul celui de-al doilea sfert, Jovanovic înscrie primele sale 2 puncte şi Conley face prima sa recuperare. Pe fondul unei evoluţii confuze a timişorenilor, Oradea începe să îşi construiască un avantaj confortabil. Lăpuşte are două tentative de a marca de la 3 puncte însă ambele eşuate şi mai multe erori în apărare ceea ce îl determină pe Costescu să îl înlocuiască. Timişoara a jucat minute bune cu o echipă oarecum improvizată, pe parchet evoluând în acelaşi timp Leo Filip, Cătălin Petrişor şi Jason Conley. Acesta din urmă îşi face simţită prezenţa în faza defensivă, însă în atac nu se regăseşte deloc. Orădenii înscriu mult de la linia de aruncări libere profitând de faulturile comise de adversari. Marcovic reuşeşte chiar 3 astfel de aruncări după un fault al lui Panic în afara semicercului. În ultimele minute ale sfertului Oradea defilează şi pare că evoluează fără adversar. Scorul la pauză 37 – 55. 

Sfertul 3 începe cu o echipă a Timişoarei decisă să remonteze handicapul, Costescu aruncând în joc titularii obişnuiţi. Volkus, Jovanovic şi Lee reuşesc fiecare aruncări de 3 puncte ceea ce îl obligă pe Cristi Achim să ceară time out la scorul de 49 – 58. La Oradea se remarcă Dillon cu o evoluţie foarte bună. Explozia din jocul gazdelor este neutralizată de apărarea foarte exactă a orădenilor, Denison reuşind chiar două capace consecutive care au tăiat avântul adversarilor. Lee şi Volkus comit fiecare a 4-a greşeală personală şi sunt înlocuiţi. Tudor Costescu are momente când se află în pragul unei crize de nervi, intrând chiar şi doi metri în teren pentru a îşi certa elevii. În ultima secundă a sfertului Volkus este eliminat pentru la cincilea fault. După 30 minute de joc scorul era 59 – 75. 

Ultima parte a meciului îi găseşte pe timişoreni încercând să remonteze diferenţa. Sunt momente de joc destul de confuz pentru ambele echipe. Câteva acţiuni fructificate ale Timişoarei şi un fault antisportiv al lui Subotic duc scorul la 70 – 81 cu 4 minute înainte de final. Revenirea pare posibilă, însă norocul îi ocoleşte pe jucătorii timişoreni care au 5 aruncări consecutive la care mingea refuză să intre în coş. De la Orădeni cinci dintre jucători au câte 3 greşeli personale iar Deninson o comite chiar pe a 5-a fiind eliminat cu puţin timp înainte de finalul meciului. Deşi sunt la o diferenţă de numai 9 puncte, jucătorii bănăţeni par să nu creadă în forţele proprii, irosesc atacuri repetate şi permite bihorenilor să conserve lejer diferenţa de scor. Cu câteva secunde înainte de final, Lee părăseşte terenul accidentat după ce a marcat 26 de puncte. Ultimul coş îi aparţine lui Conley care reuşeşte în cele din urmă să spargă gheaţa la aruncările din acţiune. Scor final 79 – 87 şi Oradea 
încheie seria negativă de 6 meciuri consecutive pierdute în faţa echipei timişorene, câştigând mult mai categoric decât o arată scorul final. 

De la gazde cel mai bun jucător a fost americanul Anthony Lee cu 26 de puncte marcate, 7 recuperări şi 4 pase decisive. Acesta este urmat de Radulovic cu 20 de puncte. Ca o remarcă negativă putem aminti faptul că trei jucători au încheiat cu minus la capitolul eficienţă: Lăpuşte, Petrişor şi, surprinzător, căpitanul Zlatko Jovanovic. Acesta a înscris numai 8 puncte şi a avut 5 pase decisive. Debutantul Conley, a terminat cu 5 puncte si 7 recuperări.

Pentru orădeni, cele mai multe puncte le-a înscris Dillon, 24, urmat de Titus Nicoară care a avut 21 de puncte şi 13 recuperări, fiind singurul jucător de pe teren care a terminat double-double.

2 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova DanCraciun :

    Super
    Timisoara este un adversar direct al Craiovei in lupta pentru accederea in play-off, e bine pentru noi ca a luat bataie. Pana una-n alta, Craiova ramane unica echipa victorioasa in fara Oradei.

    P.S. Nu observ nici un comentariu din partea fanilor oradeni. Se pare ca sunt mai preocupati sa comenteze ce fac alte echipe decat a lor.

    cu 10 ani în urmă (10.11.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea unguru :

    cauta si in alta parte...
    http://www.totalbaschet.ro/articol/Cristian-Achim-Aveam-mare-nevoie-de-aceast%C4%83-victorie-~26895
    http://www.totalbaschet.ro/articol/CSM-Oradea-la-a-patra-victorie-consecutiv%C4%83~26887

    cu 10 ani în urmă (10.11.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!