Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Oradea reușește din nou: revine și învinge dramatic BC Timișoara

Claudiu Dekan

Claudiu Dekan
27.02.2014

Liga Națională

Etapa 20

 

59-58

16-4 Statistică 9-11

CSM Oradea s-a impus într-un meci în care a condus o singură dată, cu 8 secunde înainte de ultimul fluier. Din păcate pentru elevii lui Dragan Petricevic aceștia nu au reușit să își apere avantajul de 13 puncte de la pauză și au ratat ultimul atac al partidei. Astfel, Oradea ajunge la 6 victorii consecutive, în timp speranțele pentru playoff ale Timișoarei se văd (aproape) năruite de prea multele meciuri pierdute pe final.

BC Timișoara a deschis scorul prin Fenn și Jovanovic, în timp ce Oradea a ratat două atacuri consecutive până să egaleze la 5. Fazele ofensive s-au succedat rapid la ambele panouri, însă au apărut și erorile, ceea ce a făcut ca scorul să nu evolueze foarte rapid. Timișoara a fost echipa mai decisă și, după un coș de 3 puncte la care s-au acordat fault, Jovanovic a marcat 4 puncte într-o singură fază, ceea ce a dus scorul la 5-11. Orădenii au părut să nu se regăsească și după 6 minute de joc aveau marcate numai 5 puncte. Avantajul oaspeților s-a făcut printr-o defensivă mai atentă, ceea ce a dus și la mai multe recuperări defensive. După 10 minute de joc scorul a fost de 9-20.

Sfertul doi a început cu 2 faulturi făcute de bănățeni în numai 10 secunde și apoi un coș al lui Denison. Aspectul jocului a fost același ca în primul sfert, cu diferența că orădenii și-au asumat mai mult riscul de a arunca din spatele semicercului. Comagic a fost jucătorul care prin reușitele lui a ținut Oradea aproape de adversar, el reușind mai multe faze finalizate cu puncte în contul gazdelor. O surpriză din partea Timișoarei a venit din partea lui Lăpuște care a reușit trei coșuri consecutive de 3 puncte, timp în care Oradea nu a avut nicio reușită.

Dillon a oprit perioada de secetă a gazdelor cu un coș de 2 puncte, urmat de Hallik și astfel Oradea a revenit la o diferență de 10 puncte în urma Timișoarei. În continuare apărarea om la om a timișorenilor a dat roade, în timp ce bihorenii au continuat  să aibă procentaje mici la toate procedeele.  Scorul pauzei a fost de 26-39. Pentru CSM Oradea, Comagic a avut 7 puncte marcate, iar de la BC Timișoara, Jovanovic a avut 15 puncte. O diferență foarte mare în favoarea oaspeților s-a remarcat la recuperări, 24 la număr, față de numai 11 ale gazdelor.

Sfertul trei începe tot cu o reușită a bănățenilor, dar imediat a venit replica Oradei prin coșurile lui Subotic și Dillon. Apărarea elevilor lui Cristian Achim a fost mult mai exactă și astfel s-au apropiat rapid la 9 puncte de adversari. Timișorenii au început să aibă probleme cu greșelile personale, Fenn și Lee acumulând câte 4 la jumătatea sfertului. Diferența pe tabela s-a menținut în jurul a 8-10 unități de-a lungul sfertului, însă oaspeții au avut mult mai mult de lucru pentru a-și marca punctele. Pe final de sfert Oradea a înscris mult de la linia de aruncări libere și astfel s-a apropiat la 7 puncte. Scorul înainte de ultimele 10 minute a fost de 44-51 după o perioadă de joc câștigată de ”leii rosii” cu 18-12.

Ultimul sfert a început cu ambele echipe foarte tensionate și cu multe faulturi comise de oaspeți. BC Timișoara a făcut 3 faulturi de echipă în mai puțin de 1 minut, iar în faza imediat următoare CSM-ul a comis 2 faulturi rapide. Primul coș al sfertului a fost înscris de Franklin după aproape 3 minute de joc. Defensiva Oradei a fost blindată, iar bănățenii au trebuit să depună un efort teribil la fiecare atac. De partea cealaltă, atacurile bihorenilor au întâmpinat tot mai puțină rezistență pe măsură ce se scurgea timpul de joc. Astfel, cu 5 minute rămase până la final orădenii au venit la numai 3 puncte de adversari. Subotic a făcut o a doua jumătate de partida foarte bună și a adus Oradea la numai un punct, în timp ce Timișoara a marcat numai 2 puncte în peste 7 minute de joc. 

La intrarea în ultimul minut bănățenii aveau 4 puncte avantaj, însă un coș cu fault al lui Denison a readus Oradea la un singur punct. Subotic a reușit un slm-dumk după un atac ratat al oaspeților și pentru prima oară în meci CSM-ul a trecut la conducere când mai erau 8 secunde de joc. Scor final 58-59 după o aruncare ratată de Gacesa, și astfel CSM Oradea câștigă din nou un meci în ultimele secunde. 

Pentru Oradea cel mai bun jucător a fost Subotic cu 16 puncte marcate, urmat de Denison cu 11 puncte și 6 recuperări. La bănățeni, lider a fost Jovanovic cu 25 de puncte, urmat de Conley cu 8 puncte și 15 recuperări și Fenn cu 9 puncte și 6 recuperări. 

Ca procentaje de reușită, gazdele au terminat cu 50% de la 2 puncte, 23% de la 3 puncte și 64% de la linia de aruncări libere. Timișorenii au marcat numai 41% din aruncările de 2 puncte, 31% din cele de 3 puncte și 71% de la linia de libere. Numărul total de recuperări a fost 37 la 22 în favoarea oaspeților. 

27 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Dan Rat :

    libere ?!
    Din nou probleme cu liberele.Nu pot sa cred ca nu putem rezolva aceasta problema.
    Admit ca trecem printr-o perioada mai putin facila, dar ratarea liberelor de ce anume mai depinde ????

    cu 10 ani în urmă (27.02.2014) Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Timisoara
    Un meci in care oradenii au suferit mult, multe greseli, e clar ca echipa e intr-o pasa proasta.
    La Timisoara, un singur jucator trage dupa el toata echipa, acesta e Jovanovici, este incredibil in unele momente, dar totusi cateodata nu e suficent doar el, oricat ar fi de bun, mai are nevoie si de ajutorul coechipierilor, coechipieri pe care anul asta din pacate Timisoara nu se prea poate baza decat cu mici exceptii...asta e parerea mea, m-am obisnuit cu o alta calitate a jucatorilor timisoreni, cea din anii trecuti...

    cu 10 ani în urmă (27.02.2014) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    pastile
    Suporterii oradeni tebuie sa-si ia la ei, la fiecare meci, un pumn de pastile de inima, asa emotii le dau jucatorii lor !

    cu 10 ani în urmă (27.02.2014)
    • CSM CSU Oradea Florin4D:

      @Gabitzu01
      Gluma-i glumă, şaga-i şagă, cum se zice la noi pân' Ardeal, insa eu am deja 2-3 ani de cand, fara 2 extraverale luate, nu pot sa urmaresc nici un meci, fie ca-i cu Timba, Farul sau altele. Iti dai seama cum m-am simtit la ultimele meciuri, cel cu voi si mai ales nebunia din seara asta ... Si au mai fost @ Mobitelco si altele.

      As scrie ceva si despre meci, insa inca nu pot, poate o sa revin cu un overview mai incolo, insa pana una alta felicitari pentru pretioasa victorie a voastra de ieri, ma bucur nespus ca ati facut un pas important catre play-off.

      cu 10 ani în urmă (27.02.2014)
    Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    atentie!
    Ulciorul nu merge de multe ori la apa iar echipa oradeana continua sa joace din ce in ce mai prost. Am rezistat la meci doar 25 min apoi am fost prea suparat pe evolutia favoritilor mei sa mai urmaresc meciul Pana in acel moment cel mai bun jucator oradean a fost PUBLICUL. Prima jumatate dezastru : Dillon penibil, Francklin neinspirat, Denison -eroul din meciul precedent de nerecunoscut si chiar metronomul Nicoara sters. Pe Achim l-au citit cam toti si el nu aduce nimic nou. Zona 2-3 practicata de Pitesti a fost repetata de timisoreni cu rezultate excelente cat i-au tinut picioare. Au aglomerat spatiul de 3 sec. iar oradenii nu au gasit solutii : aruncarile de 3 nu intra, patrunderile s-au incheiat cu ratari inadmisibile- marca Dillon. Ba Achim a venit cu ceva nou : l-a scos pe Tibarna din rotatia de baza- super miscare. Cred ca Bogdan e destul de nedumerit iar varianta cu accidentarea nu tine.
    Personal nu inteleg, sunt jucatori cu randamet slab -Dillon sau foarte oscilant - Subotic si totusi isi joaca minutele si atunci daca Denison a jucat slab primele 15 min de ce Tibarna nu a jucat ? Poate sunt subiectiv...

    cu 10 ani în urmă (27.02.2014)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      randament
      Eu cred ca ii tine asa mult in teren pe Dillon si Subotic in special pt faza de aparare. Dillon e foarte mobil si are viteze de reactie iar Subotic e cel mai bun aparator al nostru. In sfertul 4 l-a anihilat complet pe Jovanovic (nu vorbesc de cele 2 cosuri de la distanta, acelea sunt marca inregistrata, dar acesta nu a mai reusit sa organizeze atacurile echipei sale). De asemenea Subotic pe final a fost si cel bun din atacul nostru.
      Referitor la Tibarna nu cred ca a fost scos din rotatia de baza. O sa vezi la urmatoarele meciuri ca nu s-a schimbat nimic. Ieri a fost deranjat Achim de strategia de joc a timisorenilor si a schimbat din mers strategia sa. E posibil sa mai si resimta dureri la genunchi dar eu am inteles ca nu e nimic grav.

      cu 10 ani în urmă (28.02.2014)
    Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    completare
    Jucand asa CSM nu trece nici de Pitesti in semifinalele Cupei si nici de primul tur de play-off, indiferent cu cine joaca.
    Poate se trezesc la Ploiesti

    cu 10 ani în urmă (27.02.2014)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Opinie
      Sigur ca au si o pasa mai proasta,sigur ca au mai inceput sa fie mai bine "descifrati" de altii,dar dupa un numar important de meciuri pe care au reusit sa le intoarca in favoarea lor si in aceste circumstante este limpede ca echipa este foarte puternica mental si are mult caracter,ceea ce inseamna mult,felicitari Oradea!

      cu 10 ani în urmă (27.02.2014)
    • CSM CSU Oradea Florin4D:

      -
      Subscriu la ce zice prietenul Buzestii si ma bucur ca vad o parere obiectiva care rezoneaza 100% cu ceea ce gandesc si eu.

      Cand o data intorci, vorbim de ulcior, cand intorci si a doua oara, din nou putem vorbi de ceramica, insa cand intorci deja pentru a 5-a oara consecutiv un meci in fata unor adversari din zona play-off, chiar nu cred ca se mai poate vorbi de ulcior, ci doar de meritele incontestabile ale baietilor si antrenorului.

      In anii trecuti cand era genul ala de zi in care nu iti intra nimic, echipa pierdea si o ducea in aceeasi nota pana in final, nicidecum nu reusea sa revina de la -18, respectiv -15 in fata unor adversare hyper-motivate, care isi jucau prezenta in play-off. As vrea si eu sa stiu cand vreodata in istoria clubului am avut asemenea back-to-back-uri, insa nu are sens sa cautam pentru ca nu vom gasi.

      Intradevar n-a fost un meci deloc reusit si s-ar putea discuta punctual pagini intregi despre jocul intrinsec, insa nu trebuie sa uitam nici o clipa ca majoritatea formatiilor care au venit in Arena noastra au venit cu sabia lui Damocles deasupra capului si au facut unele dintre cele mai bune jocuri ale lor din acest sezon.

      E o periaoda mai dificila, insa ar trebui sa fim lipsiti de corectitudine sa spunem ca daca cineva n-are fi dat la pachet victoriile de la Medias si Mures, plus acasa cu Pitesti si Timisoara, nu le-am fi acceptat cu ochii inchisi, indiferent cum ar fi obtinute.

      Avem de atatia si atatia ani exmeplul celor din Ploiesti care joaca neconvingator in campionat si pun victorii pe hartie "sa fie", iar in play-off ating forma maxima, lasand la o parte arbitrajul sau alte chestii de genul. Eu cred ca e important ca echipa sa prinda atunci forma maxima si am incredere totala din acest punct de vedere, nu e cazul sa ne alarmam, va reveni si Markovic si lucrurile vor reintra la normal.

      HAI CSM !

      cu 10 ani în urmă (27.02.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe soreli :

    Moldovean , da bun !
    Intru totul de acord cu ce ai spus. De la meciul trecut am strigat catre Achim sa se trezeasca(binenteles si jucatorii) . Vad ca nu mai are variante ( sau nu mai stie ), jucatorii , blazati, plictisiti(oricum nu pot pierde play off-ul), nedumeriti de multe ori . Sa speram c-o sa se intample totusi ceva !!

    cu 10 ani în urmă (27.02.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    bravo
    si muuuulte multumiri preparatorului fizic venit din din Serbia la Oradea in pauza de iarna care i-a "reincarcat" pe baieti!!! Sincer, multi nu realizeaza ce inseamna pregatirea fizica, insa la Oradea, din fericire, se pune fff mult accent pe latura asta!!! Multumiri Igor Ranisavljev - preparatorul fizic al echipei!!! Fara el inainte de playoff, mai bine nu ne-am prezenta.

    cu 10 ani în urmă (28.02.2014)
    • FC Argeș Pitești Gabitzu01:

      corect
      Asa este, conteaza mult un preparator fizic bun. Si noi avem, de anul acesta, un preparator fizic tot sarb si ne-a ajutat foarte mult, a se vedea ultimele meciuri castigate in prelungiri sau pe final cu Ploiesti, Mures, Steaua, Energia !

      cu 10 ani în urmă (28.02.2014)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    si un link
    http://www.csmoradea.ro/igor-ranisavljev-preparatorul-fizic-al-echipei-de-baschet-vorbeste-pe-larg-despre-activitatea-sa/
    Asta e secretul Oradiei din ultimele sezoane!!!

    cu 10 ani în urmă (28.02.2014) Raspunde
  • BC CSU Sibiu danb61 :

    .....dragan
    Poate sa-mi explice si mie cineva(Buzestii?):sa conduci TOT meciul,sa mai ai aproape 8 sec.,Oradea sa fie in penalizare,sa mai ai nevoie de 1 pc.(macar intri in prelungiri) si tu sa incerci 3 puncte(in conditii de presiune cand iti tremura (si) mana).....de ce nu ai forta o patrundere cu fault????...nu ere mult mai sigur cel putin 1 punct??? Si-au meritat soarta.

    cu 10 ani în urmă (28.02.2014)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      @danb61
      Dane,multumesc pentru referire,eu stiu doar ca Dragan e un antrenor bun,ca noi am pierdut cel putin 3 meciuri in care am avut superavantaje in ultimul minut,minut si jumatate,restul sunt supozitii mai mult sau mai putin cu corespondenta in realitate.Cele bune!

      cu 10 ani în urmă (28.02.2014)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      lipsa de idei
      In tot sfertul 4 Timisoara a parut in lipsa de idei. Oboseala si apararea in continua miscare a oradenilor le-a dat peste cap toate planurile de joc. Singurele reusite notabile au fost cosurile de la mare distanta ale lui Jovanovic.
      Toata lumea se astepta ca Jovanovic sa patrunda si sa arunce. Era dificil pt acesta sa patrunda in aceste conditii, tinand cont si de starea de oboseala (in ultimul sfert nu a incercat nici o patrundere si la fel a fost si in meciurile precedente - Jovanovic cade fizic la final de meci si atunci daca incearca o patrundere, ori pierde mingea, ori nu mai are forta sa arunce la cos). Eu zic ca Petricevic a gandit bine : prin aparare supraaglomerata la Jovanovic sigur raman liberi coechipieri ai acestuia. La ales pe Gacesa (pt ca Vasoevici nu a marcat nimic ieri din actiune, Lee era eliminat...). Schema a iesit, a ramas singur dar a ratat. Se poate intampla, oricum nu aici au pierdut meciul.

      cu 10 ani în urmă (28.02.2014)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Si cine sa patrunda in afara de Jovanovic la care se apara toata lumea? Aruncarea lui Gacesa oricum era de 2 din ce am vazut...si cam trebuia sa marcheze daca era mintea limpede pt ca era cam liber

    cu 10 ani în urmă (28.02.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    Victorie!!!
    Victoria e victorie si e singura ce ramane in statistici. In rest din nou un meci slab al CSM-ului care in atac nu gaseste solutii iar si atunci cand le gaseste rateaza cu nonsalanta. Noroc cu apararea care ne-a scos inca o data (aici se vede mana lui Achim).
    In meciul de ieri un singur lucru a fost mai slab decat jocul nostru si anume arbitrajul. In prima repriza un arbitraj grotesc in special al Fabianei (care si-a luat inca o portie de fluieraturi) in favoarea Timisoarei iar in partea a doua un arbitraj usor in favoarea noastra.
    Ati vazut linia statistica a lui Vasojevici: 0/5 la 2 pct; 0/3 la 3 pct si 1/2 la libere si totusi eu cred ca nu va fi fluierat acasa la urmatorul meci. Asta asa ca sa se simta unii.

    cu 10 ani în urmă (28.02.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe caius73 :

    FELICITRARI ARBITRILOR
    Eu vreau sa felicit arbitri ...au facut tot posibilul sa nu supere sponzorul principal al federatiei ...FELICITARI AU REUSIT ...in rest sa vedem o semifinala CSM -ASESOFT la Digi :)...si cum rezolva ei dilema ???

    cu 10 ani în urmă (28.02.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    @caius
    Daca te referi la meciul de ieri esti total deplasat. Arbitrajul per total a fost pro-TM.

    cu 10 ani în urmă (28.02.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    @caius73
    Ai vazut alt meci.
    Inteleg supararea unora pt aceste victorii in extremis reusite de CSM dar chiar nu inteleg de unde pana unde concluzia ca arbitrii trag cu noi. Aseara de exemplu au fost greseli de arbitraj in favoarea ambelor echipe, poate chiar mai mult in favoarea Timisoarei, dar per ansamblu nu a influentat rezultatul final. Oradea nu a castigat sau mai bine zis, Timisoara nu a pierdut pe mana arbitrilor.
    Si eu as vrea CSM-ul in finala dar as prefera (si nu pentru a avea noi mai multe sanse) sa ne intalnim cu alta echipa, indiferent care. Prietenii stiu de ce...

    cu 10 ani în urmă (28.02.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe caius73 :

    DIN TRIBUNA SE VEDE ALTFEL
    ARBITAJ Corect 15 faulturi Oradea ...25 Timisoara, LIBERE ???...intrebarea e unde e competitia sportiva ...teatru regizat incepem sa vedem si la baschet ...la fotbal s-au golit stadioanele din acest motiv...OARE ASTA DORIM ??...sper ca meciul cu ASESOFT sa fie in SEMIFINALA ...sa vad cum rezolva arbitri problema inainte de finala ...in rest ...SA AUZIM DE BINE!

    cu 10 ani în urmă (28.02.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    @caius
    Arbitrajul strab este sa dictezi fault cand nu este sau invers. Daca citesti statistica pana la sfarsit sau daca ai vazut meciul poti observa ca Oradea a aleas sa lase aruncarile timisorenilor fara sa faca fault la patrunderi, etc. Dar mai bine lasa.....

    cu 10 ani în urmă (28.02.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Dan Rat :

    arbitraj
    Sunt oradean, am fost in sala (doar q4) insa in ultimul sfert s-a vazut clar o tenta de arbitraj pro Oradea. Sa recunoastem, au fost decizii stupide pro Oradea.Nu stiu daca au fluierat asa in compensatie pt celelalte sferturi sau nu, dar in ultimul sfert a fost clar.Nu am simtit acest lucru in nici un alt meci ca si acum.

    PS: Aduceti-va aminte doar faza in care Jovanovic pur si simplu parlamenta cu arbitrii despre un fault clar in pozitie de unu la unu sub panoul nostru. A fost pur si simplu socat de decizie si arbitrii nu mai stiau cum sa il potoleasca (unul din ei, nu ii cunosc, il tot ameninta cu tehnic)

    cu 10 ani în urmă (28.02.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gabi30us :

    Radiografie
    Arbitraj pro Oradea. Nu asta e spiritul de la Oradea si nici nu ajuta echipa de acolo.Poate interesul arbitrilor era sa impiedice Timisoara mai mult decat sa ajute Oradea.Este al treilea meci pe care Timisoara il pierde dramatic dupa cele cu Muresul si Asesoftul. Petricevic a ridicat nivelul echipei dar are cateva maini moarte in echipa dintre care doua sunt aduse de el (Fenn si vasoevic).

    cu 10 ani în urmă (28.02.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    exact
    Chiar asta am spus si eu, dar ce s-a intamplat in sfertul 4 a fost in compensatie pentru prima jumatatae de meci unde nu s-au fluierat foarte multe abatari ale timisorenilor: fault, pasi 3 secunde, 5 secunde, minge condusa. Sa nu mai vorbim de un "capac" unde timisoreanul a aparat cosul ca la fotbal si nu a fost cos pentru noi etc.

    cu 10 ani în urmă (28.02.2014) Raspunde
  • SCM Timișoara cristian_ :

    @caius
    Cei care acuză arbitrajul au văzut alt meci. Diferența de statistică rezultă din abordarea diferită a atacurilor de către cele 2 echipe. Dacă tot face referire la statistici Timisoara de unde să aibă libere cînd aruncă 9/29 de 3 puncte? 29 de atacuri din afara semicercului? De unde faulturi?

    Cele 22 de libere ale orădenilor vin din pătrunderi deoarece ei n-au "irosit" decît 13 atacuri din afara semicercului.

    Așa că să lăsăm poveștile deoarece o echipă care împarte atacurile 50% 2p 50% 3p pur și simplu nu are idee cum să treacă de apărarea adversarilor. Deci nu e în stare să marcheze în momente cheie, exact ceea ce s-a întîmplat ieri în sfertul 4.

    cu 10 ani în urmă (28.02.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!