Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ousmane Barro, meciul sezonului până acum pentru el

Radu Bărăian

Radu Bărăian
23.12.2017

MVP-ul finalei din sezonul trecut din LNBM, senegalezul Ousmane Barro, a reușit aseară cea mai bună prestație stagională împotriva celor de la Phoenix Galați, în victoria campioanei, scor 91-75. Odată cu acest joc, Barro a izbutit primul său double-double din noua stagiune a Ligii Naționale. 

Titular, Ouzsy a strâns 30 de minute pe parchet în succesul din Polivalentă, timp în care și-a trecut în cont 18 puncte, 12 recuperări (6 ofensive, 6 defensive), 1 pasă decisivă, 2 intercepții, dar și 3 mingi pierdute, totul pentru un indice la eficiență de 23 de unități, fiind cel mai productiv jucător de pe teren în meciul dintre U-BT Cluj și Phoenix Galați. Din punct de vedere al procentajelor, elevul lui Silvășan a terminat partida cu 60% (6/10) din interiorul semicercului, respectiv 67% (6/9) din dreptul liniei de fault.

Ousmane Barro a fost prezent în toate cele 10 meciuri jucate de U-BT în acest sezon în campionat, timp în care a acumulat medii de 9.3 puncte pe meci, 5.2 recuperări, 0.9 pase decisive, 0.7 intercepții, 0.4 capace, 1.2 mingi pierdute și 11.7 la eficiență, totul în 22:49 minute jucate în medie pe parchet. 

Pivotul african a fost decisiv în sezonul precedent pentru U-BT în finala cu Steaua, fiind declarat cel mai bun jucător al triplei cu bucureștenii. Acest lucru a cântărit enorm pentru viitorul la Cluj al senegalezului, care a fost printre primii anunțați că vor continua în alb și negru.  Barro a început în forță finala cu 27 de puncte, 13 recuperări și un indice al eficienței de 31 de unități. În jocul secund, pivotul lui U BT a rămas dominant sub panou și a reușit 12 recuperări dar a marcat numai 9 puncte. În meciul care a dus trofeul la Cluj-Napoca, Ousmane a fost din nou cel mai bun jucător al partidei cu 16 puncte, 9 recuperări și un indice al eficienței de 19 unități.

Mediile statistice ale lui Ousmane Barro în finală au fost de 17.3 puncte, 11.3 puncte și un index al eficienței de 22 de unități. La aruncările din acțiune pivotul a avut un procentaj de 67.8% (19/28 de la 2 puncte) și 68.4% (13/19) de la linia de libere. El a bifat o medie 30.4 minute în cele trei jocuri cu Steaua CSM EximBank.

În acest sezon cifrele lui Barro au scăzut în mare parte datorită schimbărilor majore din lot, un exemplu fiind faptul că, anul trecut se juca foarte mult pick&roll cu fundașii echipei, iar în acest sezon Watson de exemplu preferă de multe ori acțiuni individuale, Barro reușind să-și strângă mai mult punctele datorită recuperărilor. 

*Foto: Manases Sandor @u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!