Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Patru jucătoare și Zoran Mikes au contribuit la toate cele 3 titluri consecutive câștigate de Sepsi

Andreea Vlase

Andreea Vlase
29.04.2018

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a câștigat al 3-lea titlu la rând după ce s-a impus cu 3-1 în finala cu CSM Satu Mare. Antrenorul Zoran Mikes a condus echipa în toate cele trei campionate. Patru jucătoare au contribuit la toate cele 3 titluri câștigate de Sepsi SIC.

Zoran Mikes a preluat echipa din Sfântu Gheorghe în noiembrie 2013, când l-a înlocuit pe Csaba Deri. Cu bosniacul pe bancă, Sepsi a câștigat trei Cupe ale României  (2015, 2016, 2018) și trei campionate (2016-2018).

Annemarie Godri-Părău, Tunde Kilin, Tyaunna Marshall și Ancuța Stoenescu sunt cele patru baschetbaliste care au în palmares toate cele trei victorii finale obținute de Sepsi SIC. Primele trei au contribuit și la cupa obținută de alb-verzi în 2015. Dacă pentru Kilin și Marshall titlurile cu alb-verzile au fost primele în campionatul românesc, cele două veterane din națională aveau un palmares bogat și înainte. Stoenescu a ajuns la cota 12, iar Godri-Părău la 7 titluri castigate, după tripla cu Sepsi.

Godri-Părău și Kilin s-au alăturat formației din Covasna în debutul sezonului 2014-2015, iar Marshall a fost adusă în România în a doua parte a acelui sezon. Stoenescu s-a transferat la Sepsi la începutul anului 2016, după ce a plecat de la ICIM Arad care nu a mai putut plăti salariile jucătoarelor. Andreea Huțanu a ajuns și ea la două titluri în alb-verde, după cel de anul trecut. Înainte mai avea trei.

Celelalte jucătoare din lotul condus de Zoran Mikes au câștigat pentru prima dată campionatul românesc. Teodora Neagu și Renata Kovacs au fost tinerele pe care Sepsi le-a adus pentru a îndeplini regula cu jucătoarea sub 22 de ani în teren în primul sfert. Pentru Kovacs a fost primul sezon în LNBF, în timp ce Neagu a debutat în urmă cu 6 ani, iar în stagiunea trecută a jucat finala.

Adrienne Webb a reușit primul titlu la al 4-lea sezon în România. Americanca a jucat pentru alte 3 echipe în LNBF până să reușească să termine pe prima treaptă. Și-a completat setul de medalii, după ce avea deja un argint și un bronz.

Cinci dintre stranierele pe care s-a bazat ACS Sepsi SIC au încheiat primul sezon în Liga Națională: Danielle Hamilton-Carter, Ruzica Dzankic, Marina Kress, Carley Mijovic și Nathalie Fontaine.

Conform statisticilor de pe site-ul federației, formația campioană a mai folosit două straniere în această ediție a LNBF. Este vorba de Dragoslava Mikes și Sidney Wallace, care au 3 și 2 meciuri. Soția antrenorului a jucat când erau absențe la echipă, în timp ce Wallace a fost adusă pentru a acoperi indisponibilitatea lui Webb, dar nu a stat mult.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a reușit eventul în acest an, al doilea din istoria clubului, dar a reușit și un parcurs bun în EuroCup, unde s-a calificat în play-off.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    FELICITARI TUTUROR !!AVETI O PERFORMANTA SI UN PALMARES DE INVIDIAT !! SUCCES IN CONTINUARE SI ASTEPTAM TITLUL DE CAMPIOANA URMATOR CU CUPA ROMANIEI LA PACHET !!! BRAVO SEPSI SIC !! HAI ZORAN MIKES !!

    cu 5 ani în urmă (03.05.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!