Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Patru transferuri pentru echipa feminină a lui U Cluj

Eduard Popa

Eduard Popa
24.07.2015

u_cluj_baschet_fete

După ce ieri au anunțat revenirea fostului căpitan Flavia Ferenczi, astăzi președintele echipei de baschet feminine U Cluj Florin Covaciu și directorul executiv Liviu Alexa au anunțat transferul a patru noi jucătoare la echipa clujeană.

Este vorba despre americanca Shanara Clark, româncele Gabriela Măgurean și Georgiana Plavițu și sârboaica Marija Prlja.

Clark, în vârstă de 23 de ani, este caracterizată de liderii grupării din Cluj ca fiind o ”jucătoare foarte înaltă, de 1,93 metri și foarte puternică. Are o inteligență specială în joc, este o foarte bună rebounder și apărătoare, dar și o marcatoare adevărată din această postură, cu o medie de peste 15 puncte pe meci”, relatează site-ul ziardecluj.  

Gabriela Măgurean este descrisă ca fiind o „jucătoare tânără și cu potențial special”. Georgiana Plavițu revine la Cluj, după ce sezonul trecut a evoluat pentru CSȘ Craiova și Nova Vita Târgu Mureș, unde a jucat în total 15 meciuri și a strâns medii de 1,3 puncte, 2,7 recuperări și 2 puncte pe meci.

De asemenea, conducătorii lui U au reușit să o legitimeze și pe Marija Prlja. Sârboaica a evoluat în România în sezoanele 2011/2012, pentru BCT Alexandria, și 2012/2013, pentru CSȘ Craiova. În 57 de meciuri în LNBF, Marija are o medie de 12,4 puncte, 4,8 pase decisive, 3,1 recuperări, 2,4 intercepții dar și 4,8 mingi pierdute pe meci.   

„Anul acesta vom avea un lot considerabil întărit. Este meritul lui Liviu Alexa care a făcut în trei zile cât nu s-au făcut la club în ultimul an și care mi-a redat speranța că putem schimba împreună lucrurile. Sunt un președinte fericit fiindcă pot să mă ocup de partea sportivă în liniște, fără presiune”, a afirmat la prezentarea noilor transferuri președintele celor de la U, Florin Covaciu.

Sursa foto: transilvania reporter

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!