Stiri Acvile

Pau Gasol: „Nu știu încă dacă voi participa sau nu la EuroBasket”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
21.02.2017

Naționala României de baschet masculin va parcticipa în acest an la EuroBasket 2017, acolo unde va întâlni în grupa de la Cluj-Napoca adversari puternici și cu nume precum Spania, Croația, Cehia, Muntenegru și Ungaria. Partidele din Polivalenta din Cluj se vor disputa în perioada 1-7 septembrie 2017.

Un mare motiv pentru care fanii baschetului din toată țara, dar și din străinătate, se vor bate pe bilete pentru a vedea meciurile Grupei C de la Cluj-Napoca, este prezența Spaniei, echipa clasată pe locul 2 în ierarhia mondială FIBA și deținătoarea trofeului. Ibericii îl au în lot pe Pau Gasol, jucător care nu mai are nevoie de nicio prezentare, component al celor de la San Antonio Spurs în NBA, MVP-ul ediției din 2006 a FIBA World Cup, EuroBasket 2009 și EuroBasket 2015. Cu toate acestea însă, celebrul baschetbalist în vârstă de 36 de ani nu este încă convins de participarea sa la ediția din acest an a Campionatului European, iar motivul nu este reprezentat de „vampirii din Transilvania”, după cum a recunoscut chiar el cu zâmbetul pe buze. 

„În ceea ce mă privește, nu știu încă dacă voi participa sau nu la competiție. E un dubiu pe care e normal să-l am, ținând cont de faza în care mă aflu în cariera mea, o accidentare poate oricând interveni. Dar, cu toate acestea nu cred că echipa noastră e îngrijorată de vreun adversar. În fond, am câștigat trei din ultimele patru Campionate Europene. E adevărat că aceste titluri nu ne garantează automat succesul, dar ne conferă încredere, mai ales că avem în continuare jucători de mare calitate în echipă. În condițiile acestea, dacă am fi îngrijorați că nu putem trece de faza grupelor ar însemna că avem o problemă serioasă. Joci cu cine ai căzut, nu cred că există vreun jucător care să se gândească la adversar în momentul ăsta, să-și facă vreun calcul", a declarat Gasol într-un interviu acordat celor de la FIBA. 

Reprezentativa Spaniei ar mai putea aduce în fața publicului din Polivalenta clujeană pe lângă Pau Gasol alți jucători cu nume atât din NBA, cât și sportivi cu state vechi în Euroligă și campioantele de elită din Europa. Printre aceștia îi enumerăm chiar pe fratele lui Pau, Marc Gasol (Memphis Grizzlies), Nikola Mirotic (Chicago Bulls), Ricky Rubio (Minnesota Timberwolves), Sergio Rodriguez (Philadelphia 76ers), Jose Calderon (Los Angeles Lakers), Sergio Llull (Real Madrid), Rudy Fernandez (Real Madrid) sau Victor Claver (Lokomotiv Kuban).

România va da piept cu Spania în etapa a 3-a a grupei de la Cluj-Napoca, luni, 4 septembrie. 

*Foto: The Bulls Times

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!