Stiri

Pau Gasol s-ar putea întoarce la Barcelona

Eduard Popa

Eduard Popa
05.07.2019

pau gasol intoarcere barcelona

Pau Gasol a anunțat că nu se va retrage, în ciuda sezonului dificil pe care l-a avut în NBA, la San Antonio Spurs și Milwaukee Bucks. Veteranul sportiv spaniol este în acest moment liber de contract, iar cei de la Barcelona par a fi tentați să îi ofere lui Gasol ocazia să joace înapoi în Spania, anunță sport-fm.gr.

Oferta făcută pentru Pau Gasol vine în contextual Barcelona negociază și cu un alt jucător NBA, spaniolul cu origini muntenegrene Nikola Mirotic. De asemenea, Barcelona și-a „betonat” echipa în această pauză de vară, prin transferurile pivotului Brandon Davies (Zalgiris) și a guard-ului Cory Higgins (CSKA Moscova), dar și a internaționalului spaniol Alex Abrines. Totodată, catalanii le-au prelungit înțelegerile lui Adam Hanga, Thomas Huertel, Victor Claver, dar și a antrenorului Svetislav Pesic.

Fost jucător la OKC Thunder, Abrines a semnat cu Barca pe 3 ani. El se întoarce la echipa catalană după ce a petrecut ultimele trei sezoane în NBA. Ajuns la 25 de ani, Alex Abrines a adunat 174 de meciuri în NBA, cu medii de 5,3 puncte și 1,4 recuperări pe întâlnire.

Revenind la Pau Gasol, acesta a anunțat în urmă cu câteva zile „recuperarea după operație a fost ușoară și mă aștept să fiu declarat apt pentru activitățile baschetbalistice în august. Abia aștept să încep din nou antrenamentele.”

Gasol a traversat cel mai dificil sezon al carierei în 2018/2019. Pivotul spaniol a terminat cu medii statistice de 3.9 puncte și 4.6 recuperări, cele mai scăzute din întreaga sa carieră în NBA. Pau are 18 sezoane la activ în NBA, unde a jucat pentru Memphis Grizzlies, Los Angeles Lakers, Chicago Bulls, San Antonio Spurs și Milwaukee Bucks. El are două titluri în palmares, cucerite cu Lakers.

Înainte să ajungă în NBA, Pau Gasol a jucat la Barcelona între 1998 și 2001. El a câștigat alături de catalani două titluri (1999, 2001) și o Cupă a Spaniei (2001), în finala căreia a fost votat și MVP.

*foto: marca.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!