Stiri

Pavel Marinov, unul dintre cei mai buni marcatori ai Bulgariei în victoria surprinzătoare în fața Franței în preliminariile CM 2019

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
13.09.2018

bulgaria franta baschet

În grupa K din cadrul celei de-a doua faze a campaniei de calificare pentru Campionatul Mondial de Baschet din 2019 s-a înregistrat o mare surpriză, naționala Bulgariei reușind să treacă de cea a Franței, scor 74-68 (26-23, 19-21, 14-14, 15-10).

Echipa națională a Franței a încheiat grupa E cu o serie impresionantă de 6 victorii din tot atâtea meciuri jucate. Chiar dacă trupa din Hexagon a venit la Botevgrad cu jucători de valoare, precum Nicolas Batum, Nando de Colo sau Edwin Jackson, francezii au trebuit să se recunoască învinși în fața elevilor lui Lyubomir Minchev.

Doi dintre cei mai buni jucători ai echipei învingătoare au fost Pavel și Stanimir Marinov.

Pavel Marinov, fostul jucător al celor de la Dinamo București, BCM U Pitești și Steaua CSM Eximbank, a fost autorul a 13 puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă, în 25:07 minute jucate, pentru un indice de eficiență de 14. El a fost al doilea cel mai bun marcator al naționalei vecine.

El s-a întors în această vară în Bulgaria, la BC Beroe, echipă alături de care a jucat la începutul acestei luni două partide amicale contra celor de la BCM U Pitești.

Un alt jucător important al acestei partide a fost actualul conducător de joc al celor de la U BT Cluj Napoca, Stanimir Marinov. Acesta a reușit 6 puncte, 3 recuperări și 4 pase decisive, în 22:55 minute petrecute pe parchet, pentru un indice de eficiență de 8.

Dee Bost a fost cel mai bun marcator al Bulgariei. Conducătorul de joc care evoluează în prezent la BC Khimki a reușit 17 puncte, în timp ce Dimitar Dimitrov a reușit 15 puncte, cu +23 la eficiență. De partea cealaltă, Nicolas Batum a înscris 17 puncte, în timp ce Paul Lacombe și Edwin Jackson au reușit câte 13 puncte.

Echipa națională a Bulgariei urmează să se deplaseze duminică, 16 septembrie, pentru a discputa un meci ce se anunță foarte interesant contra Rusiei, echipă ce a terminat grupa E pe poziția a doua cu 3 înfrângeri și 3 victorii și care a pierdut în această seară în fața Cehiei, scor 78-80. În al treilea meci din Grupa K Finlanda a trecut de Bosnia, scor 85-81.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Dee Bost asta
    Vine din sudul Bulgariei sau din nord? 😜

    cu 5 ani în urmă (14.09.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!