Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Pedja Stamenkovic a semnat cu U-BT Cluj-Napoca

Eduard Popa

Eduard Popa
07.09.2018

pedja stamenkovic transfer u bt cluj

U-BT Cluj a anunțat oficial faptul că a semnat o înțelegere cu conducătorul de joc Pedja Stamenkovic, după ce acesta a evoluat în mai multe partide amicale pentru clujeni în această perioadă de pregătire.

Pedja Stamenkovic a evoluat pentru prima dată în România în sezonul 2015-2016, în echipamentul celor de la BCM U Pitești, atunci când în 17 partide jucate în campionat a strâns medii de 5.9 puncte, 2.5 recuperări, 2.9 pase decisive și 5.4 la eficiență. Ulterior, ex-iugoslavul a revenit în țara noastră în echipamentul campioanei en-titre CSM CSU Oradea, echipă pentru care a evoluat în prima parte a sezonului recent încheiat. În 10 meciuri jucate sub culorile roș-albastre, Pedja a strâns medii de 5.6 puncte, 2.0 recuperări și 2.5 pase decisive, totul pentru un indice la eficiență de 7.7 unități.

Ultima dată, baschetbalistul a evoluat în Slovacia la KB Kosice, formație alături de care a câștigat Cupa Slovaciei și a jucat finala campionatului. Pe parcursul carierei sale, sportivul de 30 de ani a mai evoluat la echipe precum Borac Cacak, Steaua Roșie Belgrad, Cherno More Varna sau Balkan Botevgrad.

Stamenkovic devine astfel al 6-lea baschetbalist străin al formației de pe Someș. Ceilalți cinci sunt Stanimir Marinov, Aleksandr Rasic, Kyndall Dykes, Tony Easley și Jason Washburn.

*foto: Răzvan Păsărică/sportpictures.eu

8 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova sebi12 :

    slabut
    Echipa lui u mi se pare chiar mai slaba decat anul trecut

    cu 5 ani în urmă (07.09.2018)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      cam asa
      pare. Dar anul trecut am zis ca avem echipa mai buna ca acum 2 campionate si am dato de gard. Anul acesta mi se pare ca e mai slabuta in raport de cum arata Oradea si Pitesti ( si Sibiul arata bine ) si sper sa ma insel din nou ! Cert este ca bugetul e mai mic si incercarea cu numai 5 straini o arata. Sper totusi ca luna Februarie va aduce ceva nou si mai valoros... Habar n-am daca maistrul Silva a mai invatat ceva !

      cu 5 ani în urmă (08.09.2018)
    • viking33:

      5
      Care încercare cu 5 ca îs 6 deja

      cu 5 ani în urmă (08.09.2018)
    • CSM CSU Oradea Oldtimer:

      Maestrul
      chiar amu invata...cum se conduce. ...Kodiaq-ul....restul, ramane de vazut....

      cu 5 ani în urmă (08.09.2018)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    Reciproca
    Jucatorii de la "U" au fost mai buni dupa ce s-au transferat la Oradea....
    Sa fie oare si reciproca adevarata?

    cu 5 ani în urmă (10.09.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    csm
    Stamenkovic a dat randament la Oradea si daca nu avea probleme cu viza sigur ii prelungeau contractul. Intr-un final a fost bine pt noi ca am fost nevoiti sa-i cautam inlocuitor si a venit Vaidas.
    E posibil sa ajute Clujul de pe banca dar eu sunt un pic sceptic. Motivul e Silva... Stamenkovic are nevoie de incredere si daca nu o primeste ii va fi frica sa nu greseasca. Va tine prea mult de minge pana faseste o solutie sigura si asta nu e bine. Este un excelent manuitor de minge dar o tine cam mult. Il va enerva pe Silva, va striga de cateva ori la el si... La Oradea a avut nevoie de cel putin o luna ca sa se faca util echipei, in conditiile in care suporterii isi pierdusera de mult rabdarea, dar a avut sustinerea lui Achim. La Cluj primul care isi pierde rabdarea e antrenorul.
    Insa astea sunt doar speculatii, e posibil sa joace extraordinar. Calitate are cu siguranta.
    Referitor la lotul Clujului, mie nu mi se para mai slaba ca anul trecut. Are multa forta sub panou, are cel putin 4 jucatori care pot arunca lejer de pe semicerc si il are pe Dykes care impreuna cu Richard sunt, din punctul meu de vedere, cei mai buni jucatori din campionat. Daca Rasic revine incet-incet la forma initiala vor fi foarte puternici. Eu consider Clujul principala favorita (are un minus mare totusi : Silva).

    cu 5 ani în urmă (11.09.2018)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U
      Echipa de sezonul trecut a fost o echipa greu de manuit datorita valorilor individuale! Echipa de anul asta eu o vad mai usor de manevrat cu jucatori buni de valoare apropiata!

      cu 5 ani în urmă (11.09.2018)
    • CSM CSU Oradea Oldtimer:

      Perpetua problema
      a U'BT, de ceva vreme, e "papusarul" nu "papusile".....

      cu 5 ani în urmă (12.09.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!