Stiri Juniori U17 Masculin

Performanță excepțională pentru echipa de U14 a lui U-BT Cluj-Napoca la finalul săptămânii trecute

David Istrate

David Istrate
02.04.2019

Duminică, 31 martie, echipa de Under 14 a lui U-BT Cluj-Napoca a reușit să se impună cu 70-58 în fața lui College Basket, câștigând astfel finala mică a European Youth Basketball League, regiunea central-europeană.

Conform site-ului oficial, ideea organizării unei astfel de competiții a apărut în urmă cu mai bine de 20 de ani când mai multe personalități din baschet s-au întâlnit la un turneu internațional în Talinn. Aceștia au început să viseze la crearea unui sistem competițional care să permite jocuri internaționale între echipe de juniori din zona baltică. În prezent, această ligă conține nu mai puțin de 180 de echipe din peste 25 de țări.

Formația de U14 a lui U-BT Cluj-Napoca a început participarea la EYBL în toamna anului trecut în Grupa A din care mai făceau parte Oxygen Orange1, Bayern Munchen, UKS Chromik Zary, BKM SPU Nitra, BC Beko, Vardar Skopje, USK Praga și KK Flash. Echipa pregătită de Sergiu Popa și Horia Pascu a terminat pe poziția secundă, continuând competiția în faza a doua, organizată la începutul lui 2019, în Bassano, Italia. De această dată, U-BT Cluj-Napoca s-a situat pe locul al 4-lea însă s-a calificat în playoff-ul EYBL, regiunea central-europeană.

Turneul final s-a desfășurat în Cesenatico, Italia și a avut la start 8 echipe. În faza grupelor, juniorii echipei clujene le-au depășit pe London United (66-60) și pe College Basket (75-64). U-BT Cluj-Napoca a trecut în faza semifinalelor, unde a fost învinsă de London United la o diferență de 4 puncte, scor 49-53. College Basket a pierdut în fața lui Oxygen Orange1 la o diferență de 27 de puncte și astfel, echipa italiană a însoțit-o pe formația clujeană în finala mică.

Înaintea duelului pentru medalia de bronz, Sergiu Popa a avut un discurs motivator prin care a încercat să își liniștească jucătorii, spunându-le că adversara din finala mică are un stil asemănător cu al lor, prin urmare știu cum să o oprească. Elevii săi au răspuns foarte bine și au controlat întreaga partidă, câștigând în cele din urmă cu scorul de 70-58. Prin urmare, U-BT Cluj-Napoca U14 a obținut medaliile de bronz ale acestei competiții europene.

Andrei Cupșa, sportiv ce a contabilizat 9 puncte, 10 recuperări și 5 intercepții, a fost declarat MVP-ul finalei mici. Un alt jucător ce s-a remarcat în partida cu italienii de la College Basket a fost Tudor Somăcescu. Acesta a adunat 27 de puncte, 13 recuperări, 8 intercepții și 4 pase decisive având un indice al eficienței de +45. De altfel, Somăcescu a fost introdus și în Best Five-ul competiției.


Conform site-ului oficial al clubului clujean, Sergiu Popa s-a arătat mulțumit de acest rezultat, chiar dacă acesta e puțin dureros având în vedere faptul că echipa sa a fost aproape de calificarea în finala mare.

Încheiem acest parcurs european cu o victorie în Finala Mică, și implicit cu obținerea medaliei de bronz. E o victorie puțin amară, căci am fost foarte foarte aproape să ne calificăm la Super Finală, să ne putem bate pentru o medalie și mai valoroasă. Am pierdut, din păcate, ieri cu London United, echipă pe care am bătut-o în prima zi. Așa este baschetul, câteodată câștigi, alteori pierzi, important este să luăm din această experiență ce e pozitiv, iar ce e negativ să corectăm. Vreau să felicit întreaga echipă, pe fiecare jucător în parte pentru efortul depus, pentru faptul că am dat dovadă de caracter, nu am căzut după acea înfrângere, am știut să ne ridicăm și să încheiem turneul victorioși. Această campanie europeană ne va ajuta în campionat, acolo unde ne dorim să încheiem sezonul pe prima treaptă a podiumului. Mulțumesc staff-ului care a fost alături de noi și părinților care ne-au susținut! Haide U!”

*foto: u-bt.ro

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    am urmarit
    clipul asta de pe FB-ul U-BT
    pai ba baiatule ce plictisiti par unii dintre copii astia. Antrenorul incerca sa le transmita niste mesaje si unul la un moment dat chiar casca.
    oare asa faci si juniorii sarbi la varsta de 14 ani?
    Ah, sau poate de aia ei la 18 ani deja sunt pregatiti sa faca performanta la nivel de juniori si ai nostri inca invata procedee tehnice de baza si arata de parca zici ca nu le-a dat nimeni sa manance, in sensul ca n-au masa pe ei, n-au forta, n-au conformatie de baschetbalisti.
    In fine, multa bafta tuturor care incearca: cluburi, antrenori, parinti si chiar copii - cei mai motivati dintre ei.

    cu 5 ani în urmă (02.04.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      erata
      seniori, nu juniori

      cu 5 ani în urmă (02.04.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!