Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Perry Petty s-a înțeles cu campioana din Belarus

Paul Olar

Paul Olar
22.06.2013

Perry Petty, fundașul ce a evoluat în sezonul trecut la CSȘ Giurgiu, a semnat un contract valabil pe doi ani cu BK Minsk 2006, informează site-ul sportando.net.

Cu o medie 20.9 puncte și 6.4 recuperări, americanul a fost cel mai marcator al Ligii Naționale de baschet, el îmbrăcând maieul giurgiuvenilor în 40 de partide. De asemenea, baschetbalistul în vârstă de 24 de ani a stabilit cele mai bune performanțe individuale ale stagiunii, fiind declarat MVP al etapelor 22 și 29, în viziunea Total Baschet.

După ce a încheiat conturile cu CSȘ, Petty a jucat o scurtă perioadă în Venezuela, la Trotamundos. Acolo, sportivul de peste ocean a strâns 4.8 puncte, în cele patru confruntări disputate. El îl va înlocui la gruparea din capitala Belarusului pe fostul conducător de joc al lui Los Angeles Lakers, Tierre Brown.

BK Minsk este campioana în exercițiu a Belaruslui, trupa pregătită de Kairys Donaldas participând anul trecut în Liga VTB, respectiv EuroChallenge.

*Foto: Biro Zoltan

8 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    Perry
    Pacat ca nu a ramas in tara......

    cu 10 ani în urmă (22.06.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe marvashar :

    ce pacat!
    Acesti jucatori adusi pe citiva dolari in campionat, zadarnicesc munca unor profesori-antrenori care muncesc cu juniorii 7-8 ani dupa care,STOP BASCHET!, pentru ca vin baietii care,o buna parte, numai aici au loc!Pe unii ai intereseaza doar taxele,F.R.B.,pe altii doar rezultatul final ca, de, au sponsori care asta doresc!Oare Ministerul nu ar trebui sa puna piciorul in prag!De ce F.R.B.sa aiba un campionat de juniori , si asa, prost organizat pe bani publici, ea care este o structura de domeniu privat! Intrebare la care,stati linistiti "tovarasi", nimeni nu va avea nici un raspuns de dat!Copiii muncesc,parintii se sacrifica, cheltuiesc in van, ca in final, se joace Perry ,Petty, refuzati pe piata tarilor de bastina ,refuzati la" import" as spune si ajunsi pe piata fara concurenta autohtona!

    cu 10 ani în urmă (23.06.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    @marvashar
    Care este campionatul in care joaca dar jucatori "locali" ? Situatia actuala nu este perfecta dar nici ce propui tu nu este perfect..... sportul este competitie si intotdeauna se afirma cel mai bun la nivelul lui! Problema este organizarea si mentalitatea nu faptul ca vine un Petty sa joace in tara..... in mod normal nu il opreste nimeni pe un junior sa fie mai bun decat Petty.... Un antrenor gen bavcevic si maimuta lui sunt o piedica pentru juniori dar din fericire este un caz singular. Oricum nu bani si timpul investiti de parinti fac un jucator sa aiba valoare ci talentul, dedicatia si mentalitatea si din pacate o parte din aceste aspecte lipsesc jucatorului roman, jucator roman care la primul hop sau cand da prima data cu capul isi ia jucariile si anunta ca pleaca! Munca si sacrificiul nu iti garanteaza niciodata cel mai bun loc! Sa nu crezi ca nu imi doresc jucatori romani de valoare pentru ca imi doresc dar sincer nu imi doresc un campionat de 50-45 dupa 4 reprize de prelungiri!

    cu 10 ani în urmă (23.06.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru :

    @marvashar
    Numeste un singur roman care la ora actuala are sanse sa semneze cu o echipa de VTB U League.....

    cu 10 ani în urmă (23.06.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    @canguru
    Mentalitatea este cheia si aici nu este vina fe(de)latiei ci este vina celor care numesc nonvalori la carma centrelor de juniori, antrenori care nu stiu sa ii invete de mici ca ei trebuie sa "moara" in teren, antrenori care sa ii invete sa joace cu nasul spart asa cum a jucat Ciuic...... Sa il luam pe Silvasan de exemplu, un jucator bun si din cand in cand foarte bun dar p;entru care statutul de bun sau foarte bun se termina daca nu ii intra prima minge de trei ..... si asta este mentalitate..... Pana la urma este preferabil un Burlacu care asa bruta cum ii macar lupta in teren indiferent de situatie si are mentalitate..... mentalitate cu care ori te nasti ori ai un antrenor bun care stie cum sa ti-o insufle!

    cu 10 ani în urmă (23.06.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru :

    @hell
    mai pe scurt noi nu oferim ce trebuie sa oferim copiilor(selectie, baza de antrenament, metode de antrenament, competitie etc) pt performanta viitoare iar apoi ne plangem ca vin jucatori straini si le iau fata fara drept de apel.
    in loc sa ne dea de gandit ne lamentam si incercam sa-i restrictionam pe straini, sa restrictionam competitia, de parca au ei vreo vina ca pe perioada junioratului au crescut mai pregatiti decat romanii.
    @marvashar: ar fi trebuit sa-l vezi pe Petty cum se antreneaza suplimentar ca sa stea 40 min la turatie maxima in teren...nu stiu cati romani fac asta.

    cu 10 ani în urmă (23.06.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    @canguru
    Din pacate asta ii realitatea......

    cu 10 ani în urmă (23.06.2013) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    stimabililor
    Polemica nu-si are rostul din simplul motiv ca fiecare in parte aveti dreptate.Cum este dureros de real ca la noi poposesc straini de mana a treia-a patra(intr-un relativ echilibru cu nivelul calitativ si financiar al ligii nationale),la fel este si faptul ca din considerente obiective si rationale nu le poti ingradi accesul respectiv ca-s mai buni decat ai nostri.Problema rezida mai ales din faptul ca la noi nu a fost conceput si aplicat niciodata un plan de dezvoltare pe macar 5 ani,cu tematica unitara de pregatire,evaluari periodice,scolire de antrenori,jocuri si competitii cat de multe,etc.Atata vreme cat chestiunea aceasta nu va fi rezolvata nu vom iesi din acest cerc vicios.Altminteri,daca am judeca situatia in spirit tipic autohton,privind spre handbal,atletism,volei,unde eram imparati si am ajuns cersetori,in baschet(unde n-am fost niciodata un reper)am putea spune ca lucrurile stau chiar bine...

    cu 10 ani în urmă (23.06.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!