Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Peste 5.700 de fani au fost prezenți la Derby-ul Ardealului dintre U-BT Cluj și CSU Sibiu

Eduard Popa, David Istrate

Eduard Popa, David Istrate
13.01.2019

suporteri u bt cluj csu sibiu

U-BT Cluj și CSU Sibiu a fost un adevărat derby al baschetului românesc. Imensa polivalentă clujeană, denumită din rațiuni economice BTarena, a oferit „infrastructura” perfectă și pentru o încleștare între două dintre cele mai inimoase galerii de baschet din România.

Peste 5.700 de spectatori au fost prezenți la acest derbyi, aceasta fiind cifra oferită imediat după meci de către organizatori. Cifra de pe statistica oficială a partidei arată însă că au fost 5.801 spectatori. Printre aceștia s-au numărat ambele galerii ale celor două echipe de baschet. Fanii sibieni au impresionat printr-un număr important de oameni prezenți în polivalenta din Cluj. Suporterii galben-albaștrilor au fost undeva în jur de 800 de persoane. Aceștia au dominat de mai multe ori fondul sonor și au reușit să se facă auziți în BTarena încă din startul partidei.

O postare distribuită de Total Baschet (@totalbaschet) pe Ian 12, 2019 at 7:27 PST

Clujenii au ajuns un pic mai târziu în tribunele arenei. Printre fanii „Șepcilor roșii” care vin de obicei la meciurile de baschet s-au numărat și una dintre facțiunile de ultras ale echipei de fotbal Universitatea Cluj, care au dat o replică pe măsură oaspeților prezenți pe arenă. Mai mult, clujenii au reușit să le facă o farsă sibienilor. Gazdele au pus un banner pe care scria „CSU niciodată peste U” exact deasupra tribunei oaspete, aluzie la sloganul „CSU mereu peste U” al galeriei sibiene.

Cele două galerii au cântat împreună imnul României înaintea partidei și se părea că lucrurile vor decurge normal pe toată durata partidei iar fiecare galerie își va susține echipa favorită.Lucrurile au luat însă o turnură neplăcută în a doua repriză, atunci când ultrașii gazdelor au adresat injurii sibienilor. Fanii lui CSU au avut însă o atitudine nonșalantă, au încercat să acopere cu aplauze fiecare moment sensibil și nu au răspuns provocărilor celor de la U.

suporteri u bt cluj csu sibiu

Un moment amuzant s-a consemnat la pauza dintre sferturile trei și patru, atunci când fanii sibieni cântau „CSU, mereu peste U” iar crainicul arenei a decis să dea la maxim muzică pentru a acapara fondul sonor.

În cele din urmă, fanii „Șepcilor Roșii” au apelat la cântecele tradiționale echipei lor, ceilalți clujeni s-au alăturat și ei galeriei și au reușit să poarte echipa înapoi în meci, cu un sfert patru excelent care a adus victoria lui U-BT Cluj, scor 84-80.

Așadar, dacă uităm înjurăturile transmise de-a lungul partidei, am putea spune că am avut o atmosferă de vis la primul Derby al Transilvaniei jucat la Cluj. De altfel și antrenorii celor două formații au lăudat prestațiile galeriilor. Drept urmare, nu rămâne decât să ne bucurăm de faptul că vom putea vedea alte două astfel de dueluri în Top 6 LNBM.

*foto: facebook U Cluj Fans

16 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca zol21 :

    Cj
    Sibienii au inceput cu peste tot acasa, sunteti in deplasare etc...

    cu 5 ani în urmă (13.01.2019)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Cum.ziceam ieri
      Provoaca, apoi dau in retragere. Daca ii atingi verbal esti necivilizat.

      cu 5 ani în urmă (13.01.2019)
    • BC CSU Sibiu Marius_M:

      Bun asa
      Ca idee, s-a strigat "sunteți în deplasare" după injuriile voastre. Sa nu distorsionam adevărul, ca nu suntem PSD.
      Cât despre "Întotdeauna peste U", e o scandare veche a Sibiului. Faceți mișto de ea, cine va oprește? Dar sa justifici niște injurii cu astfel de scuze e jenant și penibil.

      PS: dacă vin câteva sute de clujeni la noi și domina fondul sonor 90% din durata unui meci eu o sa îmi scot pălăria și ii felicit. Ati putea face și voi același lucru, ca nu va cad epoleții de pe umeri.

      Da, U este peste Sibiu ca performante. Cu galeria și fair-play-ul sta altfel treaba.

      Succes!

      cu 5 ani în urmă (13.01.2019)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      Marius_M
      Vezi ce am scris eu si dans la primua cronica a meciului. Ca sa nu mai scriu inca o data.

      cu 5 ani în urmă (13.01.2019)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      Filmul pe scurt
      1. Galeria venita de la fotbal nu a contat pana in sfertul 4 cand echipa a revenit in meci.
      2.Avand in vedere ca nu se auzeau mai deloc elitele de la fotbal s-au gandit sa inceapa cu CSU ,m..e CSU. Noi am raspuns cu peste tot jucam ca acasa si sunteti in deplasare (ati cam fost ieri).
      3. Elitele de la fotbal au replicat cu : "Cand va bateti cu noi?". - Am facut-o ieri in tribune dar nu am avut cu cine, erati inexistenti. * vorbesc de duel al galeriilor nu al primatelor asa cum isi doreau sepcutele rosii.

      p.s.: primul pas pe stadion ? Erati asa de afumati incat ati uitat ca e sala si nu stadion ? :))

      cu 5 ani în urmă (13.01.2019)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca sapca rosie:

      @
      Ai vise erotice mon cher. V-ati auzit doar in sfertul 3 si la-nceputul sfertului 4. In rest vise! La Sibiu va chinuiati 1600 sa ne acoperiti, noi fiind max.200, sa nu maic ca erati sufocati de prin mijlocul sfertului 3. Nu fiti asa frustrati ca pentru noi sunteti doar niste jucarii. Bucurati-va de echipa voastra, ca atat mai aveti si lasati-ne pe noi ca suntem in categorii si cu prioritati diferite.

      cu 5 ani în urmă (13.01.2019)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      .
      Marius: partea cu suporterii da, partea cu fair play-ul eu zic sa o lasi mai moale.
      Jcn: e un cantec al galeriei, n-ai cum sa intelegi astfel de lucruri ca in sibiu inafara de baschet nu stiu la ce sport mai participati in calitate de suporter CSU.
      Aveti aceleasi 10 cantecele de adormit minorii si faimoasa strigare pe care stiti si voi ca ati updatat-o tot din ceva frustrare pentru initial nu era asa

      cu 5 ani în urmă (13.01.2019)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      Daca pentru voi suntem doar niste jucarii
      De ce ne acordati atata "atentie" , de ce va mobilizati doar la meciurile cu noi , daca voi faceti parte din alta categorie? Eu unul m.am saturat de atata ipocrizie , haideti sa terminam odata copilarismele astea cu masuratul muschilor. Sa fim seriosi, e o adevarata placere sa participi la astfel de meciuri, sunt sarea si piperul unui campionat din ce in ce mai subtire de la an la an si la ale carui meciuri predomina doar scartaitul de la ghetele jucatorilor. Am devenit o natie de fustrati si de dezbinati care in loc sa incurajeze ce e bine prefera sa strice . Noi in loc sa fim mai uniti atunci cand lucrurile merg prost , atunci ne dam in cap unii la alti.

      cu 5 ani în urmă (13.01.2019)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      Completare
      Aseara dupa meci, mediul online de specialitate a fost umplut cu acea poza cu bannerul deasupra galeriei sibiene, insosit de mesaje de mandrie precum " ne.am p..at pe ciobani", "ce m..ie le.am dat la taranusi" . Daca aceasta (banner amplasat de catre membrii galeriei clujene care lucreaza la sala polivalenta (hiena unu dintre) intr.un sector izolat si inchis accesului la 10 metri deasupra galeriei Sibiene este o mare dovada de "forta" a ultrasilor clujeni, e o dovada in plus cum am zis si anterior ca devenim din ce in ce mai mici, chiar si din aceasta perspectiva.

      cu 5 ani în urmă (13.01.2019)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca sapca rosie:

      Catre jucarii
      Ramane cum am stabilit. Nu sunteti o provocare pentru noi. Peluza a castigat acest meci si nu-i un caz singular. Haide”U” si mai lasati cliseele cu tara si poporul, ca ne plictisiti.

      cu 5 ani în urmă (13.01.2019)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      Scuze de deranj
      Bafta in liga in care jucati voi, desi nu aveti nevoie, dar poate vi se mai face dor si coborati mai des printre jucarii si saraci, pentru U-BT Cluj Napoca.

      cu 5 ani în urmă (13.01.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    5700 spectatori,
    o asistenta foarte buna . Silva in declaratia lui roaga spectatorii sa vina tot in asa numar mare si la alte meciuri . Pt asta, draga Silva, echipa ar trebui sa aiba evolutii care sa duca la meciuri castigate la pas, dar cu spectacol pe teren, nicidecum evolutii modeste si victorii obtinute cu mare chin .

    cu 5 ani în urmă (13.01.2019)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Dupa imaginea tribunelor
      cred ca au fost peste 6000 ( se stie ca nici turnichetii nu functioneaza tot timpul).
      Nu reusesc sa inteleg riposta gen galeria stelei lui fecali ( aia cu 3,14-delor de acum 2 campionate) la SIMPATICUL slogan "CSU toteauna peste U ".
      1)- orice iubitor de sport ( baschet ) stie ca in 95% din cazuri , dupa rezultate si palmares, U este MULT peste CSU.
      2) - ca in viata de zi-cu-zi se stie ca din cind in cind este fain si placut sa lasi femeia deasupra !
      Cred ca a fost cel mai bun joc de anul acesta din Sala Polivalenta. ( la meciul cu Oradea sa nu uitam ca a existat doar o singura echipa ) ! Se anunta un 1-6 palpitant.

      cu 5 ani în urmă (13.01.2019)
    • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu:

      Tare
      Aia cu "femeia deasupra". Nu am mai citit-o inclusa intr-un comentariu sportiv.

      cu 5 ani în urmă (13.01.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    erata necesara
    NU crainicul arenei da sonorul mai tare sau mai incet ! Crainicul arenei , cum este la Cluj mai nou, se face de cacao, nestiind regulile jocului, neanuntind jucatorii adversi cind inscriu sau ca acum vreo 3-4 meciuri cind s-a apucat sa insire rubrica Nr.Crt in loc de numerele de pe tricou !

    cu 5 ani în urmă (13.01.2019) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca stef :

    Galeriile
    Am citit și aici și în celelalte comentarii că sunt suporteri, ai ambelor echipe, care condamnă violența verbală. Pe bună dreptate. Ceea ce nu înțeleg aceștia, sau nu pot să înțeleagă, este faptul că și galeriile sunt, până la urmă, oglinda societății în care trăim. Asta înseamnă că ar trebui în permanență să ia atitudine, pe stradă, la serviciu, peste tot unde se produc astfel de derapaje, nu numai la sală. Oare luați atitudine și în astfel de situații sau numai pe blog? În ceea ce îi privește pe sibieni, îmi pare rău dar, cel puțin pentru clujeni, nu au fost gazde bune. Singurele „incidente” avute în deplasare le-am avut la Sibiu și sunt unul care a mers în multe deplasări. De exemplu la Oradea, am stat în mijlocul fanilor orădeni la finala Cupei și comportarea acestora a fost exemplară. Până și în mica sală a Regimentului de Gardă nu am avut nicio problemă să încurajez echipa. Ceea ce trebuie să înțeleagă toată lumea este că violența de orice fel naște violență.

    cu 5 ani în urmă (13.01.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!