Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Phoenix învinge vicecampioana BC Mureș

Cătălin Rădulescu

Cătălin Rădulescu
24.09.2016

Prima apariție pe teren propriu a formației pregătite de Florin Nini și Bogdan Bălănică a dus în tribuna sălii Polivalente Dunărea peste 1000 de spectatori, interesul fiind justificat și de prezența vicecampioanei en-titre BC Mureș.

Phoenix a început în formula: Bojovic, Milovanovic, Pesic, Petică, Waters, iar mureșenii au replicat cu: Barham, Kalve, Lazăr, Martinic și Mohammed. Gălățenii au înscris primul coș prin Bojovic dar oaspeții au intrat mai bine în meci și și-au asigurat un avantaj de cinci puncte după primul sfert după reușita de 3 puncte din ultima secundă izbutită de Martinic. La jumătatea sfertului doi, ecartul celor de la BC Mureș s-a mărit, scor 25-35 (min.35). Antrenorul Florin Nini a solicitat time-out și imediat: Waters, Bojovic și Milovanovic au redus diferența la două posesii, scor: 36-40 (min.20).

Sfertul trei a fost foarte intens și echipa gazdă a revenit la conducere pe tabela de marcaj după reușitele consecutive din afara semicercului „marca” Bojovic și Vlaicu, scor 46-45 (min.23) și chiar 52-45 (min.26). BC Mureș nu a cedat și a redus diferența la un singur punct. Ultimele 10 minute ale meciului au fost dramatice, publicul gălățean trăind cu pulsul la maxim fazele de la cele două panouri. Din tabăra gălățeană a ieșit la rampă la momentul oportun și americanul Daniels iar Phoenix a condus cu 78-74 cu 48 de secunde înainte de sfârșitul jocului. Pesic a irosit două libere cu 14 secunde înainte de terminarea timpului regulamentar, Martinic a renăscut speranțele în tabăra vicecampioanei dar lui Waters nu i-a tremurat mâna la libere și a adus prima victorie din acest sezon pentru echipa gălățeană.

Rezultat final: Phoenix Galați – BC Mureș 80-78 (19-24, 17-16, 25-20, 19-18). Principalii marcatori: Bojovic 23 puncte, Waters 12 p, Vlaicu 12 p, Daniels 12 p, Milovanovic 10 p (Phoenix) respectiv Martinic 22 p, Barham 15 p, Kalve 12 p, Mohammed 11 p.

Foto: Cristian Aurel

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș mickeymouse :

    Game over
    La Mures se trage cortina. Domnul Lungu nu mai este de gasit, omul n-a mai facut nici conferinta de presa de frica unor intrebari incomode. Datorii mari, finantari cu probleme, un fel de Energia II.
    Ultimul stinge lumina. Pacat pentru inimosii suporteri si atmosfera de familie care era aici.
    Poate se trezeste si DNA si afla ca pe langa ASA mai exista si club de baschet care a sifonat bani prin metode dubioase.

    cu 7 ani în urmă (24.09.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!