Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Phoenix Știința și Olimpia CSU Brașov continuă lupta pentru ultimul loc în semifinale la Constanța

Andreea Vlase

Andreea Vlase
14.04.2019

Phoenix Știința Constanța și Olimpia CSU Brașov își dispută astăzi și marți, de la ora 18:00, meciurile trei și patru din primul tur de play-off. Este singura serie în care ambele echipe au câte o victorie după două partide, disputate pe terenul brașovencelor. Celelalte trei dueluri din primul tur s-au încheiat deja cu 3-0 pentru echipele care au avut avantajul terenului propriu.

Formația constănțeană este singura mai slab plasată la finalul sezonului regulat (locul 6) care a obținut un succes pe terenul echipei mai bine plasate (locul 3) până acum în play-off. Echipa pregătită de Predrag Stanojcic s-a impus în primul meci (din 8 aprilie) de la Brașov cu 72-69 după ce a condus la 17 puncte în primul sfert, a fost condusă la 7 la jumătatea sfertului patru și a revenit pe final după ce nu a mai primit puncte în ultimele cinci minute. Formația de la malul mării s-a impus atunci deși a avut 26 de mingi pierdute, grație unui procentaj foarte bun la șuturile din acțiune (48% față de 28%). A fost primul succes al constănțencelor în duelurile cu echipa de sub Tâmpa, după ce au pierdut în singurele două confruntări anterioare, din Grupa Roșie.

Biljana Pesovic, căpitanul brașovencelor, era coșghetera acelui meci cu 25 de puncte (plus 9 recuperări), iar de la gazde mai erau în double-digits Carla Bartee (13 puncte, 8 recuperări), Alina Podar și Marija Prlja cu câte 11 puncte. La Olimpia CSU n-a jucat Brandi Wingate, una din cele mai importante marcatoare, în ambele meciuri și era incertă și pentru următoarele. Chelsea Douglas era cea mai bună marcatoare de la învingătoare cu 17 puncte (7 recuperări, 8 assist-uri), urmată de Jelena Jovanovic (15 puncte), Ecaterina Armanu (14 puncte, 7 recuperări) și Vladinka Erak (double-double cu 10 puncte și 14 recuperări).

Jocul doi s-a disputat cu două zile mai târziu și a fost câșigat de gazdele cu 73-59 după un nou început bun al oaspetelor. Brașovencele au preluat conducerea în sferturile doi și trei, dar constănțencele începeau ultima perioadă de joc la conducere. Apărarea elevelor lui Dan Calancea a făcut diferența în sfertul patru, când oaspetele au înscris doar 2 puncte și brașovencele, 18. A fost rândul gazdelor să aibă procentaj mai bun din acțiune (46% față de 39%), în timp ce la libere transformate a fost 15-1.

Marija Prlja a fost coșghetera meciului doi cu 24 de puncte, urmată la gazde de Alina Podar (18 puncte) și Biljana Pesovic (15). Vladinka Erak a fost din nou în double-double cu 16 puncte și 14 recuperări la oaspete, iar Chelsea Douglas a înscris 13 puncte (5 recuperări, 6 assist-uri).

Se joacă după sistemul 3 din 5 partide, fiind singura serie din primul tur de play-off în care echipele și-au împărțit victoriile în primele două meciuri și vor fi sigur două jocuri pe terenul formației mai slab clasate.  Meciul trei al seriei se joacă astăzi, de la ora 18:00, la Sala Sporturilor Constanța. Brigada de arbitri va fi formată din Dragoș Nicolae, Dragoș Barbu și Bedir Sefer, supervizați de Bogdan Bădilă. Jocul patru este programat marți, tot de la ora 18:00 pe terenul constănțencelor. Vor arbitra: Laurențiu Grigoraș, Alexandru Ivan și Mihai Săndulache, cu Anton Cutov comisar. Dacă cele două echipe își împart din nou victoriile și la Constanța, atunci decisivul se va disputa la Brașov în 19 aprilie. Învingătoarea va întâlni CSM Satu Mare în semifinalele campionatului.

*foto: Dan Potor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!