Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Phoenix Știința Constanța înregistrează cel mai clar succes al etapei a 3-a din grupa B

Andreea Vlase

Andreea Vlase
18.10.2018

Phoenix Știința Constanța a obținut a treia victorie la rând în grupa B din Liga Națională de Baschet Feminin. Elevele lui Predrag Stanojcic au reușit scorul rundei intermediare, 74-42 cu Universitatea CSM Oradea, pe sferturi: 15-15, 19-13, 20-7, 20-7.

Pentru constănțence era al treilea meci în această ediție de campionat, în timp ce orădencele se aflau în fața primei partide din grupa B a LNBF. Phoenix Știința a început meciul cu Douglas, E. Armanu, Cutaș, Erak și Jovanovic. Oaspetele le-au avut în 5-ul de start pe Gavra, Croitoru, Pfirman, Beronja și Chiș.

Beronja a deschis scorul, de la linia de fault, Erak a egalat și E. Armanu le-a dus pe gazde în avantaj. Chiș a reușit prima triplă a meciului și a pus cel mai mare avans al oaspetelor pe tabela de marcaj, la 4-7. Douglas a răspuns cu cinci puncte la rând, iar Gavra a egalat la 9. Gazdele s-au dus la 6 lungimi în față, dar finalul sfertului le-a aparținut bihorencelor, astfel că la prima pauză scorul era 15-15. Erak și T. Armanu au făcut 29-21 în minutul 15. Douglas ducea ecartul la 9 lungimi, dar tripla lui Chiș a strâns diferența la șase puncte la jumătatea partidei, scor 34-28.

La reluare au fost două minute fără coș. E. Armanu a scuturat plasa de la distanță și Pfirman marca primul coș al oaspetelor. Au fost probleme în atac pentru alb-albastre și constănțencele punctau atât de la distanță, cât și din apropierea inelului. Diferența a crescut și la ultima pauză scorul a fost 54-35. Debutul sfertului patru a fost mai echilibrat, până în miutul 34, când Beronja marca pentru 59-42. A fost ultima reușită a bihorencelor în acest meci, cu șase minute rămase din joc. Gazdele au închis partida cu un run de 15 puncte și s-au impus la final cu 74-42, după ce au dominat la toate capitolele importante.

Vladinka Erak a fost coșghetera partidei cu 17 puncte, fiind aproape de double-double cu 9 recuperări. De la gazde au mai fost în double-digits Chelsea Douglas cu 16 puncte (plus 7 pase decisive) și Bianca Fota cu 15 puncte (6 recuperări). Pentru Phoenix Știința au mai înscris: E. Armanu 9 puncte (7 recuperări), T. Armanu 7 puncte, Duță 4, Jovanovic 4 puncte (7 recuperări) și Cutaș 2 puncte.

Tierney Pfirman a fost înn double-double pentru oaspete, cu 16 puncte și 14 recuperări. A urmat-o Ruxandra Chiș cu 10 puncte și 7 recuperări. Pentru Universitatea CSM au mai înscris: Beronja 9 puncte (6 recuperări, 4 pase decisive, 5 intercepții), Gavra 4 puncte (5 recuperări) și Mititelu 3 puncte.

Pentru Universitatea CSM Oradea urmează o partidă pe propriul teren sâmbătă, de la ora 13, cu CSM Târgu Mureș. Phoenix Știința stă în următoarea etapă după care va juca acasă în 27 octombrie, cu Agronomia București.

*foto: telegrafonline.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!