Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Phoenix Știința Constanța și Olimpia CSU Brașov, la a doua confruntare directă

Andreea Vlase

Andreea Vlase
01.03.2019

Phoenix Știința Constanța primește sâmbătă, de la ora 18:00, vizita Olimpiei CSU Brașov. Meciul contează pentru etapa a 11-a din Grupa Roșie a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Cinci puncte sunt între cele două echipe în clasamentul primei grupe valorice. În tur brașovencele s-au impus la 14 puncte după ce s-au distanțat din primele minute. Constănțencele au același lot în timp ce formația de sub Tâmpa a făcut mai multe schimbări.  

Partida tur dintre Olimpia CSU Brașov și Phoenix Știința Constanța se disputa în 12 ianuarie, la sala D. P. Colibași. Gazdele câștigau cu 74-60 după un parțial de 22-5 în primul sfert. Biljana Pesovic era coșghetera partidei cu 22 de puncte pentru gazde, la care a adăugat 9 pase decisive. Carla Bartee și Kristina Arsenic erau în double-double pentru Olimpia CSU Brașov cu 17 puncte și 13 recuperări, respectiv 10 puncte și 10 recuperări. Cristiana Cutaș era cea mai bună marcatoare de la oaspete cu 16 puncte (8 recuperări), iar Vladinka Erak încheia în double-double cu 12 puncte și 10 recuperări.

Formația constănțeană a mers pe continuitate, fără să schimbe lotul cu care urca din a doua grupă valorică. Echipa de sub Tâmpa a făcut multe modificări în ultima vreme, cu plecările lui Kristina Arsenic și Flavia Ferenczi și venirile lui Brandi Wingate, Devran Tanacan și Marija Prlja.

Ambele formații au avut meciuri miercuri în prima manșă din sferturile Cupei României, cu adversari din a doua grupă valorică în campionat. Phoenix Știința câștiga cu 70-55 acasă cu CSM Alexandria, în timp ce Olimpia CSU Brașov se impunea la Târgu Secuiesc cu 74-64.

În campionat Phoenix Știința a câștigat meciul din runda precedentă, în 20 februarie. Constănțencele s-au impus la Târgoviște cu 63-50 și au obținut al doilea succes în prima grupă valorică, după cel din runda a 7-a, acasă cu FCC ICIM Arad (71-63). După acel joc au fost două meciuri pierdute pe propriul teren pentru formația de la malul mării cu primele două clasate (52-70 cu CSM Satu Mare și 41-81 cu ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe).

Olimpia CSU Brașov nu a traversat o perioadă prea bună în ultimele două meciuri din campionat, pierdute acasă cu FCC ICIM Arad (53-70) și cu CSM Satu Mare (49-94). Ultima victorie brașoveană în campionat a fost cea din etapa a 8-a, 88-72 acasă cu Universitatea Cluj.

În clasamentul Grupei Roșii, cele două echipe sunt despărțite de 5 puncte. Olimpia CSU Brașov este pe 4 cu 27 de puncte după 8 succese și 11 eșecuri. Constănțencele sunt pe 6, cu 22 de puncte și un bilanț de 13 victorii și 8 înfrângeri (au urcat cu punctele înjumătățite).

Phoenix Știința Constanța a câștigat 6 din cele 10 meciuri pe care le-a disputat pe propriul teren în această ediție a Ligii Naționale. 1/3 au constănțencele acasă în faza a doua a sezonului regulat, când au urcat în prima grupă valorică. Olimpia CSU Brașov are un bilanț de 3 victorii și 7 înfrângeri în deplasare în acest campionat, 1/4 în faza a doua.

Brașovencele stau mai bine la media de puncte înscrise (72,1 față de 65,2), în timp ce constănțencele, care au avut adversari mai slab cotați în prima parte a sezonului, au o defensivă mai bună (60 de puncte primite pe meci față de 79,6). Formația de la malul mării stă mai bine la recuperări (40,8 față de 35,3) și intercepții (9,3 la 6,9). Olimpia CSU Brașov are medii mai bune la pase decisive (18,5 la 16,6), mingi pierdute (16,6 la 17,2) și faulturi (15,9 la 16,6), în timp ce la capace ambele au o medie de 2,2. Oaspetele de mâine au procentaje mai bune la aruncări. Cel mai apropiat este cel din interiorul semicercului (46,3% față de 45%). La triple brașovencele au 36,9% față de 32,1%, iar de la linia de fault, 74% față de 70,9%.

În ceea ce privește statistica individuală, Chelsea Douglas și Carla Bartee sunt liderele celor două echipe la două aspecte importante. Douglas are 13,4 puncte pe meci și 4 pase decisive pentru Phoenix Știința, la care Vladinka Erak contribuie cu 8,7 recuperări pe partidă. Bartee are medii de 17,1 puncte și 9,4 recuperări pentru brașovence, iar Biljana Pesovic oferă 5,6 assist-uri pe partidă.

Meciul dintre Phoenix Știința Constanța și Olimpia CSU Brașov se joacă sâmbătă, de la ora 18:00, la Sala Sporturilor Constanța. Brigada de arbitri va fi formată din Alexandru Ivan, Alexandru Sandu și Mihai Săndulache, iar Alina Moanță va fi comisar.

*foto: Phoenix Stiinta Constanta facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!