Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Phoenix Știința Constanța și Rapid București inaugurează grupa B a Ligii Naționale de Baschet Feminin

Andreea Vlase

Andreea Vlase
06.10.2018

Liga Națională de Baschet Feminin are din acest an un nou format, după comasarea celor două eșaloane ale senioarelor. Meciul dintre Phoenix Știința Constanța și Rapid București va inaugura noua grupă B, a doua valorică, duminică de la ora 13. Cele două formații au început campionatul cu o confruntare directă și în sezonul trecut, când evoluau în Liga 1.

Phoenix Știința Constanța are trei straniere în lot și atacă accederea în grupa roșie în faza următoare a campionatului. Formația de la malul mării l-a păstrat pe bancă pe Predrag Stanojcic, cel care a condus echipa spre locul secund în Liga 1. Alături de el a venit Volha Tămîrgeanu, ca secund. Din lotul de sezonul trecut au rămas Chelsea Douglas, Ecaterina și Teodora Armanu, Bianca Fota și Maria Florea.

La capitolul noutăți sunt două straniere, sârboaicele Vladinka Erak și Jelena Jovanovic, aduse înaintea încheierii perioadei de transfer. Clubul s-a înțeles inițial cu americanca A'Lexxus Davis, dar schimbările anunțate în vară au dus la despărțirea de pivotul american pentru că echipele din grupa B nu pot avea două non-europene pe foaia de joc. Constănțencele au mai adus câteva jucătoare cu experiența primului eșalon: Cristiana Cutaș și mai tinerele Andreea Beldian și Andreea Fleșer. Adelina Duță s-a alăturat galben-albastrelor chiar de la adversarul din prima etapă, Rapid.

Formația bucureșteană are același nucleu important pe care se bazează de ceva timp, cu care a evoluat și în primul eșalon. Printre ele se numără Florina Stănici (Diaconu), Natalia Burlakova, Monica Nicolaescu, Alexandra Lupusavei, Ana Cuatu, Gabriela Vlad, Roxana Bejan, Roxana Matei. Pe bancă sunt în continuare Dan Militaru și Ioana Pinter.

Ambele echipe au întâlnit adversari din prima grupă valorică în primul tur al Cupei României. Phoenix Știința Constanța a trecut de Universitatea Cluj-Napoca cu 77-73 și 67-59, fiind una din cele trei formații din grupa B care au mers în turul secund. Constănțencele, doar cu Douglas în teren dintre jucătoarele străine, au prins un adversar care în prima manșă a putut folosi o singură stranieră, iar la retur două.

Rapid București a nimerit la tragerea la sorți cu finalista ediției precedente a cupei și a campionatului, CSM Satu Mare. Bucureștencele au fost de acord să joace ambele partide pe terenul sătmărencelor, în zile consecutive. Gazdele s-au impus cu 98-75 în prima zi, iar în meciul doi scorul a fost 108-42 pentru sătmărence.

Phoenix Știința a fost pe doi în Liga 1 și ar fi promovat dacă se mergea pe vechiul format. După schimbarea cu grupe valorice, constănțencele vor evolua în prima fază în grupa valorică B și vor întâlni din nou Rapidul, la debut.

Cele două echipe s-au întâlnit de trei ori în sezonul precedent, în eșalonul secund. Constănțencele s-au impus în toate cele trei confruntări: 95-56 acasă, în prima etapă, 71-66 la București, iar meciul trei a fost la Târgoviște, unde s-a jucat turneul de promovare. Acolo scorul a fost 74-64 pentru elevele lui Predrag Stanojcic.

Meciul din prima etapă a Ligii Naționale, grupa B, dintre Phoenix Știința Constanța și Rapid București se dispută duminică, 7 octombrie, de la ora 13, la Sala Sporturilor Constanța. Vor arbitra: Lavinia Gheorghe, Ovidiu Coniac și Mihail Sasha Faezi, supervizați de Luca Badea.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!