Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Phoenix Știința Constanța câștigă cu CSM Alexandria și obține a 10-a victorie în grupa B

Andreea Vlase

Andreea Vlase
10.12.2018

Phoenix Știința Constanța s-a impus cu 66-41 în duelul cu CSM Alexadria, pe sferturi: 17-14, 24-9, 17-6, 8-12. Partida a fost devansată din etapa a 14-a a grupei valorice B din Liga Națională de Baschet Feminin. Pentru tinerele teleormănence a fost ultimul meci din prima fază a competiției, în timp ce Phoenix Știința mai are un joc joi.

Phoenix Știința Constanța a început partida cu Cristiana Cutaș, Andreea Beldian, Ecaterina Armanu, Vladinka Erak și Chelsea Douglas. CSM Alexandria le-a avut în 5-ul de start pe Mihaela Mihai, Ioana Bota, Andreea Mazilu, Daria Botorogeanu și Cătălina Crăciunescu. Erak a deschis scorul, iar Crăiunescu și Bota l-au dus la 2-6. Crăciunescu și Mihai au marcat primele două triple ale partidei, pentru 6-12, iar gazdele au avut mai mult de trei minute fără coș, întrerupte de Erak. Oaspetele au marcat doar două puncte în a doua jumătate a perioadei de joc și constănțencele au profitat, trecând la conducere după tripla lui Beldian. Scorul primei pauze a fost 17-14.

Teleormănencele n-au înscris mai mult de cinci minute în startul sfertului secund. Phoenix Știința a avut un run de 12 puncte în acest timp și s-a desprins la 29-14. Crăciunescu și Mazilu au marcat de trei ori de după semicerc, dar gazdele au avut o cadență mai bună în atac și conduceau cu 41-23 la pauza mare. Cutaș și Fota au scuturat plasa de la distanță după revenirea de la vestiare și Jovanovic ducea scorul la 49-23. Botorogeanu a marcat de afară pentru teleormănence, care au avut alte minute fără coș. Duță a dus scorul la 58-29 la ultima pauză, după ce nu s-a mai înscris în ultimele două minute și jumătate ale sfertului.

Fota a mărit distanța la 31 de puncte și au urmat minute în care nu s-a marcat deloc. Gazdele nu au găsit drumul spre coș mai mult de jumătate de sfert, iar Mazilu și Horlea au dus scorul la 60-35. Ecartul nu a scăzut sub 23 de puncte, iar scorul final a fost 66-41. Constănțencele au făcut diferența cu cele 22 de reușite de două puncte, față de 7 ale oaspetelor. 4-7 a fost scorul la triple reușite și 10-6 la libere transformate. Gazdele au dominat la recuperare, cu 59 de mingi prinse la panou față de 25.

Cătălina Crăciunescu a fost coșghetera partidei cu 19 puncte (4x3, plus 5 recuperări). Pentru CSM Alexandria au mai înscris: Mazilu 8 puncte, Mihai 5, Horlea 4, Botorogeanu 3 și Bota 2 puncte.

Bianca Fota a fost cea mai bună marcatoare de la gazde cu 14 puncte, plus 7 recuperări. Adelina Duță a fost aproape de double-double cu 10 puncte și 9 recuperări. Pentru Phoenix Știința Constanța au mai înscris: Erak 8 puncte (7 recuperări), Jovanovic 8 puncte, Douglas 7 puncte, Cutaș 6 puncte (7 recuperări), Beldian 5 puncte, Fleșer 4 puncte, T. Armanu 2 și Florea 2 puncte.

Pentru CSM Alexandria a fost ultimul meci din prima fază a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Teleormănencele termină grupa valorică B cu 14 puncte după 2 victorii și 10 înfrângeri. Phoenix Știința Constanța conduce în clasamentul grupei B cu 20 de puncte (10/1) și mai are un meci de disputat.  Echipa de la malul mării încheie prima fază joi, 13 decembrie, la Târgu Mureș.

*foto: Phoenix Stiinta Constanta facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!