Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Phoenix Știința Constanța câștigă din nou cu Rapidul

Andreea Vlase

Andreea Vlase
09.11.2018

Phoenix Știința Constanța a obținut o victorie clară în deplasarea din capitală. Duelul dintre Rapid București și echipa de la malul mării s-a încheiat cu scorul de 52-84, pe sferturi: 15-21, 17-15, 6-22 și 14-26. După o primă parte relativ echilibrată, au urmat aproximativ 10 minute în care gazdele au înscris doar 2 puncte. Constănțencele au profitat și s-au distanțat la un maxim de 40 de puncte.

Gazdele au început partida cu Bejan, Burlakova, Lupusavei, Matei și Stănici (Diaconu). Oaspetele le-au avut în 5-ul de start pe E. Armanu, Erak, Douglas, Jovanovic și Cutaș. Erak a deschis scorul printr-un lay-up, iar Matei marca primul punct al Rapidului, de la linia de fault. Douglas reușea prima triplă și Cutaș ducea scorul la 3-11 în minutul 4. Diferența a crescut la 10 puncte, dar Bejan și Cuatu au redus distanța pe finalul sfertului și la prima pauză scorul era 15-21.

Bucureștencele au transformat în două rânduri o liberă din două și s-au apropiat la 4 puncte, dar Fota și Cutaș au refăcut ecartul de 10 lungimi. Matei și Vlad, de la distanță, au dus scorul la 25-28 la jumătatea sfertului secund. Diferența a oscilat între 4 și 7 puncte până la finalul perioadei de joc. La vestiare s-a intrat cu scorul de 32-36.

Stănici (Diaconu) a strâns diferența la 2 puncte în debutul reprizei a doua, dar Erak a înscris 6 puncte la rând. Bejan marca pentru 38-44 și jocul avea să se rupă definitiv la intrarea în partea a doua a sfertului trei. Rapidul nu a mai înscris până la finalul perioadei de joc. Oaspetele au punctat atât din apropierea panoului, cât și de la distanță și s-au distanțat la 20 de lungimi la ultima pauză, 38-58.

Erak, surorile Armanu și Cutaș au dus run-ul constănțean la 24 de puncte în sfertul patru. Cuatu a întrerupt seceta gazdelor, dar diferența era deja de 30 de puncte. Au urmat alte cinci minute fără coș pentru feroviare. E. Armanu și Fota au dus scorul la 40-80 cu mai puțin de patru minute până la final. Gazdele au redus ecartul în ultimele minute. S-a încheiat 52-84 și Phoenix Știința ajunge la 10 puncte după 5 victorii și o înfrângere (la masa verde). Rapidul are tot 10 puncte, dar din 3 succese și 4 eșecuri.

Vladinka Erak a fost coșghetera partidei cu 22 de puncte, la care a adăugat 8 recuperări. Pentru Phoenix Știința Constanța au mai înscris: Cutaș 18 puncte (2x3, 7 recuperări), E. Armanu 16 puncte (3x3),  Douglas 11 puncte (2x3, 8 pase decisive), Fota 10 puncte, T. Armanu 4 și Jovanovic 3 puncte.

Raluca Matei a fost în double-double pentru gazde, cu 12 puncte și 12 recuperări. De la Rapid au mai înscris: Stănici (Diaconu) 11 puncte (6 assist-uri), Bejan 7 puncte, Cuatu 6, Vlad 5, Cazacu 5, Burlakova 4 și Țicu 2 puncte.

Rapidul mai dispută un meci înainte de pauza pentru naționale, devans din etapa a 10-a. Bucureștencele întâlnesc luni, 12 noiembrie, CSM Alexandria, în capitală. Phoenix Știința va juca următoarea partidă tot în compania teleormănencelor, pe terenul acestora, în 24 noiembrie, după partidele echipelor reprezentative. 

*foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!