Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Phoenix Știința Constanța obține o victorie categorică la Târgu Mureș

Andreea Vlase

Andreea Vlase
13.12.2018

Phoenix Știința Constanța a obținut un succes concludent la Târgu Mureș, într-un meci contând pentru etapa a 13-a din grupa valorică B a LNBF. Scorul a fost 55-93, pe sferturi: 12-27, 19-24, 16-19, 8-23. Echilibru a fost doar la început, iar oaspetele s-au distanțat constant, profitând de multe minute fără coș pentru mureșence. Angel Robinson și Bianca Fota au înscris peste 20 de puncte pentru cele două echipe și Vladinka Erak a fost în double-double la oaspete.

Ionel Brustur a început partida cu Antonia Radu, Angel Robinson, Cristina Badi, Bianca Voica și Mihaela Maxim. Robinson a revenit pe teren după o accidentare care nu i-a permis să joace în ultimele două partide, dar Kata Meszaros nu a intrat încă. CSM Târgu Mureș s-a putut baza din nou și pe Voica, după ce în etapa trecută a fost suspendată automat pentru greșeala descalificatoare de la Târgu Secuiesc. Predrag Stanojcic le-a trimis în 5-ul de start pe Cristiana Cutaș, Ecaterina Armanu, Vladinka Erak, Chelsea Douglas și Jelena Jovanovic.

Robinson a deschis scorul și Jovanovic reușea prima triplă,  pornind run-ul de 14 puncte al oaspetelor. Gazdele nu au găsit drumul spre coș timp de aproape trei minute, încheiate de alte două puncte marcate de Robinson. Până la finalul perioadei de joc diferența a oscilat între 14 și 18 puncte. Scorul primei pauze a fost 12-27.

Maxim a scuturat plasa de la distanță în debutul sfertului secund, dar au urmat alte trei minute de secetă pentru ofensiva mureșencelor. Phoenix Știința a profitat și s-a distanțat la 20 de puncte pe mâna jucătoarelor de sub panou, care au dus scorul la 15-35. Diferența a crescut la 28 de puncte și a fost rândul oaspetelor să aibă două minute fără coș. CSM Târgu Mureș a marcat 7 puncte la rând și s-a apropiat la 26-47. Fota și Voica au marcat de la distanță, iar pe finalul sfertului au mai înscris Erak și Bobar. La pauza mare tabela arăta 31-51.

Gazdele s-au apropiat în mai multe rânduri la 17 puncte în prima parte a sfertului trei, dar E. Armanu și Beldian au marcat de după semicerc și Fota a mărit ecartul, la 43-69. La ultima pauză scorul era 47-70. Robinson și Radu au marcat primele patru puncte ale sfertului patru, dar gazdele nu au putut să înscrie constant în ultima perioadă de joc, în care au reușit doar 8 puncte. Constănțencele au continuat să se desprindă și scorul final a fost 55-93.

Angel Robinson a fost coșghetera partidei cu 22 de puncte, plus 3 recuperări și 2 pase decisive, dar și 6 turnovers. Pentru CSM Târgu Mureș au mai înscris: Voica 13 puncte (7 recuperări), Maxim 10 puncte (5 recuperări), Bobar 4 puncte (8 recuperări), Radu 4 puncte (6 recuperări) și Badi 2 puncte.

Bianca Fota a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete, cu 21 de puncte (4x3), plus 6 recuperări, urmată de Douglas cu 18 puncte (5 assist-uri). Erak a fost în double-double pentru constănțence, cu 15 puncte și 11 recuperări. Pentru Phoenix Știința au mai marcat: Cutaș 12 puncte (6 recuperări), E. Armanu 8 puncte, Fleșer 5, T. Armanu 5, Duță 3, Beldian 3 și Jovanovic 3 puncte.

Pentru Phoenix Știința a fost ultimul meci în grupa valorică B, pentru că a jucat deja partida din ultima etapă, acasă cu CSM Alexandria, scor 66-41. Formația pregătită de Predrag Stanojcic a încheiat prima fază a campionatului cu 11 victorii și o înfrângere (cea la masa verde), astfel că are 22 de puncte.

CSM Târgu Mureș ajunge la un bilanț de 6 victorii și 5 înfrângeri (17 puncte). Mureșencele mai au un meci de jucat, în 17 decembrie pe terenul Agronomiei București.

*foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!