Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Phoenix Știința Constanța se impune în primul meci pentru locul 7 cu CSU CSM Oradea

Andreea Vlase

Andreea Vlase
07.05.2019

Phoenix Știința Constanța se impune în primul meci pentru locul 7 cu CSU CSM Oradea

Phoenix Știința Constanța s-a impus cu 60-50 în meciul care a deschis seria pentru locul 7 în LNBF, cu CSU CSM Oradea. Scorul pe sferturi a fost: 19-10, 11-7, 21-20, 9-13. Și formația de la malul mării a avut doar jucătoare autohtone în lot după ce a rămas fără straniere în finalul acestui sezon. Gazdele au condus aproape tot meciul, cu un avans maxim de 21 de puncte și oaspetele s-au apropiat de câteva ori. Bianca Fota a fost coșghetera partidei cu 33 de puncte pentru gazde, iar Nicolett Orban a reușit un double-double pentru oaspete.

Phoenix Știința Constanța a început partida cu Andreea Beldian, Bianca Fota, Teodora Armanu, Andreea Fleșer și Cristiana Cutaș. CSU CSM Oradea le-a avut în 5-ul de start pe Nicolett Orban, Nicoleta Mititelu, Anisia Croitoru, Ana Maria Câmpeanu și Melania Kokovay. Dacă formația orădeană a rămas de mai mult timp doar cu jucătoare autohtone, cu o medie scăzută de vârstă, echipa de la malul mării a folosit stranierele din lot și în turul precedent din play-off, pentru locurile 5-8.

Croitoru a deschis scorul, dar au urmat mai mult de cinci minute fără punct pentru orădence. Cutaș, Fota și Armanu au contribuit la un run de 16 puncte prin care au dus scorul la 16-2 în minutul șase. Orban a oprit seceta din atacul oaspetelor, iar Duță a mărit ecartul la 15 lungimi cu o reușită de la distanță. Constănțencele nu au înscris în ultimele trei minute și jumătate ale sfertului, iar Câmpeanu, Chiorean și Croitoru au micșorat diferența în acest timp. Scorul primei pauze a fost 19-10.

Marcu și Fota au marcat primele cinci puncte din sfertul secund, pentru 24-10. Gazdele au avut patru minute în care nu au găsit drumul spre coș, iar Câmpeanu și Croitoru au strâns din nou diferența la 9 lungimi. A fost rândul bihorencelor să nu marcheze în ultimele două minute și jumătate ale perioadei de joc, Fota a scuturat plasa de afară și Fleșer a transformat o liberă pentru 30-17 la jumătatea partidei.

Diferența s-a menținut între 12 și 15 puncte după revenirea de la vestiare. Fota a înscris 7 puncte la rând și și-a distanțat echipa la 41-22 în minutul 23. Orădencele s-au apropiat la 15 puncte, dar aceeași Fota a mărit ecartul la 21 după două contre (cea mai mare diferență). Au urmat mai mult de trei minute fără coș pentru gazde și CSU CSM s-a apropiat la 48-37 pe mâna lui Croitoru și Orban (cu 8 puncte la rând). Fleșer a stopat revenirea bihorencelor cu o reușită de după semicerc și la ultima pauză tabela arăta 51-37.

Fleșer a înscris de la linia de fault primul punct al sfertului patru, dar au urmat trei minute fără punct pentru constănțence. Câmpeanu (cu 5 puncte) și Orban au strâns din nou diferența la 8 puncte. Fota și Fleșer le-au distanțat din nou pe dobrogence, 60-45 cu două minute rămase din joc. Doar orădencele au înscris pe final, prin Manea și Kokovay (de după semicerc), iar meciul s-a încheiat cu scorul de 60-50 pentru Phoenix Știința Constanța.

Gazdele au făcut diferența cu 8 triple față de 5 și 10 libere transformate față de 3, în timp ce orădencele au marcat mai mult din semicerc (16 față de 13 coșuri) și au avut mai multe recuperări (45 față de 32). CSU CSM a marcat 23 de puncte după recuperări ofensive față de 4, iar gazdele au reușit 26 de puncte pe contraatac față de 5.

Bianca Fota a reușit o prestație excelentă cu 33 de puncte, 6 recuperări și 6 intercepții. Pentru Phoenix Știința Constanța au mai înscris: Fleșer 8 puncte, Cutaș 5 puncte (6 recuperări, 6 assist-uri), Duță 5 puncte (6 recuperări), Marcu 3 puncte, Florea 3, Armanu 2 și Beldian 1 punct.

Nicolett Orban a fost cea mai bună marcatoare a oaspetelor cu 15 puncte, în double-double cu 17 recuperări. Pentru CSU CSM Oradea au mai înscris: Câmpeanu 14 puncte, Croitoru 8 puncte (10 recuperări), Kokovay 5 puncte, Chiorean 3, Manea 2 puncte (6 recuperări), Mititelu 2 puncte și Milaș 1 punct.

Phoenix Știința Constanța conduce cu 1-0 în lupta pentru locul 7. Se joacă în sistemul 2 din 3 partide. Meciul doi este programat mâine (8 mai), de la ora 13:00, la Sala Gabriela Szabo din Voluntari. O victorie a constănțencelor încheie seria cu 2-0, în timp ce un succes orădean o duce în decisiv, programat în 12 mai la Constanța.

*foto: Phoenix Stiinta Constanta facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!