Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Phoenix Știința Constanța se impune acasă cu CSM Târgu Mureș

Andreea Vlase

Andreea Vlase
31.10.2018

Phoenix Știința Constanța s-a impus cu 73-61 în duelul cu CSM Târgu Mureș, pe sferturi: 23-18, 19-13, 10-14, 21-16. Gazdele au condus aproape tot meciul din etapa a 6-a a grupei B din LNBF, dar au avut multe minute fără coș în finalul sfertului trei și începutul celui de-al patrulea. Mureșencele au revenit de la -15 și au trecut la conducere, dar au încheiat cu trei jucătoare eliminate pentru faulturi. Finalul le-a aparținut galben-albastrelor. Vladinka Erak și Angel Robinson au fost în double-double pentru cele două echipe, cu câte 23 de puncte și 11 recuperări.

Phoenix Știința Constanța a început partida cu Ecaterina Armanu, Cristiana Cutaș, Vladinka Erak, Chelsea Douglas și Jelena Jovanovic. CSM Târgu Mureș le-a avut în 5-ul de start pe Kata Meszaros, Bianca Voica, Mihaela Maxim, Antonia Radu și Angel Robinson. Jovanovic a deschis scorul, cu o liberă din două, iar Robinson le-a dus pe oaspete în avantaj. După o scurtă perioadă când echipele au alternat la conducere, au urmat două minute fără reușite ofensive pentru oaspete. Douglas, Erak și prima triplă, semnată de Cutaș, au dus scorul la 10-4. Mureșencele s-au apropiat la trei puncte după ce și gazdele au avut câteva atacuri ratate. Erak a dus ecartul la 7 lungimi, iar Maxim reușea prima triplă a CSM-ului, la jumătatea perioadei de joc. Până la finalul sfertului diferența a oscilat între 9 și 4 puncte. La prima pauză scorul era 23-18.

Douglas a deschis sfertul secund cu o reușită de după semicerc. Elevele lui Ionel Brustur au înjumătățit diferența, 28-24, dar T. Armanu a răspuns cu o triplă. Robinson a micșorat, din nou, ecartul la patru puncte, dar gazdele au reușit un run de 7 puncte. Beldian a marcat o nouă triplă, pentru 41-29. Pe finalul perioadei de joc s-a înscris doar de la linia de fault și la vestiare s-a intrat cu scorul de 42-31.

Galben-albastrele s-au desprins la 15 puncte la intrarea în a doua jumătate a sfertului trei, scor 52-37, dar nu au mai înscris până la ultima pauză. Robinson și Maxim și-au apropiat  echipa la 52-45 cu trei minute rămase din sfert. Acesta avea să fie scorul înaintea ultimelor zece minute, după ce nici mureșencele nu au mai găsit drumul spre coș în finalul sfertului.

Ineficiența în atac a constănțencelor a continuat și în primele trei minute din sfertul patru. Voica a marcat patru puncte și a strâns scorul la 52-49. Douglas a transformat o liberă din două și Maxim scutura plasa de la distanță, pentru 53-52 cu șase minute și jumătate rămase din joc. După reușitele lui Jovanovic și Fota, CSM Târgu Mureș prelua conducerea pe mâna lui Radu și Robinson, 56-57 în minutul 36. Au urmat două minute fără coș pentru oaspete, de la care a ieșit Badi cu 5 faulturi.

Fota și Douglas le-au dus pe elevele lui Predrag Stanojcic la 5 lungimi în față. Robinson și Radu au strâns ecartul la 3 puncte, în două rânduri. Brustur o pierdea și pe Meszaros cu faulturi și alb-albastrele au ratat și două libere. Phoenix Știința a transformat 6 aruncări de un punct pe final, Robinson a ieșit cu 5 greșeli personale după un antisportiv, iar Douglas scutura plasa de la distanță la ultima fază a meciului. S-a încheiat 73-61 și Phoenix Știința obține a 5-a victorie pe teren (nu este încă oficială înfrângerea la masa verde cu Oradea), în timp ce mureșencele ajung la 3 victorii și 2 înfrângeri.

Gazdele au făcut diferența cu patru triple în plus (7 față de 3) și de la linia de fault (18 libere transformate față de 10). 17-21 a fost raportul reușitelor de două puncte, iar 45-35 la recuperare. Oaspetele au marcat 17 puncte după 16 turnovers în dreptul constănțencelor, în timp ce galben-albastrele au reușit doar 5 astfel de puncte. Situația la faulturi a fost 18-24.

Vladinka Erak a fost coșghetera gazdelor cu 23 de puncte, fiind în double-double cu 11 recuperări, plus 5 pase decisive. Douglas a urmat-o cu 17 puncte (2x3), iar Beldian a contribuit cu 10 puncte (2x3). Pentru Phoenix Știința au mai înscris: T. Armanu 8 puncte (2x3), Jovanovic 6, Fota 5 și Cutaș 4 puncte (10 recuperări).

Angel Robinson a fost cea mai bună jucătoare de la oaspete, cu un double-double: 23 de puncte și 11 recuperări, plus 4 assist-uri. Pentru CSM Târgu Mureș au mai înscris: Radu 10 puncte (5 recuperări), Voica 10 puncte, Maxim 9 puncte (3x3), Badi 4 puncte (5 recuperări), Bobar 2 puncte, Meszaros 2 și Plăvițu 1 punct.

Pentru CSM Târgu Mureș urmează sâmbătă al treilea meci într-o săptămână. Mureșencele întâlnesc Agronomia București de la ora 18. Phoenix Știința Constanța are meciul din etapa de la finalul săptămânii amânat pentru 24 noiembrie, când va juca la Alexandria.

*foto: Phoenix Stiinta Constanta facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!